Ανατροπή δεδομένων προκύπτει όσον αφορά τη λειτουργία Κλινικής Covid στο Νοσοκομείο Δράμας, σύμφωνα με νεότερες αποφάσεις από πλευράς Διοίκησης της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, με χθεσινή (22/4) απόφαση του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Δημήτρη Τσαλικάκη, η οποία έφτασε σήμερα (23/4) στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Δράμας, αποφασίζεται η μετακίνηση 8 νοσηλευτών από το Νοσοκομείο σε αυτό της γειτονικής Καβάλας. Η απόφαση μετακίνησης ισχύει από 26 Απριλίου έως 7 Μαΐου. Τα έξοδα μετακίνησης (όπου απαιτούνται) θα καλυφθούν από το Νοσοκομείο της Καβάλας. Η μετακίνηση, όπως αναφέρεται στην απόφαση, γίνεται λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Στην πράξη, αυτή η εξέλιξη ανατρέπει τον προηγούμενο σχεδιασμό για επαναλειτουργία Κλινικής Covid στο Νοσοκομείο της Δράμας (Περισσότερα ΕΔΩ). Άλλωστε μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο είχε υπάρξει έντονη αντίδραση από πλευράς των Ιατρών της Παθολογικής Κλινικής Δράμας, οι οποίοι έθεσαν εντόνως θέμα μη ασφαλούς λειτουργίας Κλινικής Covid (Περισσότερα ΕΔΩ).

Πάντως, η επιλογή μετακίνησης νοσηλευτών από τη Δράμα στην Καβάλα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από πλευράς προσωπικού του Νοσοκομείου. Επιπλέον, υπάρχει προβληματισμός για το κατά πόσο θα μπορούν να βγουν τα σχετικά προγράμματα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξουν και επιστολές για το θέμα προς θεσμικούς φορείς από πλευράς των εργαζομένων του Νοσοκομείου.