ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

  • Νέα συνεδρίαση την προσεχή Τετάρτη για να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον του Κολυμβητηρίου μετά από τους εργαστηριακούς ελέγχους για την στατική επάρκεια του κτηρίου

 

Νέος Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Οργανισμό – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Καραμπατζάκης, μετά την παραίτηση του κ. Ανέστη Τερζή, ο οποίος ταυτόχρονα ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Δημοτική Αρχή. Η απόφαση για την αλλαγή στην ηγεσία του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φ.Τ.Μ.Μ. λήφθηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου 2019. Μειοψήφησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «πόλη+ζωή», ενώ θετικά ψήφισαν όλες οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη θέση κατείχε ο κ. Καραμπατζάκης και κατά την έναρξη της τρέχουσας θητείας, αποτελώντας την αρχική επιλογή του Δημάρχου κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου για τη θέση του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Κατά τη συζήτηση του θέματος τον λόγο έλαβε αρχικά ο πρώην Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φ.Τ.Μ.Μ. κ. Ανέστης Τερζής, ο οποίος εξήγησε ότι η παραίτησή του, η οποία δεν ζητήθηκε από κανέναν, είναι «πολιτικά ηθικά πράξη». Όπως είναι γνωστό ο κ. Τερζής στις προσεχείς δημοτικές εκλογές θα συμμετέχει ως υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες». Ο κ. Τερζής ευχαρίστησε το Δήμαρχο Δράμας κ. Μαμσάκο για τη συνεργασία και επεσήμανε ότι περίπου το 95% των αποφάσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού λήφθηκαν ομόφωνα. «Πράττω, άσχετα αν δεν το θέλω, αυτό που είναι πολιτικά πρέπον» πρόσθεσε ο κ. Τερζής.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Τερζή για τη συνεργασία και την παραγωγή έργου, κάνοντας λόγο για μια απόφαση που είναι σεβαστή. Όπως είπε ο κ. Μαμσάκος «υπήρχε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία» και ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Ανέστη σε ευχαριστώ πολύ για τα 4,5 χρόνια».

Κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος αποφασίστηκαν και άλλες αλλαγές στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού, καθώς τη θέση του Αντιπροέδρου, στη θέση του κ. Νίκου Ηλιάδη, ο οποίος κι αυτός ανεξαρτητοποιήθηκε, αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Δεμερτζής. Επίσης στο Δ.Σ. του Οργανισμού τη θέση της παραιτηθείσας κ. Δέσποινας Τασούδη αναλαμβάνει η κ. Πολυξένη Αρτεμιάδου.

 

Νέα συνεδρίαση την προσεχή εβδομάδα για το Κολυμβητήριο

 

Το κυρίαρχο θέμα στη στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν αυτό του Κολυμβητηρίου, καθώς το σώμα ομόφωνα αποφάσισε να παραλάβει την τεχνική υπηρεσία «Εκπόνηση εργαστηριακών ελέγχων για την αποτίμηση της στατικής επάρκειας του κλειστού κολυμβητηρίου Δήμου Δράμας». Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στη συνεδρίαση, υπάρχουν προβλήματα ευστάθειας, αστάθειας και διάβρωσης. Για το λόγο αυτό, όπως ανέφερε ο εισηγητής του θέματος από πλευράς Δημοτικής Αρχής, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Παπαδόπουλος θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του σώματος, την προσεχή Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, για να ληφθούν αποφάσεις, μετά από εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, για να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις, «έτσι ώστε να καταστεί ο χώρος απόλυτα ασφαλής». Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος το Κολυμβητήριο κατασκευάστηκε το 1978, ενώ το κέλυφος και η μεταλλική κατασκευή τοποθετήθηκαν το 1987. Πλέον, μετά από 40 χρόνια από την κατασκευή του, όπως υπογράμμισε, γίνεται σειρά μελετών, οι οποίες αναδεικνύουν τα όσα συμβαίνουν στο Κολυμβητήριο. Τόσο ο κ. Παπαδόπουλος, όσο και οι υπόλοιποι ομιλητές στάθηκαν στο ζήτημα της ασφάλειας των παιδιών και όλων όσων ακόμη χρησιμοποιούν το Κολυμβητήριο, το οποίο τέθηκε ως ύψιστη προτεραιότητα. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ανέφερε πως η παρέμβαση του Δήμου πρέπει να είναι άμεση, όμως δεν μπορεί αυτό να γίνει πρόχειρα.

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος τέθηκε το ζήτημα της συναίνεσης για το μέλλον του Κολυμβητηρίου, το οποίο είναι απαιτούμενο για να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις. Σε αυτό το «συναινετικό κλίμα» στάθηκε και ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος, ο οποίος ανέφερε ότι «με την πλήρη ενημέρωση που θα έχουμε να συναποφασίσουμε όλοι μας ποιο θα είναι το μέλλον αυτού του κτηρίου».

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν τόσο ο Πρόεδρος του Κολυμβητικού Συλλόγου Δράμας κ. Σταύρος Καρασαββίδης όσο και ο Τεχνικός Διευθυντής του Δράμα 1986 κ. Θόδωρος Τογανίδης, εκπροσωπώντας τους Συλλόγους που χρησιμοποιούν το Κολυμβητήριο. Όπως ειπώθηκε, πέρα από τα μετάλλια και τις διακρίσεις, ο βασικός ρόλος του Κολυμβητηρίου είναι εκπαιδευτικός, καθώς εκεί μαθαίνουν τα παιδιά να κολυμπάνε. Πάντως και οι δύο εκπρόσωποι των Συλλόγων δεν ήταν αρνητικοί στο να κλείσει το Κολυμβητήριο για ένα μικρό χρονικό διάστημα λίγων μηνών, όμως αυτό να συμβεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και με ταχύτητα στις διαδικασίες.