ΑΡΘΡΟ

Του Χρήστου Καραγιαννίδη

Πρώην Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Δράμας

Στην Ελλάδα σήμερα η Κυβέρνηση παραποιεί έγγραφα από την υπόθεση Novartis αλλοιώνοντας ουσιαστικά την εξέλιξη της υπόθεσης. Η αλλοίωση σημαίνει αθώωση εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο για να συνεννοούμαστε. Όταν πιάνεται μάλιστα να έχει διαπράξει αυτό το ποινικό και πολιτικό αδίκημα ρίχνει την ευθύνη σε οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον εαυτό της.

Στην Ελλάδα ο ανιψιός του Μητσοτάκη και Γενικός Γραμματέας του Μαξίμου (είναι που δεν θα υπήρχε οικογενειοκρατία στην Κυβέρνηση) φέρεται να κάνει δουλειές (αν και δεν θα έπρεπε λόγω ασυμβίβαστου) με εταιρείες που διακινούν το παράνομο σύστημα υποκλοπών Predator.

Στην Ελλάδα διαγράφεται από την ΕΣΗΕΑ, για πρώτη φορά στην ιστορία, ο δημοσιογράφος και Πρόεδρος της ΕΡΤ Κ.Ζούλας. Μαζί του διαγράφονται ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης Φώτης Καφαράκης και ο προϊστάμενος πολιτικού ρεπορτάζ Γιάννης Τρουπής για έξι μήνες. Όλοι αυτοί σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ διέπραξαν τα παρακάτω, εντελώς εξευτελιστικά για δημοσιογράφους, «διαστρέβλωση, απόκρυψη, αλλοίωση, πλαστογράφηση των πραγματικών περιστατικών». Η Κυβέρνηση τους καλύπτει πλήρως και δεν υπάρχει καμία παραίτηση.

Στην Ελλάδα μαθαίνουμε από κυβερνητικούς αξιωματούχους άλλων χωρών πως ο Πρωθυπουργός, μόνος του(!), αποφάσισε να στείλει αναγκαία για την άμυνα της χώρας οπλικά συστήματα στην Ουκρανία για να αποδείξει στους Αμερικανούς πόσο δεδομένος και πρόθυμος είναι.

Στην Ελλάδα κατάσχεται ιρανικό πετρελαιοφόρο κατ’ εντολή των ΗΠΑ αποδεικνύοντας πως η χώρα είναι ξεκάθαρο προτεκτοράτο της.

Στην Ελλάδα έχουμε τις υψηλότερες τιμές στα καύσιμα σε όλη την Ευρώπη χωρίς να υπάρχει κάποια λογική εξήγηση. Φυσικά όλοι κι όλες καταλαβαίνουμε πως αυτή η Kυβέρνηση είναι απλά τροχονόμος της κερδοσκοπίας.

Στην Ελλάδα η Δημοκρατία, τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, η ελευθερία του τύπου, η διαφάνεια και η αξιοκρατία είναι υπό διωγμό. Κι ας ήταν αυτοί που κυβερνάνε σήμερα διαπρύσιοι υποστηρικτές όλων των παραπάνω. Ο μόνος λόγος για τον οποίο το έκαναν ήταν για να καταλάβουν την εξουσία που τόσο πολύ τους έλειψε στα 4,5 χρόνια που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή κυβερνά η χειρότερη εκδοχή της ακροδεξιάς που ελάχιστα διαφέρει από το μετεμφυλιακό καθεστώς του 1947.

Όλα τα παραπάνω απλά δεν υπάρχουν για τα εξωνημένα Μ.Μ.Ε. της λίστας Πέτσα που η μοναδική τους αποστολή είναι να κρατήσουν στην κυβερνητική εξουσία αυτόν τον κυβερνητικό εσμό που έχει αποφασίσει να τους χρηματοδοτεί αέναα.

Ζήσε τον τρόμο σου στην Ελλάδα!