της Δάνας Κουντουράκη

 

«Θαύμα»… «θαύμα»… τα μέτρα «αυγατίζουν»! Δεν είναι απλώς πιο πολλά… απ’ όσα μας έλεγαν πριν κλείσουν την προσυμφωνία! Είναι ακόμα… ακόμα… ακόμα περισσότερα! Δεν είναι μόνο οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις… δεν είναι μόνο η μείωση του αφορολόγητου… δεν είναι μόνο οι περικοπές σε επιδόματα… είναι κι άλλα! Από την γερμανική εφημερίδα Handelsplat μάθαμε πως…έρχεται «μαχαίρι» στις δαπάνες υγείας… ετοιμάζεται «ψαλίδι» στα ειδικά μισθολόγια (και να δω τι θα πει τώρα ο Καμένος στους ένστολους)… έρχεται «μπαλτάς» σε 1.400.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, αφού αναμένεται αύξηση των εισφορών τους και των φόρων τους! Και όλα αυτά, με την υποχρέωση της χώρας για πλεόνασμα τουλάχιστον 3,5%… μέχρι το 2022! Δε θα λιώσουμε, απλώς… θα εξατμιστούμε!!!

Θα μου πείτε… πως τα ξέρει όλα αυτά ο συντάκτης της γερμανικής εφημερίδας; Τα ξέρει… γιατί είχε επίσημη ενημέρωση από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών! Κάτι, που δεν εδέησε να κάνει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών προς τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης! Κι έχουμε το παράδοξο… να ενημερώνονται επισήμως οι Γερμανοί πολίτες, για την ελληνική συμφωνία… ενώ οι Έλληνες να μαθαίνουν ανεπισήμως και λίγα-λίγα τα μέτρα, που τους αφορούν! Βεβαίως, θα τα μάθουμε όλα -μια και καλή- με την κατάθεση του σχετικού πολυνομοσχεδίου και την ψήφισή του… στις 18 Μαϊου!

Μην έχετε αυταπάτες… τα μέτρα θα ψηφισθούν και από τους 153 συριζανέληδες! Κάποιοι απ’ αυτούς μάλιστα, όπως ο Νάσος Αθανασίου… θα τα ψηφίσουν «και με τα δύο χέρια»! Γιατί –λέει- έτσι… θα σώσουν τη χώρα! Κάποιοι άλλοι, όπως ο κ. Σκουρλέτης… θεωρούν, πως μπορεί και να μην εφαρμοστούν επακριβώς τα νέα μέτρα! Ευελπιστούν δηλαδή, πως κάπου-κάπως-κάποια στιγμή στο μέλλον… θα ξανα-μανα-διαπραγματευτούν, ό,τι ψηφίσουν στις 18 Μαΐου! Οι άνθρωποι… δεν παίζονται! Μέσα τους παλεύει… το ψέμα, το θράσος, η ανεντιμότητα, η ηλιθιότητα και η ανικανότητα… και όλα μαζί γίνονται «χυλός»! Ένας απαίσιος «πολιτικός χυλός»… που μας τον σερβίρουν επί 2,5 χρόνια… και που πια, δεν καταπίνεται!

Όμως ο «ασκός του Αιόλου», που ανοίγει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου… έχει και «αντίμετρα»! Μη χαίρεστε… δεν εννοώ τις «παραμύθια», που μας ξεφουρνίζουν! Εννοώ… τα υπαρκτά «αντίμετρα»! Ξέρετε… τα «αντίμετρα» προς κάποιους επιχειρηματίες! Τα «αντίμετρα»… μιας (πολύ φλύαρης, για να παραμείνει κρυφή) διαπλοκής! Ω ναι… απ’ ό,τι φαίνεται, η διαπλοκή όχι μόνο εξακολουθεί να «ζει», επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ… αλλά «βασιλεύει» κιόλας! «Βασιλεύει» στη χώρα… του «τσάρου» Ιβάν! Ήθελε ο Ιβάν Σαββίδης να γλυτώσει τα 38 εκ. ευρώ από φόρους και πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ; Τα γλύτωσε! Μπορεί με τη σύμβαση αγοράς το 2013 να είχε αποδεχτεί τη συγκεκριμένη φορολογική εκκρεμότητα της επιχείρησης… αλλά με την αλλαγή της κυβέρνησης, γιατί να μην «εξαργυρώσει» τη στήριξη του προς τον νέο ένοικο του Μαξίμου; Κι έτσι, την «εξαργύρωσε»… σε βάρος όλων μας! Ξέρω… κάποιοι ίσως συμφωνείτε με την εν λόγω διαγραφή, προς χάριν της επένδυσης! Καμία αντίρρηση… αν γινόταν νόμιμα! Δηλαδή, μετά από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους… και σαφώς πριν πωληθεί η επιχείρηση, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα προσφορών από περισσότερους υποψήφιους επενδυτές! Όλα για τον Ιβάν, λοιπόν! Θέλει διαγραφή οφειλών… την έχει! Θέλει κύπελο… το έχει! Θέλει να γίνει μεγαλοκαναλάρχης; Θα γίνει… κι αυτό! Τι…τσάμπα έκανε το «λαγό» στη «φαρσοκωμωδία» για τις τηλεοπτικές άδειες; Τσάμπα καίει τόσο «λιβάνι»… για Τσίπρα και Καμένο;

Όσο για τα «αντίμετρα», που αφορούν εμάς… αλήθεια, τα περιμένετε; Από μια κυβέρνηση, που «σουτάρει» συνεχώς από θέση οφσάιντ και πανηγυρίζει ανύπαρκτα γκολ… περιμένετε κάτι;