…και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας εκθέτει τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Χρήστο Μέτιο

ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΔΡΑΜΑ – ΚΑΒΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΤΟΥ 2022 ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ Ο ΓΡ. ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – «ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ» ΗΤΑΝ Η ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΦΡΑΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 7 ΜΗΝΕΣ

Στις 12 Ιουλίου 2022, πριν από περίπου 7 μήνες, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ είχε παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε., προχωρώντας σε ενημέρωση για την εξέλιξη των δύο οδικών αξόνων που αφορούν τον Νομό Δράμας, δηλαδή τον δρόμο Δράμα – Αμφίπολη και τον δρόμο Δράμα – Καβάλα. Στις δηλώσεις του, ο κ. Παπαεμμανουήλ είχε αναφερθεί στην πορεία υλοποίηση των δύο αξόνων. Βέβαια η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας ουδεμία σχέση έχει με την κατασκευή τους, καθώς ο μεν δρόμος Δράμα – Αμφίπολη χρηματοδοτείται και δημοπρατήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ ο δρόμος Δράμα – Καβάλα χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αναθέτουσα αρχή, η οποία προχώρησε στη δημοπράτηση του υποτμήματος Κρηνίδες-Αμυγδαλεώνας, είναι η Εγνατία Οδός Α.Ε.

Πάντως, στις δηλώσεις του, ο κ. Παπαεμμανουήλ είχε πει πως οι εργασίες στον δρόμο Δράμα – Καβάλα θα ξεκινούσαν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2022. Δηλαδή πριν από περίπου 6 μήνες. «Είναι σημαντικό να πούμε ότι σε επικοινωνία που είχαμε με την εταιρεία ανάδοχο του πρώτου υποτμήματος, ενημερωθήκαμε ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα αρχίσουν οι εργασίες. Θα μπουν μπουλντόζες», ανέφερε επί λέξει ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας. Βέβαια από τότε έχουν περάσει όχι μόνο το συγκεκριμένο καλοκαίρι, αλλά και δύο ακόμη εποχές του χρόνου, το φθινόπωρο του 2022 και ο χειμώνας του 2022/2023 και πλέον περάσαμε στην άνοιξη του 2023, χωρίς βέβαια, όπως μπορεί να διαπιστώσει ο κάθε πολίτης, να «μπουν μπουλντόζες» και να ξεκινήσει η κατασκευή του δρόμου Δράμα – Καβάλα.

Στην πολιτική, όταν κάποιος τοποθετείται με χρονοδιάγραμμα, αναφέροντας δηλαδή συγκεκριμένες ημερομηνίες ή χρονικές περιόδου, υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθεί εκτεθειμένος από την ίδια την πραγματικότητα. Όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση, όπου ο κ. Παπαεμμανουήλ έχει πέσει έξω (μέχρι στιγμής) κατά 6 μήνες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η πραγματικότητα εξέθεσε τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας

Η δήλωση για τις μπουλντόζες στον δρόμο Δράμα – Καβάλα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2022 δεν είναι η μοναδική φορά που η ίδια η πραγματικότητα άφησε εκτεθειμένο τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ.

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομών Δράμας – Καβάλας και Ξάνθης σχετικά με δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, για την κάλυψη εξόδων σίτισης και διαμονής των πυροσβεστών από τη Δράμα οι οποίοι συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς, το καλοκαίρι του 2022, αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Εν κατακλείδι οι δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Δράμας σχετικά με τη σίτιση και διαμονή των Πυροσβεστών του Νομού Δράμας με έξοδα της Αντιπεριφέρειας Δράμας καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα».

Για τη συγκεκριμένη ανακοίνωση της Ένωσης των Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομών Δράμας – Καβάλας και Ξάνθης, η οποία ουδέποτε στη συνέχεια ανακλήθηκε ή τροποποιήθηκε, ο κ. Παπαεμμανουήλ είχε δώσει απαντήσεις, στις 23 Αυγούστου 2022, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «…Εμείς ένα εσωτερικό θέμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν μπορούσαμε να το γνωρίζουμε. Δεν ξέραμε, δηλαδή, ότι η διαμονή και διατροφή αφορούσε τους πυροσβέστες της Θεσσαλονίκης ή άλλων περιοχών και όχι της Δράμας…».

Στις αρχικές του δηλώσεις, την Τρίτη 2 Αυγούστου, μια ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος πως υπηρεσιακό όχημα της Π.Ε. Δράμας είχε βρεθεί την Κυριακή 31 Ιουλίου στο beach bar των Αμμολόφων «Πεπόνι», ο κ. Παπαεμμανουήλ είχε πει πως «η διοίκησή μας ανέλαβε εξ ολοκλήρου τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής, μετά από αίτημα του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δράμας του κ. Ιωάννη Αραμπατζή, των Δραμινών πυροσβεστών που με βάρδιες των 18 ατόμων κάθε φορά επιχειρούσαν στο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς…».

Προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης της απουσίας έργου

Ο κ. Παπαεμμανουήλ διαδέχθηκε το 2022 στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας έναν κατά γενική ομολογία επιτυχημένο Αντιπεριφερειάρχη, τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, ο οποίος είχε τύχει της αναγνώρισης όχι μόνο της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της Δράμας, αλλά ακόμη και των αντίπαλων παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Έτσι, η παρουσία του κ. Παπαδόπουλου στη συγκεκριμένη θέση είχε τοποθετήσει πολύ ψηλά τον πήχη για την όποια διάδοχη κατάσταση.

Σε αντίθεση, όμως, με τον προκάτοχό του, ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Δράμας φαίνεται πως δεν μπορεί να συνεχίσει το ίδιο επίπεδο παραγωγής έργου. Για τον λόγο αυτό επιχειρείται η απουσία χειροπιαστών αποτελεσμάτων για τους πολίτες να καλυφθεί μέσω επικοινωνιακής διαχείρισης, με δηλώσεις, συνεντεύξεις τύπου, δελτία τύπου περί εβδομαδιαίας δραστηριότητας, αναρτήσεις συνοδευόμενες από πλήθος φωτογραφιών.

Εκθέτει τον Περιφερειάρχη Χρ. Μέτιο ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας

Φυσικά ο κ. Παπαεμμανουήλ είναι μέλος μιας διοίκησης και εύλογα η όποια έκθεση προκύψει για τον ίδιο, μέσω δηλώσεων που δεν επιβεβαιώνονται από την πραγματικότητα, τότε αυτή μεταφέρεται σε όλη την Περιφερειακή Αρχή και βεβαίως και στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, ο οποίος βρίσκεται εκτεθειμένος απέναντι στους πολίτες λόγω του συνεργάτη του, χωρίς να φέρει ευθύνη ο ίδιος.

Ο κ. Μέτιος, κινούμενος με τη λογική αξιοποίησης όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού στελεχών της παράταξής του, προχώρησε στην απόφαση να αντικαταστήσει τον ιδιαίτερα επιτυχημένο και καθολικά αναγνωρισμένο για το έργο του από τους πολίτες της Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο. Ακολουθώντας την ιεραρχία της κάλπης, αξιοποίησε τον δεύτερο σε σταυρούς εκλεγμένο Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, τοποθετώντας τον κ. Παπαεμμανουήλ στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας από την αρχή του 2022.

Έτσι, πλέον έχει ανακοπεί ο εντυπωσιακός ρυθμός παραγωγής έργου επί ημερών Γιώργου Παπαδόπουλου, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2022, που ψηφίστηκε μέσα στο 2021, η Δράμα να έχει σε επίπεδο χρηματοδότησης το μεγαλύτερο ποσό από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, αν και είναι ο μικρότερος σε πληθυσμό Νομός της Περιφέρειας.