ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΡΙΤΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ «Ο ΕΒΡΟΣ»

 

 

Το Σάββατο 30-11-2019 ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος» στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας πραγματοποίησε το 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών / 1η Ρεμπέτικη Χορωδιακή Συνάντηση, στην οποία συμμετείχε η χορωδία του ΚΑΠΗ Χωριστής, του Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Πανοράματος, του ΚΑΠΗ Δράμας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρκαδικού «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» και του Συλλόγου Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος». Στην κατάμεστη αίθουσα ακούστηκαν ρεμπέτικα τραγούδια από τις χορωδίες που συνοδεύτηκαν από τους ήχους πολλών και εξαιρετικών μουσικών. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο δικηγόρος, κ. Γιώργος Τσακμάκης, ο οποίος με πρωτότυπο τρόπο μας μύησε στην ιστορία του ρεμπέτικου μουσικού είδους. Οι 5 δραμινές χορωδίες θύμισαν στο κοινό με τις μελωδίες τους εικόνες από το παρελθόν, μετέφεραν τη γλυκιά νοσταλγία μιας Ελλάδας του χθες και απέδειξαν ότι το ρεμπέτικο συνεχίζει και ζει. Ζωντάνεψαν στη μνήμη της ψυχής όλων τη σπουδαία κληρονομιά που άφησαν οι πρόγονοί μας, όπως εξάλλου κάνουμε σε κάθε εκδήλωση μας.

Πρόκειται για την αρχή ενός θεσμού που ο Σύλλογος μας έχει στόχο να διατηρήσει και να επενδύσει προς όφελος του πολιτισμού μας, του τόπου μας, των μελών του συλλόγου μας αλλά και όλων των συμπολιτών μας. Μια συνάντηση που ευελπιστούμε να έχει μέλλον, ώστε να αποδείξουμε ότι με τη συνεργασία, μπορούμε να πετύχουμε όλοι μαζί πολλά.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους χορωδούς και τους μαέστρους, στα Δ.Σ. των Συλλόγων που συμμετείχαν, στους μουσικούς, στην εμπνεύστρια της εκδήλωσης-μαέστρο κ. Νόπη Παχατουρίδου, στον παρουσιαστή κ. Γιώργο Τσακμάκη, σε όλους τους συντελεστές και στο εξαιρετικό κοινό που υποστηρίζει κάθε προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος» για να διατηρήσει και να αναδείξει τον πολιτισμό μας.

 

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος»

Ο Πρόεδρος

Γιώργος Μαζαράκης

Η Γραμματέας

Χρύσα Κατρούδη