Μέσω ενός video animation για εκπαιδευτικούς σκοπούς ξεκίνησε η συνεργασία του Φεστιβάλ Δράμας, της εταιρείας Raycap και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Σε σχετική ανάρτησή του ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής ανέφερε τα εξής:

«Το video αυτό αποτελεί την αρχή της συνεργασίας του Φεστιβάλ Δράμας με την δραμινή εταιρεία Raycap S.A. και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με τον επικεφαλής του προγράμματος animation του φεστιβάλ μας και καθηγητή του ΠΑ.Δ.Α Δρ. Σπύρο Σιάκα. Ένα σπονδυλωτό video animation που θα χρησιμοποιηθεί στη σχολική εκπαίδευση για εφαρμογή και ενεργητική μάθηση και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι οι δημιουργίες των εκπαιδευτικών και μαθητών θα ενσωματώνονται! Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οπτικοακουστικού Γραμματισμού που έχουμε δημιουργήσει απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το ταξίδι της ταινίας θα ξεκινήσει με τη συμμετοχή της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων του Annecy. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές και την εταιρεία Raycap S.A για την αδιάλειπτη υποστήριξη του Φεστιβάλ Δράμας».

 

Το λεμόνι

 

 

Συνάντηση με τους Προέδρους των ΚΤΕΛ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος. Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τους Προέδρους των ΚΤΕΛ Έβρου Σταμάτη Ντούμπα, Ροδόπης Αντώνη Νικολαΐδη, Ξάνθης Θέμη Γεωργιάδη, Καβάλας Κώστα Πανταζή και Δράμας Θόδωρο Χατζόπουλο.

Για τη συνάντηση ο κ. Μέτιος ανέφερε τα εξής: «Οι Πρόεδροι μού εξέθεσαν το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ΚΤΕΛ, αυτό της αύξησης της τιμής του πετρελαίου και της συνεπακόλουθης μείωσης των εσόδων τους.

Ένα πρόβλημα που επηρεάζει ταυτόχρονα και το πρόγραμμα της Περιφέρειάς μας για τη μεταφορά μαθητών».

 

Το σκόρδο

 

 

Το ποσό των 1.178.181,35 ευρώ θα λάβουν οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας ως τέταρτη κατανομή από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ).

Η απόφαση κατανομής, για την δ’ τακτική επιχορήγηση έτους 2022, υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικό κ. Στέλιο Πέτσα και αφορά ποσό 115.000.000,00 ευρώ στους Δήμους όλης της χώρας προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους και κατά προτεραιότητα δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού τους.

Οι Δήμοι της Π.Ε. Δράμας θα λάβουν τα εξής ποσά:

Δήμος Δοξάτου: 177.430,41 ευρώ.

Δήμος Δράμας: 659.898,09 ευρώ.

Δήμος Κ. Νευροκοπίου: 125.185,22 ευρώ.

Δήμος Παρανεστίου: 80.420,55 ευρώ.

Δήμος Προσοτσάνης: 195.247,08 ευρώ.

 

Το κρεμμύδι

 

 

«Το bazaar στη Δράμα ήταν πετυχημένο και τα χαμόγελα φωτίζουν τα πρόσωπα των παιδιών μας», αναφέρει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Κέντρου κα Αναστασία Τζαμπαζλή, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντινίδης Δημήτρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Α.Μ.Θ. κ. Μωυσιάδης Αριστείδης, η Πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Δράμας κα Καπάνταη Αναστασία, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δράμας κ. Γεωργιάδης Αλέξανδρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ Γρηγόρης και ο κ. Ράδος Αλέξανδρος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Δράμας.

Η Πρόεδρος του Κέντρου κα Αναστασία Τζαμπαζλή και το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστούν από καρδιάς για το υψηλό ενδιαφέρον και για τη στήριξη σε αυτές τις προσπάθειες.

 

Η ρόκα

 

 

Ο νέος Ψυχρός Πόλεμος έχει επίσημη ημερομηνία έναρξης στις 24-2-2022 και πέρα από το κυρίως πεδίο εχθροπραξιών (Ουκρανία), οι επιπτώσεις – παρενέργειες αποτυπώνονται στην παγκόσμια σκακιέρα και ακουμπούν την κουζίνα μας και τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Και φυσικά χώρες, εταιρείες και οι οικογένειες καταγράφουν τις παρενέργειες του νέου Ψυχρού Πολέμου με κυρίαρχο τομέα τον ενεργειακό.

Μετά από μια δεκαετία μνημονίων και καραντίνας, ήρθε, έφτασε και το ενεργειακό και ταυτόχρονα μπαίνουμε σε προεκλογική χρονιά και οι τόνοι θα ανέβουν συμμετρικά.

Στη μεγάλη εικόνα, μια επικράτηση του Μακρόν στη Γαλλία θα είναι για τη χώρα μας μια βάση δεδομένων από το άγνωστο της Λεπέν.

Έτσι, μετά από 2 χρόνια, την Κυριακή έχουμε Ανάσταση με φυσική ελευθερία και στενά οικονομικά δεσμά.

 

Το μαρούλι