ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της Βουλγαρικής θηριωδίας κατά την περίοδο του Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 1941 πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε πλήθος Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων των Δήμων Δράμας, Προσοτσάνης και Δοξάτου. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, στην πόλη της Δράμας, όπως και σε Προσοτσάνη και Δοξάτο.

Παρόντες στην κεντρική εκδήλωση στην πόλη της Δράμας ήταν οι Βουλευτές Ν. Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης και κ. Χαρά Κεφαλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, καθώς και μέλη πολιτιστικών συλλόγων, μαθητές και πλήθος κόσμου.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου, ενώ η ομιλία για την επέτειο της ημέρας έγινε από τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο. Ακολούθησε εν πομπή μετάβαση στο Μνημείο των Σφαγιασθέντων, στη συμβολή των οδών Εθνικής Αμύνης και 28ης Οκτωβρίου, με στάση και κατάθεση στεφάνου από το Δήμαρχο κ. Μαμσάκο στην προτομή του Δημάρχου Δράμας Θεόφιλου Αθανασιάδη στην ομώνυμη οδό. Στο Μνημείο των Σφαγιασθέντων τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Παύλο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.