ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜΑΡ Ν. ΔΡΑΜΑΣ
- «Η Κυβέρνηση είναι επιλεκτική σε όραση, ακοή και μνήμη»
- Ομιλία στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στη Δράμα
Στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 12 & 13 Μαΐου στη Δράμα συμμετείχε η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Στην ομιλία της αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε να εισέλθει και πάλι η οικονομία της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:
«Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση στη σημερινή εκδήλωση στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Επιμελητηρίων Ελλάδος. Το καίριο θέμα που απασχολεί το σύνολο του παραγωγικού ιστού της χώρας και συνεπακόλουθα ολόκληρη την ελληνική κοινωνία δεν είναι άλλο από αυτή τη στοιχειωμένη ανάπτυξη που όλο πλησιάζει και ποτέ δεν φτάνει.
Η κατ’ εξακολούθηση παράλειψη της Πολιτείας να προτείνει ένα σαφές σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος που θα μας βγάλει από το τέλμα των Μνημονίων και θα δώσει στην οικονομία ανάσα, ώστε με τη σειρά της να πάει τη χώρα ένα βήμα, κράτα τους πάντες αλυσοδεμένους και στάσιμους σε μια μόνιμη αναμονή εξελίξεων.
Την ώρα που η Ευρώπη απαντά στο λαϊκισμό που υπονομεύει τη δημοκρατία με σύνεση, η Ελλάδα παραμένει ο Ευρωπαίος εταίρος στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Στρεβλά και ιδεοληπτικά αντιλαμβάνεται ως ανάπτυξη την ισοπέδωση κάθε εναπομείνασας ικμάδας παραγωγής, τη μεγέθυνση του κράτους, τους διορισμούς, τα συσσίτια στα σχολεία. Αποστραγγίζει στο όνομα της αριστεροσύνης με άνεση και το τελευταίο ευρώ στην τσέπη του κάθε φορολογούμενου, χαρατσώνοντας αναίσχυντα την κάθε μας ανάσα.
Κομπάζει για την επίτευξη πρωτογενούς δημοσιονομικό πλεονάσματος περίπου 4% του ΑΕΠ, όταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών προς το Δημόσιο διογκώθηκαν στα 94 δισ. ευρώ και τα πρόσωπα τα οποία βαρύνονται με αυτές φθάνουν περίπου τους μισούς Έλληνες (4.052.270 πολίτες).
Ταυτόχρονα, πωλεί ως εθνική επενδυτική πολιτική τη δημιουργία νέου λόμπυ διαπλοκής, χωρίζοντας τον επιχειρηματικό κόσμο σε ημετέρους και ανεπιθύμητους. Τους πρώτους τους πριμοδοτεί απροκάλυπτα, εξασφαλίζοντας τους ισχυρούς συμμάχους εξουσίας, τους τελευταίους κάνει ό,τι μπορεί με κάθε τρόπο και πολιτικό τερτίπι να τους εξαφανίσει.
Κάπως έτσι ακούγεται ως ανέκδοτο κάθε συζήτηση για ανάπτυξη. Συζητάμε για ρυθμούς και στόχους που πρέπει η χώρα να πιάσει για να συνεχίσει να υπάρχει έστω και υποτυπωδώς και από την άλλη δεν κάνουμε τα βασικά!
Τελευταίο αναπτυξιακό μέτρο της Κυβέρνησης η τραγελαφική τροπολογία για τα πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ. Δώρο 38 εκ. ευρώ σε επιχειρηματία. Φαντάζομαι για λόγους ισότητας και δικαιοσύνης ότι οι ιθύνοντες του Μαξίμου αυτή τη στιγμή επεξεργάζονται τη διαδικασία για την απαλλαγή από πρόστιμα του συνόλου των ελληνικών επιχειρήσεων!!!
Συμπερασματικά:
1) Για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ υπάρχουν δυο Ελλάδες. Η Ελλάδα των πελατών και η Ελλάδα των αοράτων.
2) Η χώρα που ζητιανεύει την επόμενη υπο-δόση από τους θεσμούς και το ΔΝΤ είναι χουβαρντού και θα μοιράζει απαλλαγές και διορισμούς στους μεν που θα τα προσθέσει κι αυτά στο τεφτέρι των χρωστούμενων. Χαράτσια και συσσίτια στους δε.
3) Όσες παρεμβάσεις κι αν κάνουμε εμείς, εσείς και οι λοιποί αόρατοι πολίτες και φορείς, ό,τι προτάσεις κι αν καταθέσουμε, αυτή η Κυβέρνηση είναι επιλεκτική σε όραση, ακοή και μνήμη.
4) Με κάτι τέτοια, που ούτε λεφτά θέλουν – τουλάχιστον όχι τόσα – ούτε επιβαρύνουν την κρατική μηχανή, απλά χρειάζονται τον ρυθμιστικό – επιτελικό ρόλο του κράτους, η χώρα μας βηματίζει επί τόπου, βαθαίνοντας το λάκκο της.
5) Η ελληνική οικονομία στραγγίζει από αντοχές.
Ναι μπορεί πια να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης. Με μείωση των φορολογικών και των ασφαλιστικών συντελεστών, που είναι το μεγάλο ανταγωνιστικό μειονέκτημα της Ελλάδας απέναντι σε βαλκανικές χώρες.
Ναι μπορεί, αν πέρα από τις καλές ιδέες για λάδι, κρασί και αγνά προϊόντα της ελληνικής γης στα ράφια, κάνουμε χώρο για νέες εταιρείες, τεχνολογίες αιχμής και αξιοποίηση των επιστημόνων μας.
Ναι μπορεί αν αφήσουμε σε μια ελάχιστη ησυχία και σταθερότητα τον εναπομείναντα επιχειρηματικό κόσμο.
Ναι μπορεί, αλλά όχι με αυτή την Κυβέρνηση.
Σας ευχαριστώ».