ΔΗΜΤΟ ΔΡΑΜΑΣ Ν.Δ.

 

Στη σειρά τακτικών εβδομαδιαίων συναντήσεων που καθιερώσαμε και πραγματοποιούμε στη ΔΗΜΤΟ Δράμας με εξέχοντες πολίτες και πολιτικούς από την πόλη μας και από αλλού, είχαμε την Τρίτη 9 Μαΐου την ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενήσουμε ως επίτιμο καλεσμένο και συνομιλητή μας το Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο.

Ο κύριος Δήμαρχος, ο οποίος σημειωτέον είναι όχι μόνο μέλος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής αυτού του κόμματος (παρότι, πάλι σημειωτέον, δεν είχε υποστηριχθεί επίσημα από τη Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές, τις οποίες και κέρδισε), σε εκτενή εισήγησή του ανέπτυξε πρώτα τις αντιλήψεις του για την γενική πολιτική και οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, κατόπιν αναφέρθηκε επίσης εκτενώς σε πεπραγμένες, τρέχουσες και σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις του ως Δημοτική Αρχή για το Δήμο Δράμας και τέλος συμμετείχε σε ζωηρή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους δεκάδες παρευρισκόμενους στη συνεδρίαση πολίτες, πάνω σε φλέγοντα τρέχοντα θέματα τοπικής και εθνικής επικαιρότητας. Ήταν μια ακόμη επιτυχημένη δράση-παρέμβαση της τοπικής μας οργάνωσης που πιστεύουμε αξίζει να βρει μιμητές, από παρόμοιες με τη δίκη μας οργανώσεις του ίδιου και άλλων κομμάτων στην πόλη μας και αλλού, αφού πιστεύουμε ότι επιτυχώς και αποτελεσματικά προωθεί το διάλογο και την συζήτηση προβλημάτων με στόχο την εξεύρεση και πρόταση λύσεων για πλειάδα όπως προαναφέραμε φλεγόντων σοβαρών ζητημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, αλλά παρόλα αυτά μόνο επιγραμματικά και εν μέρει αποσπασματικά, αναφέρουμε ότι σε ό,τι αφορά το πρώτο μέρος της εισήγησής του, δηλαδή την γενική πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, ο κύριος Μαμσάκος διατράνωσε την ανάγκη συνεννόησης και ομόνοιας από όλους τους χώρους, ώστε σε σύμπραξη όλοι μαζί να συμβάλουμε στο ξεπέρασμα επιτέλους των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Ανέφερε ότι η τακτική που επικρατούσε παλιά της σφοδρής αντιπαλότητας και της πλήρους απουσίας συναίνεσης και σύμπνοιας ανάμεσα στους πολιτικούς χώρους πρέπει επιτέλους να αλλάξει, ώστε λαμβάνοντας άμεσα και δραστικά όλα τα απαραίτητα μέτρα, τα οποία θα υποστηρίξουμε και θα εξηγήσουμε στον λαό και τους πολίτες με κάθε τρόπο, να ξεπεράσουμε και να απεγκλωβιστούμε επιτελους από τα μνημόνια και να επιστρέψουμε στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας. Τόνισε ότι αυτό προϋποθέτει μια επαναστατική αλλαγή πολιτικής κουλτούρας και στάσης από όλα τα κόμματα και από όλους τους πολίτες, την οποία θα πρέπει να επιδιώξουμε και να προωθήσουμε δυναμικά. Διαφορετικά θα είμαστε καταδικασμένοι σε μια αέναη επανάληψη και επανακύκλωση των ίδιων προβλημάτων, τη στιγμή όμως που πρέπει αυτά επιτέλους να τα ξεπεράσουμε και να προχωρήσουμε παρακάτω, στην ανάπτυξη της χώρας μας και στην ανάδειξη των πολλών και σημαντικών συγκριτικών της πλεονεκτημάτων.

Στο δεύτερο μέρος της εισήγησής του, αυτό για τα τοπικά θέματα, ο κύριος Δήμαρχος παρουσίασε μέρος από τις δράσεις και παρεμβάσεις του ίδιου και της Δημοτικής του Αρχής για την αντιμετώπιση της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουν χιλιάδες συμπολίτες μας αλλά και στα πολλά και διάφορα έργα που πραγματοποιούνται και σχεδιάζονται με στόχο πάντα την αντιμετώπιση των αναγκών των πολιτών της Δράμας και τη γενικότερη καλυτέρευση της ποιότητας ζωής τους. Αναφέρθηκε ενδεικτικά στο θέμα της ανάπλασης και ενοποίησης των δύο μεγάλων πάρκων της πόλης, αυτών του εθνικού κήπου και του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας, στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης όπου σημειώθηκαν σημαντικές βελτιώσεις, στο θέμα των ενεργειών που γίνονται με πολλούς τρόπους και σε πολλά επίπεδα για τη δημιουργία στην πόλη μας πανεπιστημιακών σχολών, οι όποιες ενέργειες όμως γίνονται πέρα και έξω από τα φώτα της δημοσιότητας για λόγους τακτικής, στο θέμα των πολλαπλών ενεργειών για την βελτίωση και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος που παρουσιάζει η πόλη και ο Νόμος μας με ποικίλες δράσεις εντός και εκτός χώρας με αξιοποίηση και ευρωπαϊκών κονδυλίων γι’ αυτό το σκοπό. Αναφέρθηκε ακόμα στις ενέργειες που γίνονται για τη συνέχιση και τη βελτίωση των εκδηλώσεων της Ονειρούπολης, της Δραμοινογνωσίας και του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, οι οποίες όλες αναδεικνύουν την πόλη μας και προσελκύουν ποιοτικό τουρισμό. Επίσης στο θέμα της ανάδειξης και της αξιοποίησης του ορεινού όγκου του Δήμου και του Νομού. Αναφέρθηκε επίσης το θέμα της αλλαγής όλων των λαμπτήρων δημόσιου φωτισμού της πόλης με νέους, υψηλής ενεργειακής απόδοσης και επομένως πολύ χαμηλότερης κατανάλωσης, πράγμα που θα εξοικονομήσει εκατομμύρια ευρώ για το Δήμο σε διάστημα λίγων μόνο χρόνων.

Στο τρίτο μέρος της συνεδρίασης, αυτό της συζήτησης, ο κύριος Δήμαρχος άκουσε προσεκτικά και συζήτησε, δίνοντας ενδιαφέρουσες απαντήσεις, πλήθος τοποθετήσεις, παρατηρήσεις, ιδέες και κρίσεις, κάποιες σε αρκετά έντονο ύφος, από τους παρευρισκόμενους. Αυτές αφορούσαν πολλά και ποικίλα θέματα, όπως θέματα κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας, θέματα οικονομικής ανάπτυξης και αντιμετώπιση της ανεργίας, θέματα συνεργασίας μεταξύ πολιτικών φορέων και εκπροσώπων και πολλά άλλα. Οι ερωτήσεις-τοποθετήσεις όπως και οι απαντήσεις και οι ανταπαντήσεις καταγράφηκαν όλες και θα αξιοποιηθούν αρμοδίως.

 

Ο Πρόεδρος

Γεωργιάδης Ελευθέριος

Για το Γραφείο Τύπου

Γκαρέλας Κωνσταντίνος