Ο ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΡΧΙΚΑ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΕΣΥΡΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 

 

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν τα όσα έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook ο πρώην Βουλευτής της Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Στάθης Σαραφόπουλος κατά του επιχειρηματία κ. Ιβάν Σαββίδη.

Τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι γνωστά. Σε αυτό το σκηνικό πόλωσης είχε εμπλοκή και ο κ. Σαραφόπουλος, μέσω των αναρτήσεών του στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Συγκεκριμένα αρχικά ο πρώην Βουλευτής της Ν.Δ. έγραψε: «Εξυμνούν τον Σαββίδη. Τον Ιβάν Σαββίδη. Το τσιράκι του Πούτιν, τον λαγό (κατ’ ομολογίαν του) του Τσίπρα, που μπήκε με το όπλο στο γήπεδο. Αυτόν, που δίνει ψίχουλα από τα δις του για να φτιάξει στρατό από πρόβατα. Ελλάς 2020. ΔΕΝ επιτρέπουμε να μας διχάζουν οι Τσετσένοι μετανάστες. Τα μισά κόμματα της Τουρκίας απειλούν ότι θα μας ρίξουν στη θάλασσα. Και εμείς εδώ απειλούμαστε από κάτι ανεγκέφαλους, με εθνικούς διχασμούς για το ποδόσφαιρο». Μάλιστα, στη συνέχεια ο κ. Σαραφόπουλος προχώρησε και σε νέα ανάρτηση, γράφοντας τα εξής: «Για ποιον δουλεύει ο Ιβάν; – Μάλλον για τον Πούτιν… Για ποιον δουλεύει ο Πούτιν; – Για Ρωσία και Ερντογάν… Λες τελικά ο Ιβάν να δουλεύει για Ερντογάν; – Δεν καταλαβαίνω εγώ από αυτά… ΠΑΟΚτσής είμαι!».

Τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Σαραφόπουλος για τον επιχειρηματία κ. Ιβάν Σαββίδη προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην αρχική ανάρτηση για το θέμα, υπήρξαν πάνω χίλια σχόλια, τα περισσότερα εξ αυτών αρνητικά προς τον πρώην Βουλευτή. Μετά τον σάλο που ξέσπασε ο κ. Σαραφόπουλος ζήτησε συγγνώμη, διέγραψε την επίμαχη ανάρτησή του και προχώρησε σε νέα, στην οποία αναφέρονταν τα εξής: «Ζητώ συγγνώμη για την ανάρτησή μου που αφορούσε τον κ. Ιβάν Σαββίδη. Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ την Ελληνική καταγωγή του!». Πάντως και κάτω από αυτή την ανάρτηση συνεχίστηκαν τα αρνητικά σχόλια κι έτσι ο κ. Σαραφόπουλος κατέβασε και αυτή με την οποία ζητούσε συγγνώμη.

Για το θέμα που δημιουργήθηκε εξέδωσε ανακοίνωση και ο Σύνδεσμος του ΠΑΟΚ στη Δράμα στην οποία αναφέρονταν τα εξής: «Καίρια επερώτηση προς τον υπερέλληνα πρώην Βουλευτή της Ν.Δ., και οπαδό της ομάδας του Μάνταλου, κ. Σαραφόπουλο:

Δηλαδή ρε συ Στάθη, οι χιλιάδες απόγονοι Ποντίων, που μετοίκησαν στον Νομό Δράμας από την Τουρκία και τη Σοβιετική Ένωση, και που σε εξέλεξαν με την ψήφο τους, είναι Τούρκοι, Αρμένιοι, Γεωργιανοί, Ουκρανοί και Τσετσένοι;

Αιδώς Στάθη! Ήσουν και μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Επιτροπή Προσφύγων και Δημογραφίας… Όνειδος!».