ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Ο ΝΥΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

 

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» με επικεφαλής τον κ. Χριστόδουλο Τοψίδη αναμένεται να είναι στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης. Όπως φαίνεται, λοιπόν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο κ. Πατακάκης θα συνεχίσει την πολιτική του παρουσία σε περιφερειακό επίπεδο. Έτσι, τα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει και αφορούσαν υποψηφιότητα του κ. Πατακάκη στο Δήμο Κ. Νευροκοπίου αναμένεται να μην επιβεβαιωθούν.

Η παρουσία του κ. Πατακάκη θεωρείται ότι θα ενισχύσει το ψηφοδέλτιο στη Δράμα του κ. Τοψίδη, ο οποίος τουλάχιστον μέχρι στιγμής, σύμφωνα με εκτιμήσεις, είχε πρόβλημα εύρεσης ισχυρών υποψηφίων. Χωρίς να έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις, υποψήφιοι μαζί του φέρονται ότι θα είναι ο πρώην Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Βασίλης Φατράλης και ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος (με την παράταξη «Κοινωνική Συμμαχία») κ. Στέλιος Παπαδόπουλος.

Από πλευράς του νυν Περιφερειάρχη και επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Αναγέννηση» κ. Χρήστου Μέτιου φαίνεται να έχει διαμορφωθεί ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο (με τη συμμετοχή των νυν εκλεγμένων Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ. Χρήστου Γεωργιτσόπουλου, Κώστα Κινατζίδη και Χρήστου Λιθηρόπουλου, καθώς και των κ.κ. Γιώργου Παπαδόπουλου, Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και Χρήστου Παπαθεοδώρου). Πλέον, με την υποψηφιότητα του κ. Πατακάκη, η πλευρά του κ. Τοψίδη φαίνεται να βρίσκει έναν ισχυρό πόλο στο ψηφοδέλτιό του, μένοντας βέβαια αυτό να διαπιστωθεί και στην πράξη, δηλαδή στην κάλπη.

Πάντως, σύμφωνα με τις αλλαγές που επέφερε ο «Κλεισθένης», δεν υπάρχουν πλέον υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, αλλά μόνο υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και μετά την ανάληψη καθηκόντων ο κάθε Περιφερειάρχης θα ορίζει πλέον εκτός από τους θεματικούς και τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πατακάκης εκλέχτηκε το 2014 Αντιπεριφερειάρχης Δράμας με την «Περιφερειακή Αναγέννηση» και επικεφαλής των αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη. Στη συνέχεια και μετά την εκλογή του κ. Χρήστου Μέτιου στη θέση του Περιφερειάρχη προέκυψε ρήξη, με τον Περιφερειάρχη να προχωρά σε αφαίρεση αρμοδιοτήτων του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας. Επίσης, εμφανής ρήξη υπάρχει και ανάμεσα στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη και στον Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βέβαια να έχει ανακοινώσει ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Μέτιου. Μένει βέβαια να φανεί κατά πόσο αυτές οι συγκρουσιακές καταστάσεις θα επηρεάσουν την παρουσία του κ. Πατακάκη στα πολιτικά δρώμενα και αν από την κάλπη των περιφερειακών εκλογών θα βγει ενισχυμένος ή αποδυναμωμένος. Επίσης, κατά το παρελθόν ο κ. Πατακάκης έχει εκλεγεί Περιφερειακός Σύμβουλος την περίοδο 2011-2014, ενώ έχει διατελέσει ακόμη Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου, Νομαρχιακός Σύμβουλος (2002-2010) και Αντινομάρχης.