ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ Ο ΔΡΑΜΙΝΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΕΜΕΙΝΕ ΕΚΤΟΣ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΤΩΝ 60 ΜΕΤΡΩΝ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ

 

 

Άκρως επιτυχημένη ήταν η παρουσία του Δραμινού Κώστα Δουβαλίδη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκώβη της Σκωτίας, καθώς τερμάτισε στην 5η θέση στον μεγάλο τελικό των 60 μ. με εμπόδια με χρόνο 7.65 που αποτελεί και την καλύτερη φετινή επίδοσή του. Ο 32χρονος πρωταθλητής είχε πάρει την πρόκριση με τον 5ο καλύτερο χρόνο 7.66 στα ημιτελικά και βελτίωσε τον χρόνο του. Στον τελικό ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλλα τερμάτισε στην πέμπτη θέση με 7.65, παρά το γεγονός ότι έφυγε από τον βατήρα με κακή αντίδραση (0.203). Παρόλα αυτά κάνοντας καλή κούρσα κάλυψε το χαμένο έδαφος και έπεσε μαζί με άλλους πέντε αθλητές στον τερματισμό. Έτσι για πολύ λίγο έμεινε οριακά εκτός μεταλλίων με την 5η θέση πάντως να αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του, στην 4η συμμετοχή του στη διοργάνωση.

Νικητής της κούρσας ήταν ο σπουδαίος Κύπριος αθλητής Μίλαν Τραΐκοβιτς, που τερμάτισε σε 7.60 και κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Κύπρου στη διοργάνωση και το μοναδικό της σε δρομικό αγώνισμα. Δεύτερος ήταν ο Γάλλος Πασκάλ Μαρτινότ Λαγκάρτ με 7.61 και τρίτος ο Αουρέλ Μανγκά (Γαλλία) με 7.63.

Η τελική κατάταξη στον τελικό των 60 μ. με εμπόδια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν η εξής:

  1. Μίλαν Τραΐκοβιτς (Κύπρος) 7.60
  2. Πασκάλ Μαρτινό – Λαγκάρντ (Γαλλία ) 7.61
  3. Ορέλ Μανγκά (Γαλλία) 7.63
  4. Ορλάντο Ορτέγκα (Ισπανία) 7.64
  5. Κώστας Δουβαλίδης (7.65)
  6. Άντι Πότσι (Μεγάλη Βρετανία) 7.68
  7. Βιλέμ Μπελοτσιάν (Γαλλία) 7.68
  8. Έλμο Λάκα (Φινλανδία) 7.74

«Για μένα ο τελικός ήταν μετάλλιο. Ήμουν ευτυχισμένος από το μεσημέρι που κατάφερα να φτάσω στον τελικό, ανάμεσα στα μεγαθήρια. Ήρθα εδώ και βελτίωσα τρεις φορές το ρεκόρ. Είμαι φοβερά χαρούμενος, δεν μπορώ να περιγράψω αυτά που αισθάνομαι. Η ενέργεια που πήρα αυτές τις ημέρες από τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας ήταν μοναδική. Το κλίμα στο στάδιο ήταν τέλειο. Μου έδωσε φοβερό κίνητρο, το γεγονός ότι άκουσα να με ενθαρρύνουν», είπε στις δηλώσεις του ο Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην κακή αντίδραση στον βατήρα: «Ίσως αν είχα φύγει καλά στην εκκίνηση να κέρδιζα ακόμη και μετάλλιο. Δεν έχει σημασία όμως, για εμένα. Είμαι πέμπτος στην Ευρώπη και αυτό είναι κάτι που με γεμίζει».