Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ το βιβλίο «Η Γοργόνα των ναυαγών και ο Κιθαρωδός του Αιγαίου» της Αθανασίας Δαφιώτη σε εικονογράφηση Σπύρου Ζαχαρόπουλου.

Η ιστορία μάς ταξιδεύει στη στεριά και στη θάλασσα ενός ελληνικού νησιού του Αιγαίου, ανάμεσα στην Ευρώπη και στην Ασία!

Ήρωές της είναι μια φιλόμουση γοργόνα και ένας καλόκαρδος κιθαρωδός! Ονειρεύονται να σμίξουν τις ζωές τους! Τα εμπόδια πολλά! Θα ξεπεραστούν; Θα τα καταφέρουν τελικά να ζήσουν μαζί; Η δύναμη της αγάπης θα καταφέρει να κάνει την ανατροπή;

Ύστερα από ένα ναυάγιο με παιδιά από όλο τον κόσμο, που γίνεται στα ανοικτά των ακτών της Λέσβου, οι ήρωές μας θα βρουν νέο νόημα στη ζωή τους αφού θα αφιερωθούν στην αποστολή να σώζουν, με τον δικό τους τρόπο, όσα παιδιά κινδυνεύουν στα κύματα του Αιγαίου.

Στο βιβλίο θίγονται θέματα όπως: Η γνωριμία και ο σεβασμός με το διαφορετικό, που εξαλείφει την προκατάληψη. Αλληλοσυμπλήρωση! Αλληλεγγύη! Ενσυναίσθηση!

Η τέχνη ως μέσο ψυχοθεραπευτικό, μα και κοινή γλώσσα των ανθρώπων!

Περιλαμβάνει εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό υλικό, με ασκήσεις, θεατρικά παιχνίδια και δραστηριότητες για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στο βιβλίο υπάρχει QR με την αφήγηση του παραμυθιού από την συγγραφέα.