Πλήθος κόσμου συμμετείχε στο συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Δράμας, το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουνίου 2018. Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν τόσο στη Δράμα όσο και σε άλλες 23 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, οι Δήμαρχοι Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, Δοξάτου κ. Δημήτρης Δαλακάκης, Παρανεστίου κ. Αλίκη Σωτηριάδου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, αλλά και πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας, τόσο από τη Δράμα όσο και από τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού, κατέκλυσαν την Πλατεία Ελευθερίας, ζητώντας με αυτό τον τρόπο τη μη χρησιμοποίηση του όρου Μακεδονία στην ονομασία της ΠΓΔΜ.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με τον πατέρα Διονύσιο να μεταφέρει το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου (δημοσιεύεται αυτούσιο στις διπλανές στήλες), ο οποίος απουσίαζε λόγω των καθηκόντων του στην Ιερά Σύνοδο, και ακολούθησαν ομιλίες από το Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη και την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρία Μαντουβάλου, εκ μέρους των διοργανωτών.