ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΙΝΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ

 

Στην κορυφή της παγκόσμιας σκοποβολής παραμένει η Δραμινή αθλήτρια Άννα Κορακάκη, η οποία κατέκτησε, το Σάββατο 20 Μαΐου, το χάλκινο μετάλλιο (αεροβόλο πιστόλι 25μ.) στο παγκόσμιο κύπελλο του Μονάχου, ύστερα από έναν συγκλονιστικό τελικό από τον οποίον αποκλείστηκαν αθλήτριες με ολυμπιακά μετάλλια.

Η Άννα Κορακάκη έγραψε για τη νέα της επιτυχία στο facebook:

«Και ναι! Χάλκινο μετάλλιο σήμερα στα 25 μέτρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μονάχου! Παρόλες τις αδυναμίες σ’ έναν απ’ τους δυσκολότερους τελικούς της καριέρας μου, κατάφερα να κερδίσω αυτό το μετάλλιο και να μη βγάλω το χαμόγελο απ’ τα χείλη μου!!!

Ευχαριστώ τον μεγαλύτερο coach Τάσο Κορακάκη που σε μία φαινομενικά “εκτός φόρμας” χρονιά με κάνει να παραμένω στο βάθρο σε αυτές τις μεγάλες διοργανώσεις».

Παράλληλα, απονεμήθηκε στην Άννα Κορακάκη το βραβείο της Κορυφαίας Σκοπεύτριας του 2016. Το βραβείο απένειμαν Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκοποβολής κ. Φραντς Σράιμπερ και ο Αντιπρόεδρος κ. Γκάρι Άντερσον.

Για την απονομή του βραβείου η Δραμινή αθλήτρια έγραψε στο facebook:

«Η ύψιστη τιμή πήρε σάρκα και οστά χθες με τη βράβευση που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο του Μονάχου!

Μαζί με τον θρυλικότερο του τουφεκιού στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, Niccolò Campriani, λάβαμε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία τα βραβεία ως ο καλύτερος σκοπευτής & η καλύτερη σκοπεύτρια της χρονιάς στον κόσμο, μετά από ψηφοφορία θρύλων του αθλήματος και κορυφαίων προπονητών των δυνατότερων σχολών παγκοσμίως. Δεν έχω λόγια να γράψω…Τυχερή και ευγνώμων για ό,τι είμαι και έχω καταφέρει, λόγω του πατέρα μου, που έφτιαξε σήμερα για μένα μία πραγματικότητα πλέον, η οποία μου φαινόταν ουτοπική και “άπιαστη” λίγα χρόνια πριν, που μου έδινε ρίγος σαν παιδί και μόνο στη σκέψη και τη φαντασία… Μπαμπά, σ’ ευχαριστώ».

Ωστόσο, οι επιτυχίες για την Άννα Κορακάκη δεν σταμάτησαν στο χάλκινο μετάλλιο, καθώς την Τρίτη 23 Μαΐου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. στην ίδια διοργάνωση, στο Παγκόσμιο Κύπελλο που φιλοξενήθηκε στο Μόναχο.

 

 

Η ίδια έγραψε στο facebook: «Ναι ναι ναι! Είναι χρυσό! Μετά το χάλκινο στα 25μ, κατέκτησα το χρυσό σήμερα στα 10μ στο Παγκόσμιο του Μονάχου, κάνοντας ένα εκπληκτικό σερί… Πέντε συνεχόμενες διεθνείς διοργανώσεις με διπλά μετάλλια και στα δύο αγωνίσματα!».

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο δεν θα αγωνιστεί στο επόμενο παγκόσμιο κύπελλο (Καμπάλα) και θα προπονηθεί με στόχο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ιουλίου.