ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ Α. ΚΑΓΙΑΟΓΛΟΥ, ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 31 Αυγούστου 2019, στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Κάτω Θόλου, η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Παρανεστίου κ. Αναστάσιου Καγιάογλου, των Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων και των Συμβούλων των Κοινοτήτων του Δήμου Παρανεστίου.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Θέμης Ζεκερίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πλέον Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, η Δημοτική Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος του Δήμου Δοξάτου κ. Κυριακή Παπαζώτου, οι πρώην Δήμαρχοι Παρανεστίου κ.κ. Νίκος Καγιάογλου και Στέλιος Ορφανίδης (εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος στις πρόσφατες εκλογές), ο πρώην Δήμαρχος Νικηφόρου κ. Παύλος Χασάπης, ο πρώην Δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης, καθώς και πλήθος κόσμου, συγγενείς και φίλοι των αιρετών που ορκίστηκαν και δημότες του Δήμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νέο Δήμαρχο κ. Καγιάογλου ευχήθηκαν στο Παρανέστι, μετά την ορκωμοσία, οι Δήμαρχοι Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης και Νέστου κ. Σάββας Μιχαηλίδης, καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.

Η ορκωμοσία τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο, ο οποίος, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ευχήθηκε ευλογημένη θητεία και «να διακονήσετε το λαό αυτής της ακριτικής περιοχής του Νομού μας ευσυνείδητα, με αγάπη και να αισθάνονται όλοι ότι οι δημοτικοί του ταγοί – άρχοντες βρίσκονται στο πλευρό τους, ώστε να καλυτερεύεται η καθημερινότητα και να εξυπηρετούνται οι πολλές ανάγκες, οι δυσκολίες, του μεγάλου ακριτικού, αλλά με έλλειψη έμψυχου δυναμικού, Δήμου μας.

Οι χαιρετισμοί των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης

 

Ο Δήμαρχος κ. Καγιάογλου, μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας, ζήτησε από τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να απευθύνουν χαιρετισμό στην εκδήλωση.

Η πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες Δημιουργίας Ενότητας Συνέπειας» κ. Αλίκη Σωτηριάδου αρχικά ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του Δήμου Παρανεστίου, «με τους οποίους συνεργάστηκα σε καλό επίπεδο, γιατί παρότι ήμασταν πολύ λίγοι αριθμητικά, προσέφερε ο καθένας τα μέγιστα ανάλογα με τις δυνάμεις του, για να έχουμε τα αποτελέσματα που είχαμε στο Δήμο Παρανεστίου». Πολλά από αυτά δεν ήταν ορατά, θα είναι όμως στο άμεσο μέλλον, όπως οι παιδικές χαρές, οι υποδομές για την κτηνοτροφία, όπως η τοπική μονάδα διαχείρισης, όπως πάρα πολλά άλλα έργα για την ύδρευση, τα οποία λόγω του ότι το ΕΣΠΑ ξεκίνησε αργά δεν τα έχετε δει να υλοποιούνται, αλλά θα έχουν τη σφραγίδα αυτής της Δημοτικής Αρχής κι αυτό το οφείλουμε εν πολλοίς τόσο στο υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου όσο και στην αγαστή συνεργασία που είχα με όλους τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους, όχι μόνο της συμπολίτευσης, αλλά και της αντιπολίτευσης. Τους ευχαριστώ όλους θερμά», πρόσθεσε η πρώην Δήμαρχος.

Η κ. Σωτηριάδου ευχήθηκε «η νέα Δημοτική Αρχή να συνεχίσει με την ίδια ζέση και τον ίδιο ζήλο, να υλοποιηθούν όλα αυτά που έχουμε προετοιμάσει και να δημιουργήσει και η ίδια με τη σειρά της καινούργια έργα, καθώς δεν θα ξεκινήσει ούτε από το μείον ούτε από το μηδέν, αλλά από την πρώτη κιόλας μέρα θα μπουν τα θεμέλια για τις παιδικές χαρές, που έχουμε καλέσει τον ανάδοχο, θα μπουν τα θεμέλια για όλα τα έργα, τα οποία έχουμε ετοιμάσει».

Όπως είπε η πρώην Δήμαρχος Παρανεστίου, «η Αυτοδιοίκηση είναι ένας χώρος, όπου ο καθένας πρέπει να προσφέρει από καρδιάς, χωρίς να υπολογίζει ούτε ωράριο ούτε τα θέλω ή δεν τα θέλω εκείνων που δεν αγαπούν τον χώρο. Είμαι περήφανη γιατί σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σας με μια εκλογική δύναμη, η οποία δεν στηρίχτηκε σε κανέναν, παρά μόνο στις δικές της δυνάμεις. Ούτε σε θεσμικούς παράγοντες ούτε σε κανέναν άλλο θεσμικό φορέα, παρά μόνο στις δικές της δυνάμεις. Ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη τους, εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο έργο σας και σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Προχωράμε Μαζί» κ. Μιχάλης Παρλόγλου σημείωσε: «Ο Δήμος Παρανεστίου, ένας πανέμορφος Δήμος με πάρα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, με πλούσιες ομορφιές που μας χάρισε ο Θεός, είναι ένας Δήμος όμως όπου έχει παρά πολλά προβλήματα που τα αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Είμαστε βέβαια ένας ολιγοπληθής Δήμος, αλλά με πάρα πολύ καλούς ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν σε αυτή την κοινωνία και να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά.

Εμείς από την πλευρά μας, ως παράταξη, θέτουμε τις δυνάμεις μας, θέτουμε το σκεπτικό μας, θέτουμε τη διάθεσή μας στη νέα Δημοτική Αρχή, ώστε να συνεισφέρουμε με τον τρόπο μας κι εμείς στη ανάπτυξη αυτού του τόπου.

Θεωρώ, κύριε Δήμαρχε, ότι αναλαμβάνετε σε μια δύσκολη περίοδο, όχι μόνο για το Δήμου Παρανεστίου και το Νομό Δράμας, αλλά για όλη τη χώρα μας. Σε μια κρίσιμη κατάσταση που έχει σχέση με την οικονομία μας. Πρέπει να αντεπεξέλθετε, πρέπει να βάλετε κι εσείς το λιθαράκι σας ώστε αυτός ο Δήμος να προχωρήσει. Θα είμαστε δίπλα σας σε ο,τιδήποτε καλό μας προετοιμάσετε, ώστε να έρθει στο Δήμο. Θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αλλά θα είμαστε και απέναντί σας σε ο,τιδήποτε θεωρούμε ότι δεν αρμόζει σε αυτό το Δήμο.

Συνάδελφοι αιρετοί, ειδικά στους νεοεκλεγέντες, σας εύχομαι καλή θητεία. Σιδεροκέφαλοι. Όλα θα πάνε καλά».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα για πρόοδο – Μάχη έως τη νίκη» κ. Γιώργος Γεωργιάδης επεσήμανε: «Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι όχι πολλά λόγια, αυτό που χρειάζεται ο Δήμος μας είναι μόνο έργα και τα έργα μπορούν να γίνουν μόνο με την αγαστή συνεργασία και την ενότητα όλων. Άλλωστε και το λογότυπό μας στην εκλογική αναμέτρηση ήταν “Ενότητα για πρόοδο”. Εμείς, λοιπόν, θέλουμε να έχουμε ενότητα. Σας χρειαζόμαστε όλους. Τους αιρετούς συναδέλφους, την αντιπολίτευση, τον κ. Δήμαρχο κι εμείς να είμαστε όλοι μαζί, να προσφέρουμε πραγματικά, χωρίς να έχουμε προσωπικές φιλοδοξίες. Αυτό που χρειάζεται η περιοχή είναι δουλειά και μόνο δουλειά. Όχι προσωπικές φιλοδοξίες, οι οποίες δεν οδηγούν πουθενά. Για αυτό και εμείς κι εγώ προσωπικά θέτω τον εαυτό μου στη Δημοτική Αρχή για οποιοδήποτε θέμα θα φέρει καλό στην περιοχή, το όποιο αναπτυξιακό έργο, το οποίο θα προσφέρει στην κοινωνία, θα προσφέρει σε όλους μας. Αυτό έχει ανάγκη ο τόπος. Αυτό θα προσπαθήσουμε όλοι να κάνουμε. Για αυτό, άλλωστε, μας εκλέξατε, για αυτό μας ψηφίσατε, για να προσφέρουμε και να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά, να έχουμε μια δημιουργική τετραετία, η οποία θα προσφέρει κάτι για την περιοχή μας, κάτι για τον τόπο μας, ο οποίος το έχει πάρα πολύ ανάγκη. Είναι ένας τόπος, ο οποίος πραγματικά είναι ένας από τους ομορφότερους στην Ελλάδα. Δυστυχώς για πολλούς λόγους, δεν θέλω να τους αναπτύξουμε τώρα, έχει βρεθεί σε μια κατάσταση, η οποία δεν είναι τόσο ευχάριστη. Πιστεύω ότι με τη δύναμη που έχουμε αυτή τη φορά, με τη νέα Δημοτική Αρχή και με εμένα προσωπικά, ο οποίος θα προσφέρω πάρα πολλά, αν ο κ. Δήμαρχος με χρησιμοποιήσει οπουδήποτε, σε συνεργασία με την αντιπολίτευση, να κάνουμε κάτι καλό για την περιοχή, η οποία το έχει ανάγκη».

«Ζητούμενο η καθημερινότητα»

 

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο νέος Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης «να είναι δίπλα μας όταν τους χρειαζόμαστε, γιατί όλοι μαζί πρέπει να είμαστε συνεργάτες, για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό που έχουμε βάλει εξαρχής ως στόχο».

Ο κ. Καγιάογλου ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του στην τελετή ορκωμοσίας, καθώς επίσης και την οικογένειά του, την γυναίκα του, τα παιδιά του, τους γονείς του και τα αδέλφια του, «που με συμπαραστάθηκαν και με βοήθησαν να πετύχω αυτό που ξεκίνησα από την αρχή και για μένα είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι στη θέση του πρώτη πολίτη του Δήμου».

Ο νέος Δήμαρχος Παρανεστίου ακόμη ανέφερε τα εξής:

«Μετά από την εκλογική διαδικασία του Μαΐου – Ιουνίου και το αποτέλεσμα των εκλογών, ερχόμαστε να δώσουμε όρκο τιμής και ευθύνης απέναντι σε όλους εσάς, στους δημότες, αλλά και στους νόμους και τους θεσμούς αυτού του κράτους, που καλούμαστε να υπηρετήσουμε. Να εργαστούμε σκληρά, έντιμα, χωρίς σκοπιμότητες, μακριά από κάθε ιδιοτέλεια και προσωπικό συμφέρον. Όλα αυτά που πλέον για ένα πολίτη είναι αυτονόητα. Η καθημερινότητα είναι το ζητούμενο. Η καθαριότητα, ο ευπρεπισμός, η ύδρευση, η αποχέτευση, ο ηλεκτροφωτισμός, η σχολική στέγη, οι κοινωνικές δομές, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι δράσεις πολιτισμού, οι κοινωνικές και αναπτυξιακές υποδομές και άλλα πολλά είναι ζητούμενα για ένα σύγχρονο Δήμο και προαπαιτούμενες παροχές στο δημότη, στον κάτοικο, στον επισκέπτη. Ζητήματα που διαχρονικά παρουσιάζουν ελλείμματα, που αναζητούν λύσεις, που επιζητούν βελτιώσεις και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να πιστώνονται και με άλλο χρόνο από τους δημότες. Η καθημερινή επαφή με τον πολίτη είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τα προβλήματα, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες και να επιζητήσουμε λύσεις. Ο προγραμματισμός, η αξιολόγηση, η ιεράρχηση και ο συντονισμός των δημοτικών υπηρεσιών θα μας κάνουν αποτελεσματικότερους και πιο υπεύθυνους στα ζητήματα των πολιτών και στις διαρκείς ανάγκες της καθημερινότητας.

Σας ευχαριστώ όλους και σας διαβεβαιώνω ότι η προσπάθεια όλων μας θα είναι ακούραστη, ακατάβλητη, χωρίς σκοπιμότητες και πάντα στην αρχή της ίσης αντιμετώπισης και της δίκαιης και συνετής διοίκησης».