Το θέμα της δημιουργίας Πράσινου Σημείου στον Δήμο Δοξάτου απασχόλησε πολλές φορές μέσα στο καλοκαίρι τα θεσμικά όργανα του Δήμου. Μάλιστα, με πρωτοβουλία παρατάξεων της αντιπολίτευσης και συμμετοχή ορισμένων μελών της διοίκησης υπήρξε προσπάθεια για ανάκληση προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία όμως δεν ανακλήθηκε και συνεχίζει να ισχύει.

Στο πλαίσιο αυτό, της μη δημιουργίας Πράσινου Σημείου στον Δήμο Δοξάτου, δύο επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο πρώην Δήμαρχος κ. Δημήτρης Δαλακάκης και η κύρια Ντίνα Μιχαηλίδου, προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας και Θράκης κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με σημερινή (24/8) απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Ιωάννη Σάββα οι δύο προσφυγές απορρίπτονται. Η μεν προσφυγή της κ. Μιχαηλίδου ως εκπρόθεσμη, η δε προσφυγή του κ. Δαλακάκη για μια σειρά από λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της απόφασης της Αποκεντρωμένης.

Έτσι, η προσπάθεια δημιουργίας Πράσινου Σημείου στον Δήμο Δοξάτου συνεχίζεται κανονικά.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Αναλυτικό ρεπορτάζ και συνέντευξη του Δημάρχου Δοξάτου κ. Θέμη Ζεκερίδη για τη δημιουργία Πράσινου Σημείου στον Δήμο, όσα προηγήθηκαν και όσα ακολούθησαν της απόφασης, αλλά και για το αν υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής χωροθέτησης, στην εφημερίδα «Εργασία… συν» που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 26 Αυγούστου.