Τους 41 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο στα ηπειρωτικά της xώρας εκτιμά ο μετεωρολόγος Δημήτρης Ζιακόπουλος.

Σε ανάρτησή του για την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες αναφέρει:

«Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο εξασθενεί, με αποτέλεσμα την πτώση της έντασης των ανέμων σε όλες τις περιοχές. Ωστόσο, τα μελτέμια στο Αιγαίο δεν θα πέσουν κάτω από τα 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) αναμένεται ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα φθάσει: στα ηπειρωτικά τους 39 και στα νησιά τους 35 βαθμούς.

Το Σαββατοκύριακο (23-14/7), προβλέπεται ηλιοφάνεια και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με βασικές εντάσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Πάντως, στη διάρκεια της ημέρας στις Κυκλάδες, τα νοτιότερα νησιά του Α. Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Α. Κρήτη οι ριπές των ανέμων θα φθάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει: στα ηπειρωτικά τους 41 βαθμούς και στα νησιά τους 37 βαθμούς.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού τη νέα εβδομάδα, αναμένεται ηλιοφάνεια και μόνο τα απογεύματα στα ηπειρωτικά θα αναπτύσσονται τοπικές νεφώσεις. Ως προς τους ανέμους και τις θερμοκρασίες, δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές.

Αναφορικά με τη σχετική υγρασία που θα παρατηρηθεί τις επόμενες 8 με 10 ημέρες στη χώρα μας, ισχύουν τα παρακάτω: τις πρωινές ώρες αναμένονται τιμές σχετικής υγρασίας 50 με 55% και τις πρώτες απογευματινές ώρες που σημειώνονται οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας η σχετική υγρασία θα είναι γύρω στο 30%. Προς τα πάνω αποκλίσεις των παραπάνω τιμών παρατηρούνται στις παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ προς τα κάτω αποκλίσεις παρατηρούνται στις περιοχές που επικρατούν καταβατικοί άνεμοι».

Πηγή: protothema.gr