Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΡΑΜΑΣ

Σε ανακοίνωση της Ν.Ε. Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρονται τα εξής:

Από τον Φεβρουάριο που είχαμε την εμφάνιση του κορωνοϊού η Κυβέρνηση είχε ικανό χρονικό διάστημα για να διαπιστώσει τις ελλείψεις στις δομές του ΕΣΥ και να πράξει τα αυτονόητα που θα ενδυνάμωναν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Μέχρι πριν λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός και ο (άφαντος) Υπουργός Υγείας μάς διαβεβαίωναν πως το ΕΣΥ είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Σήμερα περάσαμε από τις καθησυχαστικές δηλώσεις στο ουσιαστικό κλείσιμο των χειρουργικών κλινικών και το τακτικών εξωτερικών ιατρείων και την αναστολή των εργαστηριακών εξετάσεων. Ακόμα χειρότερα περνάμε πλέον στα εξιτήρια ασθενών από το νοσοκομείο για να δημιουργηθούν κι άλλες κλινικές Covid μέσα στα νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία μετατρέπονται πλέον σε μονοθεματικές μονάδες αντιμετώπισης μίας και μόνο ασθένειας. Του κορωνοϊού. Οι εργαζόμενοι/ες σε αυτά αποδεκατίζονται είτε από τις συνεχείς βάρδιες είτε από την ίδια την επιδημία.

Το ΔΤ του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας (30-10-2020) ενημερώνει τους πολίτες του Νομού μας ότι αναστέλλεται, μέχρι νεωτέρας, η λειτουργία όλων των Τακτικών και Ολοήμερων Εξωτερικών Ιατρείων (πλην εξαιρέσεων). Προσαρμόζεται το πρόγραμμα των χειρουργείων και περιορίζεται μόνο στα έκτακτα περιστατικά και όσα δεν μπορούν να αναβληθούν. Αναστέλλεται, μέχρι νεωτέρας, η λειτουργία των εργαστηρίων (πλην εξαιρέσεων).

Αυτό δείχνει με τον πιο επικίνδυνο τρόπο πως η εγκληματική νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία που διακατέχει τους κυβερνώντες οδήγησε το ΕΣΥ στην κατάρρευση. Και τώρα πλέον όσοι κι όσες συμπολίτες-συμπολίτισσές μας χρειαστούν παροχές υγείας θα πρέπει να βάλουν το χέρι βαθιά στη τσέπη και να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα. Για όσους κι όσες δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα η Κυβέρνηση δείχνει παγερή αδιαφορία.

Είχαν μία δουλειά να κάνουν για να φανούν χρήσιμοι στο κοινωνικό σύνολο έστω και μία φορά. Είχαν μία δουλειά να κάνουν για να αποδείξουν πως δεν είναι δέσμιοι μιας ιδεοληψίας που θεωρεί την ύπαρξη κοινωνικού κράτους ως έξοδο.

Δεν την έκαναν προτίμησαν να δώσουν τα λεφτά στα Μ.Μ.Ε. αφενός για να σιγήσει η οποιαδήποτε κριτική κι αφετέρου για να μοιράσουν χρήμα σε δικούς τους ανθρώπους που τους είχαν υποχρέωση.

Είναι απόλυτα υπεύθυνοι πλέον για όποια τραγική εξέλιξη μπορεί να έχει αυτό το μέτρο του κλεισίματος των νοσοκομείων.