ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Απεργήσαμε στις 18-2 για τη ζωή μας. Κανένας συμβιβασμός με την κλοπή των δικαιωμάτων μας. Η «ζούγκλα» σε εργασία και ασφάλιση έχει την σφραγίδα των κυβερνήσεων – Ε.Ε. – Κεφαλαίου που είναι κοινή με Ν.Δ. Κάθε επόμενη Κυβέρνηση βάζει το δικό της λιθαράκι στα αντεργατικά νομοθετήματα.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη καλπάζει μαζί με την αδικία σε βάρος των πολλών. Γνωστά παραμύθια της «δίκαιης» καπιταλιστικής ανάπτυξης. Επικίνδυνος προβοκάτορας ο κ. Βρούτσης ενάντια στους ομογενείς και μετανάστες εργάτες.

«Δίνουν ρέστα» για να επιβάλλουν νόθους και εργοδότες στα συνδικάτα για να στηρίξουν απρόσκοπτα τα συμφέροντα του Κεφαλαίου. Πρωτοφανής μεθόδευση για να μπουν οι εργοδοτικοί μηχανισμοί στο συνέδριο του ΕΚΑ (Εργατικό Κέντρο Αθηνών).

Δεν ευθύνεται ο λαός για τα «κόκκινα» δάνεια που είναι μονόδρομος για τον λαό. Η «φθορά της Δύσης» στις αρχές μιας σαρωτικής παγκόσμιας αλλαγής που αμφισβητείται από μέσα κι από έξω. «Απελευθέρωση» ταχυδρομικής αγοράς τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού. Φορολογικός παράδεισος και τεράστια κέρδη για τους καπιταλιστές. Μια ισχυροποίηση των μονοπωλίων στις πλάτες των εργαζομένων. Εχθροί των εργατών και τσιράκια των αφεντικών είναι οι Χρυσαυγίτες. Παράμετροι της γυναικείας ανισοτιμίας, χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Μια απέραντη αρένα χωρίς στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας και προστασίας οι χώροι δουλειάς.

Με μια «μαγική εικόνα» από τον Πρωθυπουργό του εργασιακού μεσαίωνα που βιώνουν οι εργαζόμενοι. Μητσοτάκης μέτρα υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων με σύνθημα «ανάπτυξη για όλους»!!! Κοροϊδία…

Θέλουμε σχολείο δημιουργικό και όχι κέντρο εξεταστικό λένε οι μαθητές που στο πλευρό τους είναι και οι εκπαιδευτικοί. Καταδικάζουν το νόμο της Ν.Δ. για την εξίσωση των πτυχίων ΑΕΙ και κολλεγίων που υποβαθμίζει τα πτυχία και υπονομεύει το μέλλον τους.

Οπότε κοινή δράση, συμβολή στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας, ενάντια στην επίθεση των δικαιωμάτων με μια πάλη που πρέπει να ενταθεί.