ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ Η. ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

 

 

Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κάτω Νευροκοπίου κ. Ησαΐας Χατζηκωνσταντίνου επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Κάτω Νευροκοπίου, προκειμένου να καλωσορίσει τη νέα παιδίατρο. Επίσης κατά την επίσκεψή του διαπίστωσε την προσωρινή ποσοτική παραλαβή του νέου σύγχρονου ακτινολογικού μηχανήματος το οποίο σύντομα θα ξεκινήσει να λειτουργεί.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηκωνσταντίνου ανέφερε: «Νιώθω βαθιά την υποχρέωση να ευχαριστήσω τον πρώην Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Ευστράτιο Πλωμαρίτη, ο οποίος ασχολήθηκε διεξοδικά με το θέμα της παιδιάτρου από την πρώτη μέρα που συζητήσαμε στο γραφείο του και του μεταφέραμε το πρόβλημα. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και την εφημερίδα “Πρωινός Τύπος”, η οποία ανέδειξε το θέμα με σχετικά δημοσιεύματα.

Για την ιστορία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη παρουσίας παιδιάτρου στο Κ. Νευροκόπι και μετά από τις επισκέψεις στο γραφείο του Διοικητή, το 2018 προκηρύχθηκε θέση επικουρικού παιδιάτρου για την οποία όμως δεν εκδήλωσε το ενδιαφέρον κανείς ιατρός. Στη συνέχεια, ζητήθηκε μόνιμη θέση σε προκήρυξη του Δεκέμβρη του 2018 και ολοκληρώθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2019. Η θέση καλύφθηκε, αλλά καθυστέρησε η πρόσληψη λόγω των εκλογών.

Συναφώς με τα παραπάνω διαπίστωσα ότι για να διεκδικήσεις τα αυτονόητα για τον τόπο σου θέλει υπομονή, επιμονή και συνεργασία, όπως το κοινό έγγραφο διαμαρτυρίας όλων των Προέδρων των Κοινοτήτων του Δήμου μας για την άμεση λύση του προβλήματος.

Μαζί με τις νέες αρχές πλέον καλούμαστε να αγωνιστούνε για τις κενές θέσεις οδηγών ασθενοφόρων, διότι υπάρχουν δυο καινούργια ασθενοφόρα, αλλά ο αριθμός των εργαζόμενων δεν επαρκεί για να καλύψει όλες τις βάρδιες».