ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ Α.Μ.Θ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

 

 

Σε κοινή τους δήλωση οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Αναστασία Γκαρά, κ. Τάνια Ελευθεριάδου, κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος και κ. Δημήτρης Χαρίτου, σχετικά με την εξόρυξη χρυσού στη Θράκη αναφέρουν τα εξής:

«Με την θετική τους ψήφο, το βράδυ της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου, στο άρθρο 3 του πολυνομοσχεδίου, που προβλέπει για πρώτη φορά την επιδότηση των εξορύξεων χρυσού από το ίδιο το ελληνικό κράτος, οι Βουλευτές της Ν.Δ. στο σύνολό τους, αλλά ιδιαίτερα οι Βουλευτές της Ν.Δ. στη Θράκη, στην πραγματικότητα αρνήθηκαν να συνταχθούν με την εκπεφρασμένη θέση της τοπικής κοινωνίας ενάντια στις εξορύξεις χρυσού.

Αναλαμβάνουν με αυτή τους τη στάση τεράστια ευθύνη απέναντι στους πολίτες, αν το επόμενο διάστημα διαπιστωθεί επέκταση των διαδικασιών και των δραστηριοτήτων εξόρυξης χρυσού και στη Θράκη.

Οι κάτοικοι, οι φορείς, οι συλλογικότητες, οι ενεργοί πολίτες θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και εγρήγορση απέναντι σε οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη προκύψει για τον τόπο μας. Τη γη μας, τα δάση, το νερό, την υγεία των παιδιών, το μέλλον μας, δεν τα διαπραγματευόμαστε.

Ως Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ημέρες θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες ώστε να έρθει στο προσκήνιο η καθολική εναντίωση της τοπικής κοινωνίας της Θράκης στις εξελίξεις της Πέμπτης , με παρεμβάσεις και στη Βουλή».