ΑΡΘΡΟ

του Παναγιώτη Χατζηγεωργίου

Δικηγόρου και μέλους της Επιτροπής για το ΕΣΥ και το Νοσοκομείο Δράμας

ΟΚ το κράτος μας είναι Αθηνοκεντρικό. Ο Π/Θ ζει στον γυάλινο πύργο του. Ο Υπουργός και δη ο συγκεκριμένος της Υγείας, ζει σε παράλληλο σύμπαν.

Όπου οι ασθενείς αισθάνονται περήφανοι για την Κυβέρνησή τους! Οι γιατροί στέλνουν συγχαρητήριες επιστολές για τη λειτουργία του ΕΣΥ!! Αμερικανοί ζητούν να πολιτογραφηθούν Έλληνες για να τύχουν περίθαλψης στα Νοσοκομεία μας!!!

Αλλά και ο Περιφερειάρχης μας; Που υποτίθεται ότι ως Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πιο κοντά στον πολίτη και στα προβλήματά του; Τέτοια αναλγησία και αδιαφορία για τη Δράμα και το Νοσοκομείο μας!!!

Δεν θέλησαν καν αυτός και η παράταξή του να συζητηθεί το ζήτημα, όταν τέθηκε από Περιφερειακούς Συμβούλους. Που κατέθεσαν ένα κείμενο πως η κατάσταση είναι στο κόκκινο; Που υπογράφουν πάνω από 1.600 Δραμινοί; Που στην Επιτροπή για τη στήριξη του Νοσοκομείου μας συμμετέχουν όλοι οι φορείς της Δράμας; Τέτοια αμετροέπεια; Πότε πρόλαβαν να την αποκτήσουν; Ούτε χρόνο δεν συμπλήρωσαν από τότε που ανέλαβαν καθήκοντα!!!

Δεν πα να είναι και 50 οι φορείς! Δεν πα να υπογράφουν και πολλές χιλιάδες!! Ο λαός αποφάσισε τον Οκτώβρη του 2023!!! Ώστε έτσι κύριε Περιφερειάρχα! Αφού σας εκλέξαμε τον Οκτώβριο για να μας εκπροσωπήσετε. Αφού αναλάβατε καθήκοντα από τον Ιανουάριο του 2024 και για 5 χρόνια, εμείς δεν δικαιούμαστε να ομιλούμε πλέον;

Αφήστε τα προσχήματα περί του ότι δεν μπορεί το Περιφερειακό Συμβούλιο να τοποθετηθεί μόνο για ένα Νοσοκομείο και μόνο για ένα περιφερειακό διαμέρισμα. Όλες οι άλλες παρατάξεις σας υπέδειξαν πως οφείλατε να το κάνετε.

Αφήστε τις δικαιολογίες πως το κείμενο περιέχει ακραίες εκφράσεις, όπως ότι το Νοσοκομείο μας είναι στο κόκκινο. Δηλαδή αν δεν είναι τώρα, που έχει απομείνει μόνο μια γιατρός στην Παθολογική και ζητά να κλείσει η Κλινική, πότε θα είναι κ. Περιφερειάρχα; Όταν ένα Νοσοκομείο, που εξυπηρετεί πάνω από 100.000 κατοίκους δεν θα έχει πλέον Παθολογική Κλινική;

ΟΚ καλόπιστοι άνθρωποι είμαστε στη Δράμα. Θα περιμένουμε εσάς και την παράταξή σας να φέρετε άλλο κείμενο. Που δεν θα περιέχει ακραίες εκφράσεις. Δεν θα κατηγορεί την Κυβέρνηση για πράξεις και παραλείψεις της. Δεν θα αναφέρετε μόνο στη Δράμα.

Θα μπορούσε να είναι λόγου χάρη: «Αγαπητέ φίλε, κύριε Υπουργέ της Υγείας, επειδή εδώ στη Δράμα κάποιοι περίεργοι διαμαρτύρονται ότι έχει το Νοσοκομείο τους κάποια μικροπροβλήματα, μήπως θα μπορούσατε να δώσετε μια συνέντευξη και να τους βάλετε στη θέση τους…».

Κύριε Περιφερειάρχα, ειλικρινά μου πέρασε από το μυαλό να εισηγηθώ στην Επιτροπή να σας κηρύξουμε persona non grata στη Δράμα. Μετά από ώριμη σκέψη όμως θα προτείνω να είστε επίσημος καλεσμένος μας. Κεντρικός ομιλητής στο πανδραμινό συλλαλητήριο, που θα διοργανώσουμε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου.

Για να αντιμετωπίσετε κατά πρόσωπο τους Δραμινούς. Να εξηγήσετε γιατί δεν είμαστε στο κόκκινο. Γιατί δεν πρέπει να διαμαρτυρόμαστε. Γιατί πρέπει να αφήνουμε Περιφερειάρχες και Υπουργούς να ασχολούνται αυτοί με τα προβλήματά μας.

Με τιμή

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

Δραμινών ψηφοφόρων σας και μη, που ανέμεναν να ασκείτε ορθά και με επάρκεια τα καθήκοντά σας