Ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τους πολίτες απέσπασε η παρέμβαση του Δήμου Δράμας στο παρκάκι που βρίσκεται στην οδό Αγαμέμνονος απέναντι από το κτίριο του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ). Πρόκειται για μια περιοχή στο κέντρο της πόλης από όπου διέρχονται πολλοί πολίτες. Από την αρμόδια υπηρεσία Πρασίνου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Σταμάτη Ρεμόντη στο παρκάκι τοποθετήθηκαν πέτρες διαφόρων χρωμάτων, δημιουργώντας διάφορα σχήματα, ανάμεσα στους θάμνους. Έτσι, τα σκουπίδια, τα χόρτα και η εικόνα ασχήμιας που επικρατούσε για χρόνια στο συγκεκριμένο σημείο ανήκουν πλέον οριστικά στο παρελθόν, δίνοντας τη θέση σε ένα πανέμορφο παρκάκι.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι από τις πρώτες ημέρες της θητείας της, η Δημοτική Αρχή του Δημάρχου κ. Γιώργου Παπαδόπουλου έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε καλαίσθητες παρεμβάσεις με καλλωπισμό και ευπρεπισμό διαφόρων χώρων σε κάθε γωνιά του Δήμου Δράμας. Ανάμεσά στις παρεμβάσεις ξεχωρίζουν τα όσα έχουν γίνει στον δημοτικό κήπο με λουλούδια και γκαζόν, αλλά και στην κεντρική πλατεία, όπου μετά από δεκαετίες το σιντριβάνι τέθηκε σε λειτουργία. Τα όσα γίνονται καθημερινά στον τομέα της καθαριότητας και του πρασίνου αποδεικνύουν ότι σε αυτό πρώτο διάστημα της συγκεκριμένης διοίκησης το μεράκι για μια ομορφότερη Δράμα είναι εμφανές.

 

Το μπιζέλι

 

 

Διάφορες εκδηλώσεις οι οποίες το επόμενο χρονικό διάστημα θα διοργανωθούν ή θα συμμετάσχει σε αυτές ο Δήμος Δράμας περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας η οποία είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαΐου 2024.

Έτσι, τα φετινά Ελευθέρια, για την απελευθέρωση της Δράμας, θα πραγματοποιηθούν από τις 17 έως τις 7 Ιουλίου. Όσον αφορά τον εορτασμό της 1ης Ιουλίου, επετείου απελευθέρωσης της πόλης, σχεδιάζεται η αναβάθμιση των εκδηλώσεων με την επαναφορά τέλεσης της δοξολογίας στον χώρο της Παλαιάς Μητρόπολης, τη συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων και των σχολικών μονάδων και την αναπαράσταση των γεγονότων

Επίσης, ο Δήμος Δράμας θα συμμετέχει ως συνδιοργανωτής με τον Εμπορικό Σύλλογο Δράμας στη Λευκή Νύχτα, η οποία προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024, από τις 18.00 έως τα μεσάνυχτα στο κέντρο της πόλης και στους παρακείμενους δρόμους.

Τέλος, ο Δήμος Δράμας σχεδιάζει να πραγματοποιήσει εκδήλωση με τίτλο «Περιπέτειες Πολιτισμού», στο τέλος της σχολικής χρονιάς, στα γρασίδια του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας, από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου 2024. Οι δράσεις και οι εκδηλώσεις θα απευθύνονται προς τους μαθητές και θα προσφέρονται δωρεάν με ελεύθερη είσοδος. Σε αυτές περιλαμβάνονται: Ρομποτική, ζωγραφική προσκοπισμός, τένις, δραστηριότητες μέσα στη λίμνη της Αγ. Βαρβάρας, παρουσίαση εκπαιδευτικών πειραμάτων. Μάλιστα, το Σάββατο 15 Ιουνίου στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και μια μεγάλη μουσική εκδήλωση με τίτλο «Το Πάρτι της Σχολικής Χρονιάς», με τη συμμετοχή dj, για όλα τα παιδιά των σχολείων γα το τέλος της μαθητικής περιόδου.

 

Το κολοκυθάκι

 

 

Στον μέσο όρο της Ε.Ε. είναι η συμμετοχή των Ελλήνων στις εκλογές για την Ευρωβουλή, κοντά στο 50% του συνόλου των ψηφοφόρων. Από το 80% του Βελγίου έως το 32% της Βουλγαρίας, το 50% συμμετοχής κρίνεται απλά ικανοποιητικό.

Τώρα η κατανομή των 21 εδρών θα είναι σε άμεση συνάρτηση με το πόσα κόμματα θα εκπροσωπηθούν με τον «κόφτη» του 3% να ισχύει. Στις 10 Ιουνίου, πέρα από την κατανομή, θα ισχύσει ο χάρτης για όλους, με την Κεντροαριστερά σε αναζήτηση της όποιας συντονισμένης έκφρασης. Ίδωμεν…

 

Το αβοκάντο