ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Νέο χτύπημα στους εργαζόμενους από το σάπιο σύστημα που συνθλίβει τις λαϊκές ανάγκες για τα συμφέροντα του Κεφαλαίου. Σκληρή και κακοπληρωμένη δουλειά με μηνιαία αμοιβή που μοιάζει πιο πολύ με χαρτζιλίκι παρά με μισθό, με «παιδιά για όλες τις δουλειές» κάτω από την ταμπέλα της «πρακτικής άσκησης», με «συμβουλές» να κάνουν υπερωρίες, με απατηλές υποσχέσεις για «καλή εικόνα» ώστε να τους ξαναπάρουν στη δουλειά.

Μάλιστα στη Βουλή μαινόμενος ο Γ. Βρούτσης (Υπουργός Εργασίας) μίλησε για νέο συνδικαλιστικό νόμο, που θα προσπαθήσει να υλοποιήσει το απεργιακό δικαίωμα με ηλεκτρονική ψηφοφορία και με σύμφωνη γνώμη του 50% + 1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών του σωματείου. Οι διατάξεις αυτές ενισχύουν το τεράστιο οπλοστάσιο απέναντι στις απεργίες με μεγαλύτερη ένταση, γιατί το Κεφαλαίο απαιτεί σκληρή πειθαρχία της εργατικής τάξης για να μπορέσει να αυξήσει τα κέρδη του και άρα νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη, όπως είπε ο Θ. Παφίλης (Κ.Κ.Ε.), προτείνοντας στον Γ. Βρούτση να ονομάσει το Υπουργείο Εργασίας σε Υπουργείο Εργοδοσίας και συνέχισε: Κάνατε το μεγαλύτερο ριφιφί με το PSI και πήρατε 10 δις ευρώ σ’ ένα βράδυ για να σωθούν οι τράπεζες χωρίς να ρωτήσετε τους εργαζόμενους, δικά τους δεν ήταν τα λεφτά;

Πρώτος, λοιπόν, μήνας διακυβέρνησης της Ν.Δ. με μενού: επίθεση στο ασφαλιστικό με την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, ενίσχυση των μεγάλων κολοσσών της ενέργειας και των επιχειρηματικών ομίλων με τον λαό να μένει στην ενεργειακή φτώχια, ενώ ο Κ. Χατζηδάκης (Υπουργός Ενέργειας) με κυβερνητικό σχέδιο σε βάρος για τις λαϊκές οικογένειες και τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ, αφού δεν θα ωφεληθούν από την μικρή μείωση του ΦΠΑ, γιατί θα αυξηθούν τα τιμολόγια του ρεύματος, όπως σε όλη την Ε.Ε., ενώ οι εργαζόμενοι θα ‘ναι με προσωρινή απασχόληση και οι μόνιμοι αντιμετωπίζουν την εθελούσια έξοδο –όπως και στις τράπεζες- που θα πληρώσει τελικά ο λαός.

Επίσης θα δίνονται «δωράκια» στους φαρμακοβιομήχανους και φαρμακέμπορους με 120 δόσεις για τα χρέη τους. Όσο για την Ανώτατη Εκπαίδευση θέλουν «σιγή νεκροταφείου» στα Πανεπιστήμια για να κάνουν ανεμπόδιστα οι επιχειρηματικοί όμιλοι τις μπίζνες τους στις πλάτες των φοιτητών. Μπαλώματα και στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας με προγράμματα εθελοντικής εργασίας φοιτητών Ιατρικής. Ο Β. Κικίλιας (Υπουργός Υγείας) υπογράμμισε κανονικά στην Βουλή ότι ο σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός θα βρίσκεται κατά κύριο λόγο στα χέρια μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και με «έμμεσες προσλήψεις» από νοσηλευτές που θα αξιοποιούνται ως φτηνό έως τσάμπα εργατικό δυναμικό για το χρονικό διάστημα που θα «ειδικεύονται» στα Νοσοκομεία. Αυτά θα ‘ναι τα «σύγχρονα χρηματοοικονομικά μοντέλα εκσυγχρονισμού»!!!

Ο δε Α. Γεωργιάδης (Υπουργός Ανάπτυξης) θέλει τάχιστα την απόδοση του κρατικού χρήματος στους επιχειρηματίες!!!

Ωρέ καταστάσεις που έχουμε να βιώσουμε!!!