Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΡΓΑΣΙΑ… ΣΥΝ» ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΚΟΡΑΚΑΚΗ, ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗ

 

 

  • «Ήταν αυτό που ονειρευόμασταν εδώ και χρόνια στις συνθήκες που προπονούμασταν τόσα χρόνια»
  • «Ευγνωμονούμε τον κ. Άρη Θεοδωρίδη, για αυτό που έχει κάνει και για όσα έχει κάνει για εμάς, γιατί έχει κάνει πάρα πολλά. Και μάλιστα το πιο σημαντικό, τα έχει κάνει ανιδιοτελώς»
  • «Ειδικά στο άθλημα της σκοποβολής κανένας αθλητής, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, σε όσο καλή αγωνιστική κατάσταση κι αν βρίσκεται, δεν μπορεί να μιλήσει για μετάλλια»
  • «Ο μεγάλος στόχος για τον Διονύση και για εμάς είναι οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες, που θα γίνουν στο Παρίσι το 2024»
  • «Μετά του Ολυμπιακούς, στόχος μας η δημιουργία ενός συλλόγου, για να συνεχιστεί αυτό που δημιούργησε ο κ. Θεοδωρίδης και είναι το όνειρό του. Δηλαδή να έρθουν στο χώρο και άλλα παιδιά, να προπονηθούν κι άλλα άτομα, να βγάλουμε παιδιά πρωταθλητές από εδώ, από τη Δράμα»

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Σε λειτουργία βρίσκονται εδώ και λίγο καιρό και τα δύο προπονητήρια σκοποβολής, τα οποία χρησιμοποιεί η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο Άννα Κορακάκη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τους ερχόμενους Ολυμπιακούς, που θα πραγματοποιηθούν το 2020 στο Τόκιο. Πρόκειται για δύο χώρους, έναν για το αεροβόλο όπλο των 10 μ., ο οποίος βρίσκεται εντός του αστικού ιστού της πόλης, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, και έναν για τα πυροβόλα όπλα των 25 μ. και 50 μ., ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή της Καλλιφύτου. Και τα δύο προπονητήρια κατασκευάστηκαν χάρη στην ανιδιοτελή προσφορά του Δραμινού εφοπλιστή κ. Άρη Θεοδωρίδη, ο οποίος είναι εμπνευστής και ιδρυτής της ΑΜΚΕ «ΚΥΚΛΩΨ». Άλλωστε, ένας από τους μη κερδοσκοπικούς και κοινωφελείς σκοπούς της «ΚΥΚΛΩΨ», η οποία αφήνει το «αποτύπωμά» της στην τοπική κοινωνία με ποικίλους τρόπους, είναι και «η στήριξη του αθλήματος της σκοποβολής και της διάδοσής του στη νεολαία».

Η εφημερίδα «Εργασία… συν» επισκέφτηκε και τους δύο προπονητικούς χώρους και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κ. Τάσο Κορακάκη, πατέρα και προπονητή της χρυσής Ολυμπιονίκη Άννας, αλλά και του ανερχόμενου αστέρα της σκοποβολής Διονύση.

Αρχικά, για το προπονητήριο – σκοπευτήριο των 10 μ., εντός του αστικού ιστού, ο κ. Κορακάκης ανέφερε: «Είναι ένα σκοπευτήριο – προπονητήριο αεροβόλων όπλων 10 μ. Δεν μπορούν να γίνονται αγώνες, γιατί το σκοπευτήριο είναι μικρό. Είναι καθαρά ένας προπονητικός χώρος, ο οποίος έχει φτιαχτεί από τον κ. Άρη Θεοδωρίδη. Τον ευγνωμονούμε πάρα πολύ για αυτό που έχει κάνει και για όσα έχει κάνει για εμάς, γιατί έχει κάνει πάρα πολλά. Και μάλιστα το πιο σημαντικό, τα έχει κάνει ανιδιοτελώς. Θέλω να το τονίσω αυτό. Είναι ένας χώρος που μας επιτρέπει να γίνεται ευχάριστα η προπόνησή μας. Ήταν αυτό που ονειρευόμασταν εδώ και χρόνια στις συνθήκες που προπονούμασταν τόσα χρόνια».

Όσον αφορά για το σκοπευτήριο των 25 μ., το οποίο και αυτό έχει κατασκευαστεί από τον κ. Άρη Θεοδωρίδη, στην περιοχή της Καλλιφύτου, ο κ. Τάσος Κορακάκης δήλωσε στην «Εργασία… συν»: «Εδώ γίνονται προπονήσεις των 25 μ. Ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το σκοπευτήριο. Είμαστε σε φάση της ολοκλήρωσης. Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούμε να κάνουμε και προπονήσεις στο 50αρι».

 

Πρόταση για ονοματοδοσία στο κοντέινερ και στο Φουσκωτό

 

Η εφημερίδα «Εργασία… συν» έθεσε το ερώτημα στον κ. Κορακάκη αν είχε υπάρξει κάποια εξέλιξη από πλευράς Δημοτικής Αρχής για δημιουργία χώρου σκοπευτηρίου – προπονητηρίου μέχρι να κατασκευαστούν τα συγκεκριμένα. Απαντώντας ο κ. Κορακάκης ανέφερε τα εξής: «Αυτό το διάστημα όχι. Δεν έχει κάνει τίποτα. Το μόνο που έκανε ήταν να μας παραχωρήσει δίπλα στο hot spot μια αποθήκη. Μια παλιά αποθήκη. Εκεί να κάνουμε μόνο 25 μ. Για τα 10 μ. μας φιλοξενούσε ο Σκοπευτικός Σύλλογος Δράμας μέχρι πρόσφατα. Τα 10 μ. τα κάναμε σε εκείνο τον χώρο, τα 25 μ. στις αποθήκες. Και στις αποθήκες δεν έγινε κάτι».

Επίσης, τέθηκε και το θέμα του κοντέινερ το οποίο είχε προμηθευτεί ο Δήμος Δράμας για να καλύψει τις προπονητικές ανάγκες της Άννας Κορακάκη. Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Κορακάκης επεσήμανε: «Αυτό το κοντέινερ υπάρχει ακόμη. Το είχε παραγγείλει, από όσο γνωρίζω, ο Δήμος της Δράμας. Το γιατί παραμένει ακόμη εκεί από την ημέρα που ήρθε… Μερικούς μήνες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες το κοντέινερ αυτό ήρθε. Δεν έγινε παραλαβή ποτέ από εμάς, δεν έγινε ποτέ χρήση από εμάς. Υπάρχει ακόμη και σήμερα εκεί πάνω. Και μάλιστα μας είχε γίνει μια πρόταση να πάρει το κοντέινερ αυτό το όνομα της Άννας. Ήταν πρόταση του Δημάρχου, που ήρθε σε εμάς μέσω του κ. Καραμπατζάκη και βέβαια αργότερα άλλαξε αυτή η πρόταση, γιατί δεν την δεχτήκαμε εμείς για ευνόητους λόγους. Αν είναι δυνατόν δηλαδή να δοθεί σε ένα κοντέινερ όνομα ενός Ολυμπιονίκη… Αργότερα μας έγινε η πρόταση να δοθεί στο Φουσκωτό της Δράμας, που είναι κι εκείνο ένα προπονητήριο». Με βάση τις προτάσεις ονοματοδοσίας σε κάποιον αθλητικό χώρο και σύμφωνα με αυτό που ισχύει ότι ονόματα αθλητών και ονόματα Ολυμπιονικών δίνονται σε γήπεδα που επισκέπτεται ο κόσμος και που γίνονται αγώνες, η «Εργασία… συν» ρώτησε τον κ. Κορακάκη αν έχει γίνει ποτέ κάποια κουβέντα για μετονομασία του Εθνικού Σταδίου της Δράμας. Ο ίδιος σημείωσε το εξής: «Σας είπα ότι οι προτάσεις που έγιναν σε εμάς ήταν αυτές οι δύο, το κοντέινερ και το Φουσκωτό προπονητήριο».

 

«Πρώτος στόχος στου Ολυμπιακούς η συμμετοχή στον τελικό»

Η εφημερίδα «Εργασία… συν» ρώτησε τον κ. Κορακάκη για τους επόμενους αθλητικούς στόχους της κόρης του και αθλήτριας του Άννας, ιδιαίτερα ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Ο κ. Κορακάκης ανέφερε πως «έχει ξεκινήσει η ολυμπιακή προετοιμασία για εμάς εδώ και λίγες ημέρες. Ο πρώτος στόχος είναι οι τελικοί των παγκοσμίων κυπέλλων που γίνονται κάθε χρόνο και μετέχουν οι 18 καλύτεροι αθλητές του κάθε αγωνίσματος. Θα γίνουν στην Κίνα στις 15 Νοεμβρίου. Από και έπειτα υπάρχει μια σειρά αγώνων, όπως είναι οι πανευρωπαϊκοί, κάποια παγκόσμια κύπελλα, κάποια μίτινγκ, στα οποία θα μετέχουμε. Στην ουσία προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο μεγάλος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Εκεί, αν όλα πάνε καλά, είμαστε υγιείς, δεν έχουμε τραυματισμούς και πάει καλά η προετοιμασία, ευελπιστούμε σε κάτι καλό». Σε ερώτηση για το αν μπορεί να τεθεί ως στόχος ένα ολυμπιακό μετάλλιο, ο κ. Κορακάκης επεσήμανε: «Ειδικά στο άθλημα της σκοποβολής κανένας αθλητής, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, σε όσο καλή αγωνιστική κατάσταση κι αν βρίσκεται, δεν μπορεί να μιλήσει για μετάλλια. Για εμάς πρώτος στόχος είναι ο τελικός. Σε όλους τους αγώνες παγκοσμίων κυπέλλων και ευρωπαϊκά, οι αθλητές που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο είναι 15-20. Είναι ακριβώς στην ίδια κατάσταση, σε πολύ υψηλό επίπεδο. Άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για μετάλλια. Εμείς το πρώτο πράγμα που θέλουμε είναι να μπούμε στον τελικό. Κι από εκεί και έπειτα είναι βέβαια και “ρώσικη ρουλέτα” ο τελικός. Όλοι οι αθλητές ξεκινάνε από το μηδέν. Είναι στην ίδια αγωνιστική κατάσταση, στο ίδιο υψηλό επίπεδο, οπότε δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μετάλλια. Πρώτος στόχος είναι 8αδα».

Όσον αφορά τον «Βενιαμίν» της οικογένειας Διονύση και τους δικούς του επόμενους αθλητικούς στόχους, ο κ. Κορακάκης σημείωσε: «Ο μεγάλος στόχος για τον Διονύση και για εμάς είναι οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες, που θα γίνουν στο Παρίσι το 2024, γιατί ακόμη ο Διονύσης δεν είναι τόσο έτοιμος που να διεκδικήσει κάποια διάκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακόμη δεν έχουμε πάρει κάρτα για το Τόκιο. Είναι πολύ δύσκολο. Δεν είναι ακόμη σε αγωνιστική κατάσταση τέτοια, που να του επιτρέπεται η συμμετοχή στο Τόκιο. Οπότε για εμάς ο στόχος ο μεγάλος και η δουλειά όλη γίνεται για το Παρίσι. Για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκεί πιστεύω πώς αν όλα πάνε καλά και συνεχίσει ο Διονύσης να δουλεύει, πιστεύω ότι θα πάρει την πρόκριση για το Παρίσι».

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύλλογο»

 

Η εφημερίδα «Εργασία… συν» έθεσε το ερώτημα στον κ. Κορακάκη πόσο εύκολο είναι να είναι και προπονητής αλλά και πατέρας των αθλητών του, πόσο αυτές οι ιδιότητες συνδυάζονται και πόσο αυστηρός είναι ως προπονητής. Ο ίδιος απάντησε στο ερώτημα ως εξής: «Στις προπονήσεις αρκετά. Είναι πολύ δύσκολος ο ρόλος του πατέρα – προπονητής. Πάρα πολύ δύσκολος. Έρχεσαι πολλές φορές σε σύγκρουση με τα παιδιά. Βέβαια και τα παιδιά σε αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Δεν σε αντιμετωπίζουν όπως αντιμετωπίζουν έναν προπονητή που δεν είναι γονιός. Εκεί υπάρχουν μεγάλες συγκρούσεις, φασαρίες, φωνές. Είναι πολύ δύσκολο κομμάτι. Δεν ακολουθούν τις περισσότερες φορές τα παιδιά και εκεί προσπαθούμε να βρούμε την τομή που θα είμαστε όλοι καλά στο να μπορούμε απρόσκοπτα να κάνουμε τις προπονήσεις μας. Να μην έχουμε εντάσεις. Αλλά, όλο αυτό δεν μπορεί να συμβεί, γιατί, όπως έχουμε πει, η καθημερινότητα και η τριβή και στο σκοπευτήριο και στο σπίτι, που συνεχίζεται, δεν μπορούμε να είμαστε σε φάση ηρεμίας καθημερινά. Επειδή υπάρχει και η καθημερινή τριβή στο σπίτι».

Τέλος, ο κ. Κορακάκης ρωτήθηκε από την «Εργασία… συν» για το αν υπάρχει στόχευση για δημιουργία ενός συλλόγου, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια κατάσταση που θα ενδυναμώσει το έμψυχο υλικό της περιοχής στο άθλημα της σκοποβολής. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύλλογο» ανέφερε ο κ. Κορακάκης και πρόσθεσε: «Βέβαια αυτό το έχουμε κατά νου να το κάνουμε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Αφού τελειώσουμε πρώτα την προετοιμασία μας, τελειώσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Από του χρόνου και μετά σκεφτόμαστε να δημιουργήσουμε ένα σύλλογο, όσο το δυνατόν με μικρές ηλικίες, για να μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και να συνεχιστεί αυτό που δημιούργησε ο κ. Άρης Θεοδωρίδης και είναι το όνειρό του. Δηλαδή να έρθουν στο χώρο και άλλα παιδιά, να προπονηθούν κι άλλα άτομα, να βγάλουμε παιδιά πρωταθλητές από εδώ, από τη Δράμα. Αυτός είναι ο βασικός στόχος ο δικός μας. Και βέβαια αυτό αν μπορέσει να το συνεχίσει κι ο Διονύσης αργότερα, γιατί κάποια στιγμή κι εγώ θα σταματήσω. Ήδη έχω κουραστεί. Βέβαια ακόμη λίγα χρόνια θα είμαι κοντά στα παιδιά, αλλά από εκεί κι ύστερα ευελπιστώ ο Διονύσης κυρίως να συνεχίσει αυτό που κάνω εγώ».