ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΣΩΝ ΘΑ ΕΙΣΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2020

 

  • 230 στο Αγροτικής Βιοτεχνολογίας & Οινολογίας και 185 στο Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος

 

Ίδιος με πέρυσι παραμένει φέτος ο αριθμός εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με απόφαση που υπεγράφη από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και αφορά στον «Καθορισμό του αριθμού εισακτέων σπουδαστών στις Σχολές, στα Τμήματα και στις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021».

Σύμφωνα με την απόφαση, ο αριθμός εισακτέων στις Σχολές, στα Τμήματα και στις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ανέρχεται σε 77.970. Ο συνολικός αριθμός εισακτέων παραμένει ίδιος με τον τελικό περσινό αριθμό εισακτέων, ώστε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, να μην επηρεαστούν περαιτέρω οι υποψήφιοι εν μέσω της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού. Επισημαίνεται ότι η μόνη διαφοροποίηση αφορά στην ανακατανομή των εισακτέων των Τμημάτων Νοσηλευτικής, των οποίων όμως ο συνολικός αριθμός των εισακτέων παραμένει ίδιος.

Όσον αφορά τα δύο τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας με έδρα τη Δράμα, ο συνολικός αριθμός εισακτέων φοιτητών για το 2020 ανέρχεται στον αριθμό των 415. Από αυτούς, οι 230 θα εισαχθούν στο τμήμα Αγροτικής Βιοτεχνολογίας & Οινολογίας και οι 185 στο τμήμα Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, όπου ο αριθμός εισακτέων ήταν ο ίδιος με αυτόν που ανακοινώθηκε για φέτος, στα δύο πανεπιστημιακά τμήματα της Δράμας εισήχθησαν ως επιτυχόντες, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, συνολικά 427 φοιτητές, καλύπτοντας σε συντριπτικό βαθμό τις διαθέσιμες θέσεις (238 στο Τμήμα Αγροτικής Βιοτεχνολογίας & Οινολογίας και 189 στο Τμήμα Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος).

Όσον αφορά τις βάσεις εισαγωγείς του 2019 για τα δύο τμήματα με έδρα τη Δράμα, στην κύρια κατηγορία των αποφοίτων από ημερήσια ΓΕΛ, ήταν 7794 μόρια για το Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας και 6.923 μόρια για το Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος.