ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Γ. ΖΙΜΠΙΔΗΣ

 

Στην 9η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, το 6ο θέμα της ημερήσια διάταξης αφορούσε την «Έγκριση συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Καβάλας, για την υλοποίηση έργων ύδρευσης και άρδευσης στην περιοχή Φιλίππων». Η συμφωνία συνεργασίας έχει ήδη υπογραφεί από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη, ενώ είχε εγκριθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καβάλας.

Αντικείμενο της συμφωνίας αποτελεί η συνεργασία των τριών μερών ώστε να υλοποιηθεί ένα έργο ύδρευσης και ένα έργο άρδευσης στην περιοχή των Τεναγών Φιλίππων. Το θέμα, το οποίο εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Ο Δραμινός Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Κοινωνική Συμμαχία» κ. Γιώργος Ζιμπίδης ζήτησε την αναβολή του θέματος, καθώς, όπως ο ίδιος αναφέρει, διαπίστωσε πως δεν είχε ενημερωθεί ο Δήμος Δοξάτου.

Χαρακτηριστικά ο κ. Ζιμπίδης σε δήλωσή του αναφέρει:

«Επειδή ο “διάβολος” κρύβεται στα ψιλά γράμματα, σε μια παράγραφο της “Έγκριση συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας” διαπίστωσα ότι το έργο θα συνδεθεί με τον κεντρικό αγωγό που έρχεται από το Κεφαλάρι Δράμας και υδροδοτεί την Καβάλα. Σε ερώτησή μου αν είναι ενήμερος ο Δήμος Δοξάτου για την υδροδότηση αυτή του πρώην Δήμου Φιλίππων και τώρα Καβάλας από τις πηγές Κεφαλαρίου, η απάντηση ήταν όχι. Ζήτησα την αναβολή του θέματος ώστε να ενημερωθεί ο Δήμος Δοξάτου, αλλά η πρότασή μου δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφούσα παράταξη, συμπεριλαμβανομένων και των Δραμινών συμβούλων».