ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η λειτουργία του μυθολογικού θεματικού πάρκου και μουσείου «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι» στη Θεσσαλονίκη.

Το πάρκο φιλοξενήθηκε στο ιστορικό περίπτερο 1 της ΔΕΘ-Helexpo και υποδέχτηκε χιλιάδες επισκεπτών από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου 2019.

Το θεματικό πάρκο και μουσείο που απέσπασε από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του διθυραμβικά σχόλια, πρόκειται στη συνέχεια να μεταφερθεί στη Λάρισα. Από τις 15 Μαρτίου μέχρι τις 31 Μαΐου το κορυφαίο, μυθολογικό θεματικό πάρκο και μουσείο ξεκινά να λειτουργεί στο Εμπορικό κέντρο Thessalia Mall της Λάρισας.

Η επίσκεψη στο πάρκο είναι μια έντονα διαδραστική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική περιήγηση, ένα νοερό ταξίδι πίσω στον χρόνο, όταν ο υπερ-ήρωας Ηρακλής, αφού ολοκλήρωσε έναν προς έναν όλους τους άθλους του, αναδείχθηκε τελικά σε διαχρονικό σύμβολο δύναμης, υπομονής, επιμονής, θάρρους, ευρηματικότητας και ευφυΐας. Μαθητές, εκπαιδευτικοί, οικογένειες, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του πάρκου στη Θεσσαλονίκη, είχαν την ευκαιρία να δουν και να συμμετέχουν σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία, να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της ζωής του ανυπέρβλητου ήρωα καθώς επίσης και της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας που έχει εμπνεύσει και εξακολουθεί να εμπνέει συγγραφείς και καλλιτέχνες σε παγκόσμια κλίμακα.

Με τρισδιάστατα, ρομποτικά ομοιώματα των θηρίων και των ζώων που υπέταξε τελικά ο μυθικός Ηρακλής, ο χώρος μεταμορφώνεται σε σκηνικό της αρχαιότητας όπου μέσα από τη βιωματική ξενάγηση και τις video-προβολές, ζωντανεύουν κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια των επισκεπτών όλες οι περιπέτειες και οι περιπλανήσεις του ήρωα κατά την ολοκλήρωση των άθλων. Η συγγραφή των πληροφοριακών κειμένων έγινε υπό την επίβλεψη επιστημονικής ομάδας, ωστόσο μια έντονη δόση χιούμορ πρόσθεσε και ο ιδιαίτερα αγαπητός Γιάννης Σερβετάς.

Από την αρχή μέχρι το τέλος της περιήγησης και την ολοκλήρωση του 13ου άθλου από τους επισκέπτες, η ξενάγηση στο θεματικό πάρκο είναι μια αξέχαστη, διδακτική και ψυχαγωγική βόλτα στο παρελθόν.