Στις 28 Αυγούστου (στις 15.00 το μεσημέρι) ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις 100 θέσεις συνοριακών φυλάκων στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής της, από όπου μπορούν και να λάβουν πληροφορίες για τον σχετικό διαγωνισμό. Πληροφορίες υπάρχουν και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συνολικά έχουν προκηρυχθεί δύο διαγωνισμοί για 480 θέσεις συνοριακών φυλάκων στην ηπειρωτική χώρα και για 266 αντίστοιχες θέσεις στα νησιά. Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη οι 480 θέσεις ανά Περιφερειακή Ενότητα είναι οι εξής:

-Π.Ε. Ανατολικής Αττικής 100 θέσεις

-Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών 80 θέσεις

-Π.Ε. Κορινθίας 100 θέσεις

-Π.Ε. Δράμας 100 θέσεις

-Π.Ε. Ξάνθης 100 θέσεις

Όσον αφορά για τις θέσεις στα νησιά, αυτές κατανέμονται ως εξής:

-Σάμος 98 θέσεις

-Χίος 62 θέσεις

-Κως 46 θέσεις

-Λέρος 43 θέσεις

-Σύμη 10 θέσεις

-Κάλυμνος 1 θέση

-Μεγίστη 6 θέσεις

Ειδικά για τις θέσεις στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (Δράμα και Ξάνθη) ποσοστό 5% θα καλυφθεί από υποψήφιους προερχόμενους από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι κατοικούν την τελευταία διετία ή κατοικούσαν από τη γέννηση τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους σε περιοχές της Περιφέρειας που υπάγεται η Π.Ε., όπου προκηρύχθηκαν οι θέσεις αυτές και λειτουργούν ή πρόκειται να λειτουργήσουν Υπηρεσίες Διαχείρισης Μετανάστευσης και Συνοριακής Φύλαξης και Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών.

Οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους, ενώ πρέπει να έχουν ανάστημα (άνδρες και γυναίκες) τουλάχιστον 1,70 μ..

Τα κριτήρια πρόσληψης είναι:

  1. Βαθμός Απολυτηρίου
  2. Περιοχή κατοικίας
  3. Επίπεδο ξένης γλώσσας
  4. Κατοχή τίτλου σπουδών δημοσίου ΙΕΚ με την ειδικότητα στέλεχος σωμάτων ασφαλείας
  5. Εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων ως έφεδροι Αξιωματικοί ή σε ειδικές δυνάμεις ως Ε.Π.Υ. ή ως ΕΠ.ΟΠ. στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στην Προεδρική Φρουρά.
  6. Η κατοχή άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου, μοτοσυκλέτες ή αυτοκινήτου.
  7. Εάν είναι τέκνο προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. που δολοφονήθηκε ή τραυματίσθηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και εξαιτίας αυτού.
  8. Εάν είναι γονέας η τέκνο πολύτεκνης η τρίτεκνης οικογένειας.