Σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Δράμας της Νέας Αριστεράς αναφέρονται τα εξής:

Για τη Νέα Αριστερά οι πρόσφατες ευρωεκλογές ήταν το πρώτο και πολύ κρίσιμο crash test. Ένα κόμμα που ακόμη είναι υπό διαμόρφωση, που δεν έχει κάνει ακόμη το ιδρυτικό του συνέδριο, κλήθηκε να πάρει μέρος σε αυτή τη δύσκολη εκλογική διαδικασία.

Εν μέσω πόλωσης, τοξικότητας και λαϊκισμού, συκοφαντικών επιθέσεων και ύβρεων πορευτήκαμε με ήθος και αξιοπρέπεια, με θέσεις και προτάσεις. Με κεντρικό σύνθημα «ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ». Κόντρα στη ΜΕΤΑπολιτική. Δίχως σόου, λάιφ στάιλ και τικ τοκ. Δίχως πατριδοκαπηλεία και θρησκοληψία.

Δεκάδες σύντροφοί μας στη Δράμα και χιλιάδες σε όλη τη χώρα δώσαμε αυτή τη μάχη. Με αυταπάρνηση. Ευελπιστώντας σε ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα. Που θα μας επέτρεπε να είμαστε παρόντες αύριο στην Ευρωβουλή. Για να συνεχίσει η ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά να διαδραματίζει πρωτεύοντα και επωφελή ρόλο.

Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Δεν πείσαμε όσους έπρεπε για να εκλέξουμε Ευρωβουλευτή. Χάσαμε τη μάχη. Όχι όμως και τον πόλεμο. Γιατί ο πόλεμος ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, ενάντια στις ανισότητες και την αδικία, ενάντια στον πόλεμο και την κλιματική κρίση δεν σταματά ποτέ. Το όραμα για μια καλύτερη χώρα, μια καλύτερη Ευρώπη, έναν καλύτερο κόσμο θα συνεχίσει να μας εμπνέει.

Το αποτέλεσμα μας στενοχωρεί, αλλά δεν μας πτοεί. Το εκλαμβάνουμε ως ήττα. Για να βγάλουμε τα αναγκαία συμπεράσματα. Για να καταστήσουμε την παρουσία μας ακόμη πιο διακριτή. Για να πείσουμε πως η στήριξη της Νέας Αριστεράς που ευαγγελίζεται την επιστροφή στην πολιτική και την ανασύνθεση της Αριστεράς είναι επωφελής και χρήσιμη για την κοινωνία και τη χώρα.

Η πρόσκαιρη αποτυχία μας θλίβει, αλλά και μας πεισμώνει. Είμαστε βέβαιοι πως δίνουμε τον αγώνα τον καλό για την Αριστερά, για την πρόοδο, για τη χώρα. Το γνωρίζουμε πως το αποτέλεσμα ήταν στενάχωρο για πολλούς, που αν και προβληματίζονταν, τελικά δεν μας ψήφισαν. Είμαστε σίγουροι πως ο σπόρος που φυτέψαμε θα πολλαπλασιαστεί. Πως θα δυναμώσει η φωνή μας.

Τα μηνύματα της πρωτοφανούς αποχής και της ανόδου της ακροδεξιάς πρέπει να ηχήσουν ως καμπανάκια στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Για να αλλάξει ρότα. Για να ασχοληθεί με τα σοβαρά. Για να λύσει προβλήματα.

Και ο χώρος της Αριστεράς, της Κεντροαριστεράς και της Οικολογίας οφείλει να λάβει το μήνυμα. Πως απέναντι στη Δεξιά και Ακροδεξιά οφείλουμε να αναλάβουμε συντονισμένη δράση. Για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης.

Η ΣΕ Δράμας της Νέας Αριστεράς θα αναλάβει το επόμενο διάστημα πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή. Έτσι ώστε σε συνεννόηση με συνδικαλιστικές και κοινωνικές δυνάμεις και σε συνεργασία με κόμματα και κινήσεις του προοδευτικού χώρου να δράσουμε όλοι μαζί:

-για τη διάσωση του Νοσοκομείου μας και του ΕΣΥ

-για το χτύπημα της αισχροκέρδειας και τη φορολόγηση του πλούτου

-για τη στήριξη των λαϊκών στρωμάτων

-για την άρση της απομόνωσης της Δράμας