Γνωστές έχουν γίνει οι προγραμματισμένες δράσεις της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για τη στήριξη του ΕΣΥ και του Νοσοκομείου Δράμας. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Δημαρχείο Δράμας σχετικά με το ΕΣΥ, ενώ την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου θα γίνει πανδραμινό συλλαλητήριο και συναυλία στην Πλατεία Ελευθερίας.

Το μπιζέλι

 

Νέα καθήκοντα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανέλαβε ο Βουλευτής του Νομού Δράμας κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, καθώς ορίστηκε Αν. Τομεάρχης Εσωτερικών. Σε πρόσφατη συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφασίστηκε μέσα σε συναινετικό κλίμα ποιοι Βουλευτές θα αναλάβουν την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου ανά τομέα αρμοδιότητας.

Το κολοκυθάκι

 

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε γνωστό ότι η εταιρεία Planet θα είναι ο Τεχνικός Σύμβουλος του οδικού έργου Δράμα-Αμφίπολη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μετά από σχετική διαδικασία, επελέγη η Planet ως η εταιρεία Τεχνικός Σύμβουλος για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών στη διενέργεια διαγωνισμού ανάθεσης σύμβασης ΣΔΙΤ. Υπενθυμίζεται ότι στη διαγωνιστική διαδικασία τα σχήματα που εξακολουθούν να συμμετέχουν είναι: AVAX, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου είναι 248,5 εκατ. ευρώ με τον ΦΠΑ (200,43 εκατ. χωρίς ΦΠΑ).

Το πεπόνι

 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης υπέγραψε την απόφαση για την 3η αναθεώρηση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (Ε.Π.Α.) 2021-2025. Είχε προηγηθεί η Κοινή Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού και του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Θάνου Πετραλιά, για την αύξηση του προϋπολογισμού του Ε.Π.Α. κατά 1,19 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου, με την 3η Αναθεώρηση του Ε.Π.Α. και τους πρόσθετους πόρους που τη συνοδεύουν, επιτυγχάνεται η ένταξη και υλοποίηση επιπλέον έργων αποκατάστασης οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων από τις καταστροφικές πλημμύρες της θεομηνίας «Daniel», καθώς και έργα υποδομής. Ανάμεσα στα έργα, τα οποία θα υλοποιηθούν από το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών περιλαμβάνεται και ο οδικός άξονας Δράμα – Καβάλα.

Το λαχανάκι Βρυξελλών

 

Ένα μεγάλο δισέλιδο αφιέρωμα στη Δράμα φιλοξένησε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου η εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής». Το ρεπορτάζ, το οποίο ήταν ενταγμένο σε σειρά δημοσιευμάτων της εφημερίδας με τίτλο «Η “Κ” στην αθέατη Ελλάδα», ήταν της δημοσιογράφου Μαργαρίτας Πουρνάρα, η οποία πρόσφατα επισκέφτηκε την περιοχή. Οι δύο κεντρικοί τίτλοι στο αφιέρωμα για τη Δράμα ήταν οι εξής: «Έχουμε πλούτο, αλλά όχι κοινό όραμα» και «Το προσφυγικό χαρμάνι που άνθισε και αντέχει».

Το σταφύλι

 

Στη Μέση Ανατολή η πλάστιγγα ίσως έγειρε όχι όμως ο φόβος και ο εξτρεμισμός. Και ο εφησυχασμός είναι άκυρος και επιβεβλημένη η τήρηση προσοχής σε όλο τον πλανήτη.

Η Μ. Ανατολή και το Ουκρανικό είναι «ενεργά» και οι λόγοι ύπαρξης και διατήρησης δεν εκλείπουν, οπότε είμαστε γεωγραφικά πολύ κοντά ως χώρα και η προσοχή μας πρέπει να είναι στο κόκκινο.

Το κρεμμύδι