ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

Ανάμεσα στους εισηγητές στο 3ο Προσυνέδριο της Ν.Δ., το οποίο πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου στα Ιωάννινα με τίτλο «Για εκείνους που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη», ήταν και η Δραμινή Ακαδημαϊκός κ. Μαρία Καραγιαννίδου – Ανδριοπούλου. Στόχος του Προσυνεδρίου της Ν.Δ. ήταν να επικεντρωθεί «στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που έχουν βρεθεί, κατά τη διάρκεια της κρίσης, σε μεγαλύτερη οικονομική δυσχέρεια και έχει στόχο να καταδείξει πως η φτώχεια μπορεί να ξεριζωθεί μόνον με δουλειές και όχι με προσωρινά και ψηφοθηρικά επιδόματα».

Η κ. Καραγιαννίδου – Ανδριοπούλου ήταν εισηγήτρια στην τρίτη ενότητα του Προσυνεδρίου, με τίτλο «Οι σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες Υγείας για όλους», όπου παρουσίασε, μεταξύ άλλων, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης, το περίφημο «OneYou», το οποίο εφαρμόζεται στην Αγγλία. Οι άλλες δύο ενότητες είχαν τίτλο «Στηρίζοντας στην πράξη αυτούς που το έχουν ανάγκη» και «H επόμενη μέρα για την κοινωνική ασφάλιση». Στην ενότητα ««Οι σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες Υγείας για όλους» ομιλητές ήταν ο κ. Βασίλης Οικονόμου, Βουλευτής και Τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ., ο κ. Ιωάννης Λιάρος, Δημοσιογράφος και Ιδρυτής της ενημερωτικής πύλης για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας – karkinaki.gr, η κ. Ιωάννα Νταβώνη, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς, ο κ. Ιωάννης Γιαννακάκης, Ιατρός Παθολόγος με εξειδίκευση στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, Διδάκτωρ στην Κλινική Επιδημιολογία και η κ. Καραγιαννίδου – Ανδριοπούλου, Ερευνήτρια στο τμήμα Πολιτικής Υγείας του London School of Economics με εξειδίκευση στην υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και αντιμετώπισης χρόνιων νοσημάτων για ηλικιωμένους. Το συντονισμό είχε ο κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης. Μάλιστα, η Δραμινή ακαδημαϊκός ήταν η τελευταία ομιλήτρια πριν από τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ομιλία του οποίου ολοκληρώθηκε το Προσυνέδριο της Ν.Δ..

Στα Προσυνέδρια της Ν.Δ. ομιλητές δεν είναι μόνο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και Έλληνες από το Πανεπιστήμιο, από τις επιχειρήσεις, από το χώρο της εργασίας, της Παιδείας και του Πολιτισμού, με στόχο να ακουστούν καινούργιες ιδέες. Οι εισηγήσεις σε κάθε Προσυνέδριο γίνονται από τον ή τους αντίστοιχους Τομεάρχες και εισηγητές – εμπειρογνώμονες, διακεκριμένους στο χώρο τους, ανεξάρτητα από την προγενέστερη κομματική τους επιλογή, υποδηλώνοντας και με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια για διεύρυνση του Κόμματος.

 

Βιογραφικό Μ. Καραγιαννίδου – Ανδριοπούλου

 

Η Μαρία Καραγιαννίδου – Ανδριοπούλου εργάζεται τα τελευταία 4 χρόνια ως ερευνήτρια στο τμήμα Πολιτικής Υγείας του London School of Economics, όπου συμμετέχει σε πλήθος εργασιών και μελετών για το Βρετανικό Υπουργείο Υγείας. Είναι επίσης επισκέπτρια ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Είναι μέλος στο συμβούλιο ανερχόμενων ερευνητών του International Longevity Centre-UK καθώς και επιστημονικό μέλος στην επιτροπή άνοιας της Βρετανικής Βουλής.

Έχει συγγράψει μαζί με συναδέλφους της από το LSE την Παγκόσμια Έκθεση για την Άνοια το 2016, η οποία αφορά στα συστήματα υγείας και στην ανάγκη προσαρμογής τους για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της άνοιας. Η έκθεση αυτή αξιοποιήθηκε από κυβερνήσεις κρατών (Αυστραλία, Πορτογαλία) καθώς και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την αλλαγή της πολιτικής στην αντιμετώπιση της άνοιας.

Επίσης, έχει συγγράψει, μεταξύ άλλων, εκθέσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση (για τα οικονομικά της άνοιας) και για το Βρετανικό Υπουργείο Υγείας με έμφαση στην πρόληψη της άνοιας και στην αναδιάρθρωση των δομών πρόληψης της άνοιας.

Έχει εργαστεί επίσης στο King’s College London, στην Παγκόσμια Εταιρεία Άνοιας (ADI), στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στην Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer’s, όπου έχει διακριθεί σε Παγκόσμιο διαγωνισμό για την προσέγγιση της ομάδας της στις μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις για ασθενείς με άνοια (The International Dementia Excellence Awards 2010).

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα (Κοκκινόγεια)