«Οι πολίτες αποδίδουν ευθύνη στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη»

 

«Καλή χρονιά που θα φέρει ευχάριστες εξελίξεις στη ζωή όλων μας», ευχήθηκε από τον συχνότητα του Καναλιού Ένα του Πειραιά, ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος. «Μας αξίζει κάτι καλύτερο, ειδικά το τελευταίο διάστημα όπου δοκιμάζονται και οι θεσμοί και οι άνθρωποι. Χρειάζεται αφύπνιση και ενεργοποίηση μεγάλου μέρους της κοινωνίας για να χαράξουμε μια άλλη ρότα», συμπλήρωσε μιλώντας στην εκπομπή του Βασίλη Ταλαμάγκα.

«Το 2023 είναι χρονιά εκλογών και αυτό που θεωρούμε πρωτεύον είναι τα έξοδα ενέργειας, διαβίωσης και θέρμανσης. Μια οικογένεια στο λεκανοπέδιο Νευροκοπίου για να θερμανθεί θέλει 5.000 ευρώ ετησίως. Είναι απαγορευτικά τα μεγέθη. Στην καθημερινή τους ζωή οι πολίτες δυσκολεύονται πολύ. Το δεύτερο είναι η προσβολή του κράτους δικαίου από τις παρακολουθήσεις. Είτε τις “νόμιμες” είτε όσες έγιναν με το παράνομο λογισμικό, αλλά και ότι ακoλούθησε. Την αφωνία των παρακολουθουμένων και την ομερτά στα ΜΜΕ», τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος. Και συμπλήρωσε: «Με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα βελτιωθεί η κατάσταση στην οικονομία. Το τραύμα στο κράτος δικαίου όμως είναι βαρύ και θέλει καιρό να επουλωθεί. Και η απονομιμοποίηση της λειτουργίας θεσμών είναι το χειρότερο για μια δημοκρατία».

Απαντώντας τέλος σε ερωτήσεις για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε ότι καταγράφεται μια ισχυρή και προϊούσα φθορά της Κυβέρνησης που δεν μεταφράζεται αυτομάτως σε ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος φαίνεται να υποεκπροσωπείται στο δημοσκοπικό κοινό. «Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά δείχνουν ότι ένα συντριπτικά μεγάλο μέρος των πολιτών χρεώνουν την ευθύνη της ακρίβειας στην Κυβέρνηση, θεωρούν υπεύθυνο τον Πρωθυπουργό, το ίδιο και για τις υποκλοπές. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες είναι τόσο εκτεταμένα και σοβαρά γι’ αυτό και εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες. Ο κ. Μητσοτάκης λέει στους πολίτες “ψηφίστε με αλλά δεν θα κάνω κυβέρνηση, θα πάω σε δεύτερες εκλογές”, ενώ εμείς έχουμε σαφή στρατηγική για τη συγκρότηση προοδευτικής διακυβέρνησης».