ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ ΤΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Σε ανακοίνωση της Δημοσιοϋπαλληλικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Σε κοινό αντιΠΑΜΕ μέτωπο οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και της Ενωτικής Κίνησης Δημοσίων Υπάλληλων (πρώην ΠΑΣΚΕ) στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ απέκλεισαν από το προεδρείο, κατά την πρώτη συνεδρίαση της νεοεκλεγμένης Γραμματείας του, τους εκλεγμένους εκπροσώπους με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, που στήριξε το ΠΑΜΕ.

Δεν σεβάστηκαν την ψήφο των συναδέλφων, που ανέδειξαν στις πρόσφατες εκλογές του ΝΤ την ΔΑΣ δεύτερη δύναμη και μάλιστα με διαφορά μιας ψήφου από την πρώτη παράταξη.

Αρνήθηκαν την πρότασή μας για αντιπροσωπευτικό – αναλογικό προεδρείο, με εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων σε θέσεις ευθύνης, ανάλογα με την δύναμη και την επιλογή τους (η 1η δύναμη τον πρόεδρο, η 2η…, η 3…) και κατέλαβαν όλες τις θέσεις.

Απέδειξαν και με αυτόν τον τρόπο, για άλλη μια φορά ακόμη την ταύτισή τους σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο, παρά τις κατά καιρούς κοκορομαχίες τους. Εξάλλου αυτό το αποδεικνύουν και με την καθημερινή τους «αδράνεια» και με την καλοστημένη επιχείρηση χειραγώγησης του κινήματος των εργαζομένων, και με την σύμπλευσή τους στη γραμμή υπηρέτησης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων και της στήριξης των κυβερνήσεων που υπηρετούν αυτή την πολιτική. Γι’ αυτό και αποκλείουν, όπου μπορούν, τους συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ από τα προεδρεία ΝΤ ΑΔΕΔΥ, Σωματείων και Ομοσπονδιών.

Εξάλλου είναι γνωστή η στάση των ηγεσιών αυτών των παρατάξεων σε μια σειρά συνδικαλιστικούς φορείς, όπως π.χ. στο Εργατικό Κέντρο Δράμας, στο Σωματείο εργαζομένων του Γ.Ν. Δράμας, στον Σύλλογο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου έχουν αποκλείσει από τα προεδρεία τους εκλεγμένους συνδικαλιστές με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να τους απομονώσουν και να συσπειρωθούν με τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, την νεολαία και τις γυναίκες για να απαντήσουν αγωνιστικά στην αντιλαϊκή πολιτική και την κυβερνητική προπαγάνδα. Με το σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες» να δυναμώσει η πάλη απέναντι σε εργοδοσία -κυβέρνηση – ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει τις επόμενες μέρες με τη γνωστή μορφή του κατεπείγοντος, νέο πολυνομοσχέδιο με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην τέταρτη «αξιολόγηση». Αρκετά από αυτά όχι μόνο διαψεύδουν πανηγυρικά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί επαναφοράς τάχα των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά το «τέλος των μνημονίων», αλλά στερεώνουν το έδαφος της νομιμοποίησης όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν έρθει έως σήμερα με βάση τον «Κώδικα Εργατικού Δικαίου και Κώδικα Ρυθμίσεων Εργασίας». Δείχνουν καθαρά ότι το τέλος της «επιτροπείας και των μνημονίων», που εξαγγέλλουν όχι μόνο δεν φέρνουν ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά μονιμοποιούν όλα τα αντεργατικά μέτρα και ενισχύουν ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ.

Όλοι στο συλλαλητήριο Πέμπτη 14 Ιουνίου και ώρα 7:00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Δράμας