ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Μ. ΤΑΣΣΟΥ ΚΑΙ Γ. ΚΑΨΗΜΑΛΗΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ «ΕΡΓΑΣΙΑ… ΣΥΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ 19ης ΜΑΪΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

 

  • Μ. Τάσσου, Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού, Αναπληρωτής Δημάρχου: «Συνδυασμός δράσεων και υποέργων με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της πόλης»
  • Γ. Καψημάλης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών: «Ενώνονται ουσιαστικά τα δύο πάρκα της Δράμας με μια πράσινη γέφυρα»
  • Το σύνολο των ενταγμένων έργων της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας
  • Έξυπνο σύστημα παρακολούθησης Κλιματικής Αλλαγής και ανάπτυξη ψηφιακού συστήματος Πολιτισμικής Ταυτότητας

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ξεκίνησαν την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 οι εργασίες της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας όσον αφορά την βιοκλιματική αναβάθμιση της οδού 19ης Μαΐου. Νωρίτερα, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν κάποιες προκαταρκτικές μετρήσεις στις οδούς Σούτσου και Παπαδιαμάντη για να ακολουθήσουν οι εκσκαφές επί των οδών αυτών. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για το Δήμο Δράμας, το οποίο υλοποιείται με χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται να αλλάξει την εικόνα της πόλης. Βέβαια, μέχρι την ολοκλήρωσή του, με προβλεπόμενο χρόνο αποπεράτωσης τον Μάιο του 2022, αναμένεται να υπάρξει πίεση και στους κατοίκους, αλλά και στους καταστηματάρχες της περιοχής παρέμβασης.

Με το έργο, με τίτλο «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ ΔΡΑΜΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 5.050.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020, προβλέπεται η βιοκλιματική αναβάθμιση δημόσιων χώρων περιοχής ανάμεσα στις πηγές Αγ. Βαρβάρας και το δημοτικό κήπο Δράμας με σκοπό την ένωση των δύο σημαντικών χώρων αστικού πρασίνου της πόλης. Η περιοχή παρέμβασης έχει έκταση 30.380 τ.µ. και βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Καραϊσκάκη, Θεοτοκοπούλου, Σούτσου, πεζόδρομος Ορφέως, 19ης Μαΐου, Παρµενίδη, Βίτσι, Κύπρου. Το έργο αποσκοπεί στη δημιουργία χρηστικού χώρου για τους πεζούς και την βελτίωση των τοπικών συνθηκών θερμικής άνεσης.

 

«Η μεγαλύτερη παρέμβαση στον αστικό ιστό της πόλης εδώ και δεκαετίες»

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών, η εφημερίδα «Εργασία… συν» συνομίλησε με τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας κ. Μιχάλη Τάσσου και με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Γιάννη Καψημάλη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα του έργου, ζητώντας παράλληλα την κατανόηση των περίοικων για την όχληση που θα υπάρξει, λόγω των εργασιών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τάσσου στις δηλώσεις του στην «Εργασία… συν» ανέφερε: «Ξεκίνησαν οι εργασίες για το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης της οδού 19ης Μαΐου, με την εγκατάσταση του εργολάβου. Ένα έργο του οποίου ο ανάδοχος έχει βγει μέσα από διαγωνιστική διαδικασία από το Δήμο Δράμας και το οποίο επιβλέπει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών, κατ’ αρχήν θέλω, και εκ μέρους του Δήμου, να ζητήσω την μεγάλη ανοχή και την υπομονή του κόσμου, ειδικά των ανθρώπων που βρίσκονται στην οδό 19ης Μαΐου. Ξέρω θα είναι δύσκολα και για αυτούς, θα είναι δύσκολα για όλους μας, καθώς πρόκειται για την μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει γίνει στον αστικό ιστό της πόλης εδώ και αρκετές δεκαετίες. Όμως, αυτό το οποίο σχεδιάζεται να γίνει στην περιοχή της ανάπλασης, είναι μια πόλη σύγχρονη, μια πόλη ευρωπαϊκή και μια πόλη φιλική προς το περιβάλλον».

Παράλληλα, ο κ. Τάσσου στάθηκε και σε άλλα σημαντικά έργα, τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο του Β.Α.Α., σημειώνοντας: «Με αφορμή την έναρξη, θα ήθελα να ενημερώσω όλους τους συμπολίτες μου, ότι το έργο του Β.Α.Α. δεν πρόκειται μόνο για την ανάπλαση της οδού 19ης Μαΐου ή για την υπογειοποίηση των καλωδίων. Σίγουρα αυτό θα είναι το έργο “βιτρίνα”. Πρόκειται για ένα συνδυασμό δράσεων και υποέργων, το οποίο έχει ως σκοπό όχι μόνο τον αλλαγή του κέντρου της πόλης και της ίδιας της πόλης, όχι μόνο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, αλλά και τον εκσυγχρονισμό αυτής της πόλης.

Θα ήθελα να σταθώ, έχοντας υπόψη και τις πλημμύρες που υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες, αλλά στο πλαίσιο της βιοκλιματικής αλλαγής που βιώνουμε, ότι έχουμε ήδη συμβασιοποιήσει και ήδη έχει αρχίσει να τρέχει το έργο της εγκατάστασης μετεωρολογικών σταθμών και σταθμών μέτρησης ποιότητας ζωής μέσα στον αστικό ιστό, έχουν ήδη βγει οι όροι δημοπράτησης για το έργο καταγραφής της πολιτισμικής ταυτότητας της Δράμας. Θέλω απλά να ενημερώσω τον κόσμο ότι πρόκειται για ένα σύνολο έργων και υποέργων το οποίο θα αλλάξει την εικόνα και την ταυτότητα όλης της πόλης, όλου του Δήμου και τολμώ να πω και όλου του Νομού, καθώς η Δράμα είναι η πρωτεύουσα του Νομού, είναι η “ατμομηχανή” της ανάπτυξης όλης της Περιφερειακής Ενότητας και ως τέτοια πρέπει να την αντιλαμβανόμαστε».

Ο κ. Τάσσου ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του απευθύνοντας ευχαριστίες και επισημαίνοντας πως ο Δήμος Δράμας κινείται προς την αξιοποίηση των υπολοίπων του Β.Α.Α.: «Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που έτρεξαν για αυτό το έργο. Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Περιφερειάρχη, ο οποίος έχει βοηθήσει, ώστε η Δράμα να είναι μια από τις πόλεις που έχει Β.Α.Α.. Να ευχαριστήσω και την Διεύθυνση που προΐσταμαι, τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, καθώς έχει συντονίσει άριστα αυτά τα χρόνια την εκτέλεση του έργου. Θα πρέπει να ξέρουμε –γιατί καλό είναι κάποιες φορές να λέμε και τα θετικά των υπηρεσιών- ότι η Δράμα είναι αυτή που εκτελεί το Β.Α.Α. καλύτερα από όλους σε κάθε άλλο Νομό της Περιφέρειάς μας, αποτελώντας πρότυπο και εξάγοντας πολλές φορές καλές πρακτικές σε άλλους Δήμους. Για αυτό το λόγο ο Δήμαρχος της Δράμας συζητά αυτή τη στιγμή για το πώς θα αξιοποιηθούν τα υπόλοιπα του Β.Α.Α., καθ’ όσον έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ο Δήμος που μπορεί να τα υλοποιήσει και να τα αξιοποιήσει».

 

«Αλλάζει μέσα στον αστικό ιστό όλη η όψη της πόλης»

Μιλώντας στην εφημερίδα «Εργασία… συν» ο κ. Καψημάλης σημείωσε: «Ξεκίνησε την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου το έργο το οποίο είναι ουσιαστικά το έργο “βιτρίνα” της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Η αρμόδια και κύρια υπηρεσία εκτέλεσης του έργου και η επιβλέπουσα υπηρεσία είναι η Τεχνική Υπηρεσία με τους μηχανικούς μας. Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου είναι στους 20 μήνες και η ολοκλήρωση της ανάπλασης αναμένεται τον Μάιο του 2022. Είναι ένα έργο το οποίο ήταν σχεδιασμένο από τη Δημοτική Αρχή κατά την προηγούμενη θητεία από τον Δήμαρχο κ. Μαμσάκο. Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή να ολοκληρώσουμε ουσιαστικά τα μεγάλα υποέργα. Στο σύνολο πρόκειται για μια χρηματοδότηση 8.500.000 ευρώ με 16 υποέργα και με εμπλοκή της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, της Διεύθυνσης Τεχνικής Υπηρεσίας, της Διεύθυνσης Καθαριότητας. Πολλές Διευθύνσεις του Δήμου εμπλέκονται μέσα στο σύνολο του έργου».

Ο κ. Καψημάλης ευχαρίστησε «τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο, ο οποίος βοήθησε όπου χρειάστηκε, τη Διαχειριστική Αρχή, η οποία έκανε το ίδιο, με τις αρμόδιες υπηρεσίες» και πρόσθεσε: «Θα υπάρχει μια μικρή όχληση λόγω των εργασιών. Βέβαια, έχουμε συντονίσει μαζί με τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, ώστε να ενημερωθούν τα καταστήματα και ο κόσμος για το τι θα γίνει ακριβώς. Τμήμα – τμήμα θα γίνονται οι εργασίες, όπως έχουμε συνεννοηθεί με τον εργολάβο».

Όπως είπε ο κ. Καψημάλης, «είναι ένα έργο πάρα πολύ σημαντικό για τη Δράμα», καθώς «αλλάζει μέσα στον αστικό ιστό όλη η όψη της πόλης και ενώνονται ουσιαστικά τα δύο πάρκα της Δράμας με μια πράσινη γέφυρα. Αυτή ήταν η όλη φιλοσοφία του έργου και ήταν αυτό που και ο Δήμαρχος ήθελε να κάνει για την πόλη, να ενώσει τα δύο πάρκα».

 

Ψηφιακό σύστημα Πολιτισμικής Ταυτότητας

 

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στην «Εργασία… συν», ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού κ. Τάσσου έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε δύο έργα, τα οποία είναι ενταγμένα στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Δράμας και υλοποιούνται μέσω χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Το πρώτο έργο αφορά την ανάπτυξη «Ψηφιακού συστήματος Πολιτισμικής Ταυτότητας». Πρόκειται για έργο με αρχικό προϋπολογισμό 395.000 ευρώ και αφορά τη δημιουργία ενός Ψηφιακού Συστήματος Πολιτισμικής Ταυτότητας, που θα περιλαμβάνει το σύνολο των πολιτιστικών μνημείων και στοιχείων της περιοχής ΒΑΑ του Δήμου Δράμας και θα έχει ως στόχο την ενοποίηση του συνόλου των πολιτιστικών πόρων. Το έργο θα δημιουργήσει και θα εγκαταστήσει ψηφιακές υποδομές, περιεχόμενο και υπηρεσίες με τις οποίες θα εξυπηρετηθεί, πληροφορηθεί το κοινό (κάτοικοι και επισκέπτες) σε πολιτιστικά, ιστορικά, φυσιολατρικά και γαστρονομικά στοιχεία με ψυχαγωγικό, συμμετοχικό και διαδραστικό τρόπο. Σκοπός είναι η συγκέντρωση και διάσωση μαρτυριών που αφορούν την αγροτική, βιοτεχνική, βιομηχανική, οικιστική και πολιτιστική ιστορία του τόπου συμπλέκοντας τη βιωματικότητα και την ιδιαιτερότητα της προσωπικής μαρτυρίας.

 

Έξυπνο σύστημα παρακολούθησης Κλιματικής Αλλαγής

 

Το άλλο έργο στο οποίο έκανε ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Τάσσου είναι το «Έξυπνο σύστημα παρακολούθησης Κλιματικής Αλλαγής Δήμου Δράμας», αρχικού προϋπολογισμού 152.644 ευρώ.

Το έργο αφορά την καταγραφή, ανάλυση και παρουσίαση των αποτελεσμάτων της παρέμβασης της Στρατηγικής ΒΑΑ Δράμας, μέσω της ανάπτυξης ολοκληρωμένου συστήματος τηλεματικής παρακολούθησης και τηλεμετρίας με δυνατότητα ανάρτησης σε πραγματικό χρόνο περιβαλλοντικών ποιοτικών και ποσοτικών παραμέτρων που σχετίζονται με το μικροκλίμα της περιοχής παρέμβασης, την ποιότητας πόλης, καθώς και την ποιότητα/ ποσότητα των τοπικών υδάτων της περιοχής. Σε διαδικτυακή πλατφόρμα που θα αναπτυχθεί θα συγκεντρώνονται, αποτυπώνονται και επεξεργάζονται όλα τα μετρούμενα μεγέθη, τα οποία θα συλλέγονται μέσω του εγκατεστημένου συστήματος τηλεμετρίας που θα περιλαμβάνει μετεωρολογικό σταθμό, μονάδες μέτρησης ποιότητας αέρα/ ρύπων, καθώς και μονάδες μέτρησης ροής/ ποιότητας υδάτων. Τα συλλεχθέντα και αποθηκευμένα δεδομένα στην πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμα προς όλους τους ενδιαφερόμενους χρήστες μέσω συγκεντρωτικής οθόνης προβολής μετρήσεων, ενώ θα προσφέρονται και ως ανοιχτά δεδομένα προς περαιτέρω ενημέρωση και επεξεργασία.

 

Η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας

 

Ο Δήμος Δράμας σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς, όπως η Αναπτυξιακή Εταιρεία Ν. Δράμας, το Επιμελητήριο Δράμας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και την Ένωση Κυριών Δράμας, δημιούργησε ένα εταιρικό σχήμα και κατάφερε να πετύχει, μέσω της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., την ένταξη στο ΕΣΠΑ της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας.

Αναλυτικά το σύνολο των έργων που περιλαμβάνονται στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Δράμας είναι τα εξής (εντός παρένθεσης ο δικαιούχος του εταιρικού σχήματος):

-ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ (Δήμος Δράμας)

-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ (Αναπτυξιακή Εταιρεία Ν. Δράμας)

-ΑΝΑΠΤΥΞΗ «ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ» (Δήμος Δράμας)

-ΕΞΥΠΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΔΟΜΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ (Επιμελητήριο Δράμας)

-ΕΞΥΠΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ (Δήμος Δράμας)

-ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ ΔΡΑΜΑΣ (Δήμος Δράμας)

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΘΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ (Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος)

-ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΑΜΑΣ (Δήμος Δράμας)

-ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ (Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος)

-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

-ΤΟΠΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΔΡΑΜΑ» (Δήμος Δράμας)

-ΕΞΥΠΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΔΟΜΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΥΠΟΕΡΓΟ Ι (Επιμελητήριο Δράμας)

-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ – ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ – ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ (Ένωση Κυριών Δράμας)

-ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ (Δήμος Δράμας)