ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ, ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΥ

 

  • Ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα περιμετρικά του κτηρίου
  • Είχαν προηγηθεί μέσα στο 2020 βελτιώσεις στα πεζοδρόμια και καθαρισμός και τοποθέτηση νέου αγωγού για τα όμβρια ύδατα από τα φρεάτια του πάρκινγκ του Διοικητηρίου
  • Ακολουθεί ο καθαρισμός όλων των αγαλμάτων και 2 σιντριβανιών, τα οποία μάλιστα θα τεθούν σε λειτουργία
  • Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν στο παλιό Τελωνείο, περιμετρικά του κτηρίου του Διοικητηρίου, αλλά και στο χώρο του πάρκινγκ

 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για τη συνολική ανάπλαση, τον καλλωπισμό και τον ευπρεπισμό του περιβάλλοντος χώρου του Διοικητηρίου της Δράμας, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Παπαδόπουλου.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που αναδεικνύουν συνολικά το κτήριο και δίνουν την εικόνα που αρμόζει περιμετρικά στο διοικητικό κέντρο της Δράμας, το οποίο μέχρι πρότινος είχε εξωτερικά μια εικόνα που μόνο ικανοποιητική δεν μπορούσε να θεωρηθεί…

Συνθετικός χλοοτάπητας τοποθετείται περιμετρικά του κτηρίου του Διοικητηρίου

Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα περιμετρικά του κτηρίου

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα περιμετρικά του Διοικητηρίου, επί των οδών Εθνικής Αμύνης και 1ης Ιουλίου. Η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι μέρος εργολαβίας, ύψους 19.000 ευρώ, η οποία αφορά και εργασίες στο αρδευτικό δίκτυο της συγκεκριμένης περιοχής.

Τόσο οι πεζοί όσο και οι οδηγοί των οχημάτων έχουν πλέον τη δυνατότητα να αντικρίσουν μια όμορφη εικόνα, η οποία αναδεικνύει πλήρως το διοικητικό κέντρο της Δράμας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιλογή τεχνητού χλοοτάπητα έγινε και για λόγους οικονομίας, αλλά κυρίως για λόγους εξοικονόμησης ανθρώπινων πόρων, καθώς το φυσικό γκαζόν χρειάζεται αρκετή φροντίδα και οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας είναι υποστελεχωμένες.

Η ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ αρκετά συχνά ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαδόπουλος επιβλέπει τις εργασίες και ενημερώνεται για την πορεία τους.

Ο χώρος πριν ξεκινήσουν οι εργασίες τοποθέτησης του χλοοτάπητα

Είχαν προηγηθεί παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια επί των οδών Εθν. Αμύνης και 1ης Ιουλίου

Οι παρεμβάσεις περιμετρικά του Διοικητηρίου ξεκίνησαν από την προηγούμενη χρονιά με τις βελτιώσεις στα πεζοδρόμια σε ένα μέρος της οδού Εθνικής Αμύνης και σε ένα άλλο της οδού 1ης Ιουλίου μέχρι το πάρκινγκ. Μάλιστα, τοποθετήθηκαν οι ίδιες βοτσαλωτές πλάκες, σε συνέχεια όσων είχαν γίνει από τον Δήμο Δράμας. Το συνολικό κόστος της εν λόγω εργολαβίας ήταν 50.000 ευρώ και αφορούσε ακόμη και τη δημιουργία ενός νέου αγωγού για τα όμβρια ύδατα από τα φρεάτια του πάρκινγκ του Διοικητηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο 2021, μετά από πάρα πολλά χρόνια καθαρίστηκε και νοικοκυρεύτηκε το πάρκινγκ του Διοικητηρίου, ενώ έγιναν και παρεμβάσεις καλλωπισμού του πρασίνου και κλαδέματος των δέντρων στη βόρεια πλευρά του Διοικητηρίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γ. Παπαδόπουλος επιβλέπει τις εργασίες και ενημερώνεται για την πορεία τους

Ακολουθεί ο καθαρισμός αγαλμάτων και σιντριβανιών, τα οποία θα τεθούν σε λειτουργία

Βέβαια, ο σχεδιασμός από πλευράς Αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαδόπουλου για σημαντικές βελτιώσεις στον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου δεν σταματά εδώ και νέες παρεμβάσεις οδεύουν προς υλοποίηση.

Έτσι, μέσα στο 2021, θα ακολουθήσει μια νέα εργολαβία, η οποία θα αφορά τον καθαρισμό με υδροβολή όλων των μαρμάρων των αγαλμάτων και των σιντριβανιών. Στο χώρο περιμετρικά του Διοικητηρίου στην κατοχή της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας βρίσκονται 59 αγάλματα, αλλά και 2 σιντριβάνια, το ένα στη βόρεια πλευρά του κτηρίου, ενώ το άλλο είναι το λεγόμενο και τριπλό.

Μάλιστα, ο στόχος δεν είναι μόνο να καθαριστούν τα σιντριβάνια και να λάβουν την όψη που τους αρμόζει, αλλά αμέσως μετά να τεθούν σε λειτουργία, έτσι ώστε να ομορφύνει ακόμη περισσότερο ο χώρος. Για αυτό και η συγκεκριμένη εργολαβία θα είναι δύο τμημάτων, αφενός για τον καθαρισμό των μαρμάρων των αγαλμάτων και των σιντριβανιών και αφετέρου για την επαναλειτουργία σιντριβανιών. Τα συγκεκριμένα σιντριβάνια βρίσκονται εκτός λειτουργίας εδώ και πολλά χρόνια, ενώ όλα τα υλικά υποστήριξης για τη λειτουργία τους έχουν κλαπεί και για αυτό πρέπει να αγοραστούν καινούργια.

Όλα τα αγάλματα πέριξ του Διοικητηρίου θα καθαριστούν, ενώ το ίδιο θα συμβεί και σε δύο σιντριβάνια, τα οποία μάλιστα θα τεθούν σε λειτουργία

Κι οι παρεμβάσεις καλλωπισμού συνεχίζονται στο παλιό Τελωνείο και στο πάρκινγκ του Διοικητηρίου

Οι εργασίες καλλωπισμού και ευπρεπισμού του χώρου πέριξ του Διοικητηρίου θα συνεχιστούν και στο παλιό Τελωνείο. Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, μέσα στο 2021, θα απομακρυνθούν τα παλιά και σάπια κάγκελα και θα τοποθετηθούν νέα, ενώ θα δημιουργηθεί και μια νέα είσοδος παραπλεύρως και όχι επί της οδού Εθνικής Αμύνης, όπου είναι η σημερινή πρόσβαση στην αυλή του κτηρίου. Επίσης, θα δημιουργηθεί και μια συρόμενη πόρτα για να μπορούν να μπαινοβγαίνουν οχήματα.

Παρεμβάσεις ίδιου τύπου, κάγκελα και συρόμενη πόρτα, θα πραγματοποιηθούν και στο πάρκινγκ της Π.Ε. Δράμας απέναντι από το κτήριο του Διοικητηρίου, στην οδό 1ης Ιουλίου.

Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και στο χώρο του πάρκινγκ, όπου πέρα από τον καλλωπισμό των νησίδων, θα υπάρξει και αντικατάσταση των λαμπτήρων με γενιάς led

Ακόμη, σχεδιάζονται να τοποθετηθούν μέσα στο 2021 νέες πλάκες πεζοδρομίων από το Παγοποιείο μέχρι το Διοικητήριο, ενώ θα βαφτούν και όλα τα κάγκελα περιμετρικά του κτηρίου.

Τέλος, σημαντικές παρεμβάσεις θα γίνουν και στο πάρκινγκ του Διοικητηρίου, όπου θα καλλωπιστούν πλήρως οι νησίδες του και θα προχωρήσει η αλλαγή φωτισμού με χρήσης λαμπτήρων γενιάς led.