Δωρεάν μοριακά τεστ με τη συμβολή του στρατού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τα 100 αναμένεται να φτάσουν τα σημεία διενέργειας δωρεάν μοριακού ελέγχου (PCR) -συμπεριλαμβανομένων των δομών του ΕΟΔΥ και του ΕΣΥ- με την προσθήκη επιπλέον 50 σημείων που θα προστεθούν με τη συμβολή του στρατού.

Την ανακοίνωση έκανε σήμερα, ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. Τα σημεία που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, θα βρίσκονται κοντά σε στρατόπεδα, ανά την επικράτεια και δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλα.

Σημειώνεται ότι η απόφαση ελήφθη έπειτα από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ των αξιωματούχων των υπουργείων Υγείας και Άμυνας.

Την ίδια ώρα, μιλώντας για τις επιτάξεις των ιδιωτών γιατρών, ο κ. Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επιστράτευση που ξεκίνησε την Τετάρτη στη βόρεια Ελλάδα να επεκταθεί και στην Αττική, τονίζοντας ότι έχει ήδη ζητήσει από τους ΥΠΕάρχες του λεκανοπεδίου να καταγράψουν και να καταθέσουν στο υπουργείο Υγείας τις ανάγκες τους.

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών στο λεκανοπέδιο, θα εξαρτηθεί και από την πορεία της συνεργασίας με τις ιδιωτικές κλινικές, καθώς ήδη, συζητείται το ενδεχόμενο να μετακινηθεί το υγειονομικό προσωπικό των μικρών ιδιωτικών κλινικών στο ΕΣΥ, προκειμένου να αξιοποιηθεί για το άνοιγμα επιπλέον 150 απλών κλινών Covid στα δημόσια νοσοκομεία.

Όσον αφορά, τι ισχύει σε σχέση με τους εμβολιασμένους και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, ο κ. Πλεύρης εξήγησε ότι για τους εμβολιασμένους με 2 δόσεις, καθώς γεννάται υποχρεωτικότητα για την τρίτη δόση, σε περίπτωση νόσησης, μετά το πέρας της, ο πολίτης θα έχει το πιστοποιητικό νόσησης 3μηνης ισχύος, για να προχωρήσει μετά την λήξη του στον εμβολιασμό με την αναμνηστική δόση. «Δηλαδή όποιος έχει κάνει 2 δόσεις και νοσήσει, θα καθυστερήσει τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση όσο θα διαρκεί το πιστοποιητικό νόσησης. Ο εμβολιασμένος με τις 3 δόσεις που νοσεί, θα χρησιμοποιεί μετά την νόσηση και την λήξη της καραντίνας κανονικά το πιστοποιητικό εμβολιασμού του».

Πηγή: real.gr