ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΡΓΑΣΙΑ… ΣΥΝ» Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ Θ. ΖΕΚΕΡΙΔΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Δ. ΔΑΛΑΚΑΚΗ

 

Με δήλωσή του στην εφημερίδα «Εργασία… συν» ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Θέμης Ζεκερίδης απαντά σε όσα ανέφερε, μέσω facebook, ο πρώην Δήμαρχος κ. Δημήτρης Δαλακάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Ζεκερίδης σημείωσε τα εξής:

«Είναι αλήθεια ότι δεν πήρε δάνειο από τράπεζα ή κάποιο φορέα, αλλά άλλο τόσο είναι αλήθεια ότι “έπαιρνε” δάνειο από τους επαγγελματίες με το να μην τους πληρώνει, δημιουργώντας χρέος ύψους 1.800.000 ευρώ περίπου (συν ό,τι θα προκύψει από προφορικές συμφωνίες με επαγγελματίες / εργολάβους).

Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση του Δήμου και την αναφορά στο ποσό των 5.300.000 ευρώ, είναι χρήματα τα οποία υπολόγιζε και υπολογίζει ότι θα εισπράξει από τα δημοτικά τέλη του 2017-2018, για τα οποία όμως δεν έστειλε ειδοποιητήρια στους δημότες λόγω των επικείμενων εκλογών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δυσκολέψει πάρα πολύ η διαμόρφωση των προϋπολογισμών του 2020 και του 2021, που στα έσοδά τους πρέπει να αποτυπώνονται, να φαίνονται δηλαδή, το 2018-2019.

Επίσης στα έσοδα του Δήμου υπολογίζει 150.000 ευρώ από την πυροπροστασία και 1.500.000 από αδιάθετη ΣΑΤΑ προηγούμενων ετών, τα οποία ποσά δεν διέθεσε, λόγω ανικανότητας, για τους σκοπούς τους οποίους είχε επιδοτηθεί ο Δήμος από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τώρα, ήδη έχει διατεθεί το σύνολο του ποσού βάσει του νόμου στα χωριά μας. Να σημειωθεί πως για την πυροπροστασία κάθε χρόνο συγκεντρώναμε 20.000 ευρώ και από τα χρήματα της ΣΑΤΑ κάθε χρόνο συγκέντρωνε ο Δήμο περίπου 400.000 ευρώ.

Επίσης, ο κ. Ζεκερίδης επεσήμανε τα εξής: «Όσον αφορά τον επίλογο περί “πολιτικού τραμπουκισμού” κλπ., η ιστορική διαδρομή έχει να αναδείξει μακεδονοκάπηλους και ένα Δήμο το Σεπτέμβριο του 2019 ανυπόληπτο, χρεωμένο και χωρίς καμία αξιοπιστία προς τρίτους. Εμείς θα κρινόμαστε και θα κριθούμε από την κατάσταση του Δήμου και τον παραδώσουμε στην επόμενη διοίκηση».

Υπενθυμίζεται πως με ανάρτησή του ο Δήμαρχος Δοξάτου είχε αναφέρει πως οι ορκωτοί λογιστές που έλεγξαν τις οικονομικές καταστάσεις του Δήμου για το 2019 είπαν πως ο Δήμος Δοξάτου «δεν έχει δάνεια», «είναι ικανός οικονομικά με τις καταθέσεις του 2.400.000€ και το κυκλοφορούν ενεργητικό 2.900.000€ (σύνολο 5.300.000€)» και «το ταμείο του Δήμου είναι πολύ ικανοποιητικό». Επίσης, ο κ. Δαλακάκης επεσήμανε ακόμη τα εξής: «Επί ένα χρόνο έλεγαν ψέματα. Επί ένα χρόνο άφηναν προμηθευτές απλήρωτους, ενώ είχαν εκατομμύρια να διαχειριστούν. Υπερφορολόγησαν τους πολίτες, επειδή τάχα δεν μπορούσαν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις του Δήμου. Η Πολιτική Ανικανότητα, η Αξιολύπητη Προπαγάνδα και ο πολιτικός Τραμπουκισμος πάνε πάντοτε χέρι χερι. Στο τέλος, όμως, η Αλήθεια πάντα λάμπει».