ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ – ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Σε παρουσίαση του προγράμματος της Ονειρούπολης, η οποία ανοίγει τις πύλες της στις 4 Δεκεμβρίου 2022, αλλά και γενικότερα της φιλοσοφίας της φετινής διοργάνωσης, προχώρησαν την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος με μέλη της διαπαραταξιακής – οργανωτικής επιτροπής. Συγκεκριμένα, στη σχετική συνέντευξη τύπου μίλησαν στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης («Πόλη και Ζωή»), Δημήτρης Ιωαννίδης («Project για τη Δράμα») και Κοσμάς Καλαϊδόπουλος («Προοπτική για τη Δράμα»), ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Γιώργος Μαρούσης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Δράμας κ. Άγγελος Καλλίας.

«Φέτος και για πρώτη φορά βαδίζουμε ενωμένοι και μονιασμένοι»

Ο κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος ανέφερε: «Η Ονειρούπολη του 2022 θα είναι πολύ διαφορετική. 19 ολόκληρα χρόνια η Ονειρούπολη Δράμας ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχτεί τους πολλούς επισκέπτες της. Τα στοιχεία τα οποία έχουμε για φέτος είναι μοναδικά. Μεγάλη επισκεψιμότητα, παρά πολλά κλεισμένα ξενοδοχεία και γενικά η ενημέρωση στα πανελλήνια κανάλια σχεδόν σε καθημερινή βάση παίζουν για την Ονειρούπολη της Δράμας. Φέτος έχουμε ένα θέμα το οποίο αγγίζει όλους μας, την παγκόσμια ειρήνη, γιατί πάντα, διαχρονικά, η Ονειρούπολη έστελνε μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου. Θέλω, λοιπόν, να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, αλλά και όλους τους φορείς, που φέτος και για πρώτη φορά ενωμένοι και μονιασμένοι βαδίζουμε για μια Ονειρούπολη καλύτερη των προηγούμενων χρόνων. Τα αποτελέσματα τα γνωρίζετε όλοι σας. Θεωρώ, λοιπόν, ότι η φετινή Ονειρούπολη θα φέρει πάρα πολύ κόσμο, θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και θα αναδείξει τη Δράμα ως πρώτη περιοχή τουρισμού σε όλη την Ελλάδα».

«Πάρα πολύ συνεργασία, η οποία θα φανεί ως αποτέλεσμα»

Ο κ. Δημήτρης Ιωαννίδης σημείωσε: «Έχω την τιμή να είμαι μέλος αυτής της διαπαραταξιακής – οργανωτικής επιτροπής για την Ονειρούπολη για πρώτη φορά και μπορώ να πω ότι είχαμε μια πάρα πολύ συνεργασία, η οποία θα φανεί ως αποτέλεσμα, όπως έχει στηθεί η Ονειρούπολη. Τα νούμερα από μόνα τους το αναδεικνύουν αυτό. Έχει γίνει μια πολύ σοβαρή δουλειά και από την οργανωτική επιτροπή και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και από όλους τους φορείς, ικανή και τόση ώστε να έχουμε, όπως μας ενημερώνει και η Ένωση Ξενοδόχων, σχεδόν 90% πληρότητα αυτή τη στιγμή στην πόλη μας και στον Νομό μας, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι φτάνουμε σε ένα σημείο, όπως ήταν τα προγενέστερα χρόνια του 2018 και του 2019. Έτσι, λοιπόν, καλούμε όλο τον κόσμο, και τους Δραμινούς και από τους γειτονικούς Νομούς και από όλη την Ελλάδα, να έρθουν, να χαρούν αυτή τη χριστουγεννιάτικη γιορτή, που θεωρώ ότι θα είναι μοναδική και θα αναδείξει και πάλι τη Δράμα ως νούμερο ένα τουριστικό προορισμό για τα Χριστούγεννα».

«Η φετινή Ονειρούπολη θα είναι πολύ πιο αναβαθμισμένη από τις προηγούμενες»

Ο κ. Γιώργος Μαρούσης επεσήμανε: «Ως Εμπορικός Σύλλογος Δράμας λάβαμε με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση να συμμετέχουμε στη διαπαραταξιακή επιτροπή. Εργαστήκαμε σε κλίμα απόλυτης ομόνοιας και μπορώ να πω ότι τα αποτελέσματα θα τα δείτε σύντομα. Η φετινή Ονειρούπολη σίγουρα θα είναι πολύ διαφορετική και πολύ πιο αναβαθμισμένη από τις προηγούμενες. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συμμετοχή μου, ως εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου, στη διαπαραταξιακή. Ήταν και μία πρωτοβουλία την οποία υποδεχτήκαμε με ιδιαίτερη χαρά ως Εμπορικός Σύλλογος από τον Δήμο Δράμας, αυτή η πρόκληση που μας έγινε. Αναφορικά με την Ονειρούπολη, τα εμπορικά καταστήματα είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους ανθρώπους που θα επισκεφτούν την πόλη μας και ταυτόχρονα ευελπιστούμε ότι θα επισκεφτούν και την αγορά μας. Τα προηγούμενα χρόνια, δυστυχώς, διανύσαμε μια αρκετά δύσκολη περίοδο, η οποία είχε πολύ έντονο αντίκτυπο και αποτύπωμα στην κινητικότητα των καταστημάτων. Ευελπιστούμε ότι η φετινή Ονειρούπολη θα δώσει μια ανάσα ζωής για όλη την αγορά και θα δημιουργήσει ταυτοχρόνως και αυτό το κλίμα αισιοδοξίας που όλοι περιμένουμε να λάβουμε και να συμμετέχουμε σε αυτό με όλες μας τις δυνάμεις. Κλείνοντας, θέλω να πω ότι τα εμπορικά καταστήματα της πόλης έχουν ήδη ξεκινήσει τις προεργασίες. Τα περισσότερα ήδη έχουν στολιστεί και όσα δεν στολίστηκαν, θα στολιστούν τις επόμενες ημέρες, για να δημιουργήσουμε αυτό το κλίμα χαράς και γιορτής που θέλουμε να υπάρχει ολοκληρωμένο ως εικόνα σε όλη την πόλη και φυσικά τα εμπορικά καταστήματα θα έχουν ενεργό ρόλο σε αυτό».

«Η Ονειρούπολη είναι υπόθεση όλων μας»

Ο κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης είπε: «Η Ονειρούπολη είναι υπόθεση όλων μας. Είναι υπόθεση όλων των Δραμινών. Είναι υπόθεση όλων των φορέων της πόλης. Είναι υπόθεση των επαγγελματιών και όλων των δημοτικών παρατάξεων. Με τη συμμετοχή όλης της ομάδας σε αυτή την οργανωτική επιτροπή ουσιαστικά στέλνουμε ένα μήνυμα ενότητας ότι αυτό που μας συνδέει είναι το καλό της πόλης και μια πετυχημένη Ονειρούπολη. Πιστεύουμε στην Ονειρούπολη. Θέλουμε πραγματικά να είναι επιτυχημένη και το φετινό της μήνυμα που είναι η παγκόσμια ειρήνη, είναι διαχρονικό, είναι επίκαιρο σε αυτούς τους γεμάτους προκλήσεις καιρούς στους οποίου ζούμε. Η Ονειρούπολη απευθύνεται στα παιδιά. Κάνει τα παιδιά να χαίρονται, αλλά κάνει και τους μεγάλους να ξαναγίνονται παιδιά. Και με αυτή τη σκέψη, καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει στη φετινή Ονειρούπολη και ευχόμαστε πραγματικά να είναι μια πολύ πετυχημένη διοργάνωση.

«Για πρώτη φορά όλοι πορευόμαστε σε μία κοινή πορεία»

Ο κ. Κοσμάς Καλαϊδόπουλος δήλωσε: «Χαίρομαι που για πρώτη φορά όλοι από κοινού πορευόμαστε σε ένα κοινό πρόγραμμα και σε μία κοινή πορεία, ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τη γιορτή της Δράμας, την οποία έχουμε θεμελιώσει εδώ και τόσα χρόνια, παρόλα τα προβλήματα που υπήρχαν κατά το παρελθόν. Αυτά ξεπεραστήκαν πιστεύουμε και ευχόμαστε όλα να πάνε καλύτερα. Ενωμένοι πορευόμαστε και καλούμε όλη την κοινωνία, την τοπική και φυσικά όσους μας ακούνε, να επισκεφτούν την πόλη μας. Μια πόλη η οποία έχει να δώσει πολλά σε όσους την επισκεφτούν. Να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα και να είναι ό,τι καλύτερο από τις άλλες χρονιές, πέρα των δύο χρόνων όπου είχαμε την υγειονομική κρίση. Να ξεπεραστούν όλα αυτά και να έχουμε την κανονικότητα την οποία επιθυμούμε».

«Ομόφωνη διάθεση και πρόθεση η Ονειρούπολη να πάει καλά»

Ο κ. Άγγελος Καλλίας ανέφερε: «Η επιτυχία της Ονειρούπολης είναι το σημερινό πάνελ. Ένα πάνελ στο οποίο βλέπουμε να υπάρχουν οι φορείς με όλη την αυτοδιοίκηση. Με μία πλήρη σύμπνοια σε όλες τις αποφάσεις, με συζήτηση, με κουβέντα και με απώτερο σκοπό να πετύχουμε αυτό το οποίο δεν πετυχαίναμε τα προηγούμενα χρόνια. Να υπάρχει μια ομόφωνη διάθεση και πρόθεση η Ονειρούπολη να πάει καλά. Η εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι η Ονειρούπολη θα πάει καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια. Θα αγγίξουμε επίπεδα του 2017 και του 2018, τόσο σε request όσο και σε πληρότητες, κάτι το οποίο μας κάνει να αισθανόμαστε πάρα πολύ καλά, καθώς επιστρέφουμε στην κανονικότητα, θεωρούμε, μετά από την υγειονομική κρίση. Ευελπιστούμε ότι αυτή η σύμπνοια, η ομόνοια και η ομοφωνία, η οποία υπάρχει σε όλες τις απόψεις και σε όλα τα θέματα, θα συνεχιστεί μέχρι τις 8 Ιανουαρίου και νομίζω ότι εδώ είμαστε για να το βεβαιώσουμε και να το “κλειδώσουμε” αυτό, αλλά και να μπορέσουμε μετά τον απολογισμό αυτής της χρονιάς, αυτής της Ονειρούπολης, να σχεδιάσουμε και να ανανεώσουμε, όπως είπαμε και στην πρώτη μας συνάντηση, για την Ονειρούπολη του 2023. Ας στείλουμε ένα μήνυμα, ότι είναι το μήνυμα της ειρήνης, ότι όλοι οι Δραμινοί πρέπει να το αγκαλιάσουμε, όλοι οι Δραμινοί πρέπει να το επικοινωνήσουμε, όλοι οι Δραμινοί πρέπει να ξαναγαπήσουμε αυτό τον θεσμό, που επί 19 χρόνια η αυτοδιοίκηση προσπαθεί να τον κρατήσει ζωντανό, για να μπορέσουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς τον κόσμο, τόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, να επισκεφτεί τη Δράμα μας».