Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Α. ΤΟΛΙΟΥ – ΔΑΝΤΖΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΩΡΩΝ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Συνέντευξη τύπου, για την κατανομή των ωρών στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου για την τρέχουσα αγωνιστική σαιζόν, παραχώρησε, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δράμας κ. Αναστασία Τόλιου – Δάντζερα, στο Δημοτικό Γυμναστήριο Αθλοπαιδιών (ΔΗΓΑ).

Όπως ανέφερε η κ. Τόλιου – Δάντζερα η συνέντευξη τύπου οργανώθηκε, «προκειμένου να εξηγηθούν από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής κάποια πολύ σημαντικά σημεία για μια σειρά αποφάσεων που ελήφθησαν σε αυτό, το πρώτο διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων μας». Η βούλησή της, πρόσθεσε, είναι «να φωτιστούν τα σημαντικότερα στοιχεία που λάβαμε υπ’ όψιν προκειμένου να μοιραστεί με δίκαιο τρόπο ο χρόνος χρήσης των γηπεδικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται υπό την ευθύνη του Δήμου Δράμας αλλά παράλληλα να απαντηθούν οι κυοφορούμενες από την πλευρά του Γ.Σ. ΚΑΟΔ θέσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ουσιώδης διαφορά του φετινού προγράμματος ωρών στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Δράμας είναι το γεγονός ότι οι ομάδες της καλαθοσφαίρισης, μεταξύ των οποίων και ο ΚΑΟΔ, μεταφέρθηκαν για τις προπονήσεις και τους αγώνες τους στο ΔΗΓΑ από το κλειστό «Δ. Κραχτίδης». Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις από πλευράς των ανθρώπων του ΚΑΟΔ, ο οποίος για 22 χρόνια έχει ως έδρα το «Δ. Κραχτίδης». Η κ. Τόλιου – Δάντζερα εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, ενώ, παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΚΑΟΔ να χρησιμοποιεί μερικώς το «Δ. Κραχτίδης», εφόσον λυθεί το τεχνικό πρόβλημα, που υπάρχει αυτή τη στιγμή, με το ταμπλό της μιας μπασκέτας του γυμναστηρίου.

Μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. η Αντιδήμαρχος του Δήμου Δράμας ανέφερε: «Μετά από προσωπική μελέτη και λεπτομερής ενημέρωση από τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων αλλά και των υπαλλήλων του τμήματος που υπηρετώ, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως το άθλημα της χειροσφαίρισης και της καλαθοσφαίρισης συνυπάρχουν στον ίδιο προπονητικό χώρο με προβλήματα». Εξηγώντας τα προβλήματα, επεσήμανε πως «η κόλλα που χρησιμοποιούν οι αθλητές της χειροσφαίρισης ευθύνεται για τραυματισμούς στους αθλητές των υπολοίπων αθλημάτων», καθώς και ότι «οι μπασκέτες στο γήπεδο του “Κραχτίδης” είναι μετακινούμενες και η συνύπαρξη των δυο αθλημάτων προϋποθέτει πολλές φορές μέσα στην ημέρα την μετακίνηση τους. Αν και πληρούν τις προδιαγραφές η συχνή χρήση προκαλεί φθορά στο παρκέ». Χαρακτηριστικά η κ. Τόλιου – Δάντζερα υπογράμμισε πως «πέρυσι εργασίες συντήρησης και επισκευής του δαπέδου στοίχισαν 15.000 € λόγω των προαναφερθέντων προβλημάτων».

Ακόμη, η κ. Τόλιου – Δάντζερα ανέφερε πως «για τους παραπάνω λόγους εξετάστηκε ποιο άθλημα πρέπει να παραμείνει στο γήπεδο του “Κραχτίδης” και ποιο δύναται να μετακινηθεί» και πρόσθεσε: «Καταλήξαμε πως το άθλημα της χειροσφαίρισης την αγωνιστική χρονιά που διανύουμε δεν μπορεί να μετακινηθεί γιατί ο σύλλογος “Δράμα 1986” αγωνίζεται στην premier κατηγορία. Στην ανώτερη δηλαδή κατηγορία της χειροσφαίρισης που σημαίνει πως έχει τηλεοπτικές καλύψεις και ένα πλούσιο αριθμό φιλάθλων που παρακολουθεί τους αγώνες». Επίσης, τόνισε πως «η απόφασή μας ενισχύθηκε από το γεγονός πως το ταμπλό (security glass) της μιας μπασκέτας στο γήπεδο του “Κραχτίδης” είναι σπασμένο από τις 2 Αυγούστου του 2019. Η υπηρεσία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντικατάστασή του. Παρ’ όλα αυτά δεν μπορεί με ασφάλεια να προσδιοριστεί ο χρόνος παράδοσής του, μιας και ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία».

Η κ. Τόλιου – Δάντζερα, αφού εξήγησε τη διαδικασία με την οποία λήφθηκαν οι αποφάσεις της, αναφέρθηκε στη βασική της θέση απέναντι στον οργανωμένο αθλητικό κόσμο της Δράμας, λέγοντας: «Με πλήρη επίγνωση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από την θεσμική μου ιδιότητα, των διαθέσιμων πόρων και χώρων, της ανάγκης των συλλόγων για υποστηρικτική διάθεση της δημοτικής διοίκησης απέναντί τους, αλλά πρωτίστως του αγαθού που διακυβεύεται, εγώ ως Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδείας, θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να μην λείψει τίποτα και από κανέναν στο χώρο ευθύνης μου. Αυτό υποσχέθηκα στους πολίτες της Δράμας και αυτές είναι οι αρχές μου με τις οποίες θα κινηθώ σε όλο το διάστημα της θητείας μου».

Στη συνέχεια, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Δράμας επεσήμανε πως τόσο η ίδια όσο και η Δημοτική Αρχή «ξεκινήσαμε τη θητεία μας προσπαθώντας να πορευτούμε με κλίμα συναίνεσης και επιζητώντας αποφάσεις που θα ικανοποιούν όλες τις πλευρές. Στο πλαίσιο αυτής της γενικότερης προσέγγισής μας, αποφασίσαμε να παραχωρηθούν δύο προπονητικές ώρες στον ΚΑΟΔ και τη δυνατότητα να διεξάγονται εκεί οι αγώνες του με την προϋπόθεση προφανώς να έχει επισκευαστεί μέχρι τότε η μπασκέτα». Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις της, η κ. Τόλιου – Δάντζερα ανέφερε: «Κλείνοντας, και θα ήθελα να μείνει σε όλους μας αυτό, το γήπεδο ΔΗΓΑ πληροί όλες τις προδιαγραφές και είμαι βέβαιη ότι φέτος θα γίνει ένα φιλόξενο σπίτι για τους συλλόγους καλαθοσφαίρισης της πόλης μας. Εύχομαι ειλικρινά, και ο ΚΑΟΔ να δει όλη αυτήν την προσπάθεια που γίνεται ως μια μεγάλη ευκαιρία για ένα γενναίο restart που θα τον ξαναφέρει στις επιτυχίες που όλοι πανηγυρίσαμε και περιμένουμε με ανυπομονησία να ξαναπανηγυρίσουμε μαζί του. Πάμε σαν άλλοτε από το ίδιο γήπεδο που έγραψε τη μεγάλη ιστορία του».