Σε μήνυμά του για την επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Θέμης Ζεκερίδης αναφέρει τα εξής:

Η 19η Μαΐου καθιερώνεται νομοθετικά ως ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στις 19 Μαΐου 1919, κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας, ο Κεμάλ Ατατούρκ, δρομολογεί την δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Οι Έλληνες του Πόντου πέφτουν θύματα μιας διεστραμμένης εγκληματικής στρατηγικής, τα αίτια της οποίας, τα γεγονότα και οι τραγικές συνέπειες σημαδεύουν για πάντα την ιστορία του έθνους μας, αλλά και την παγκόσμια ιστορία.

Σήμερα αποτίνουμε φόρο τιμής σε όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους, που έχασαν αγαπημένους, περιουσίες, πατρογονικές εστίες, που «ξεριζώθηκαν».

Σε όλους αυτούς που κατόρθωσαν να σταθούν ξανά όρθιοι. Να προχωρήσουν μπροστά και αντάμα με την μουσική τους, το χορό, τα ήθη και έθιμά τους, την εργατικότητά τους, να δημιουργήσουν, να μεγαλουργήσουν και να στείλουν σε όλη την ανθρωπότητα ένα δυνατό μήνυμα αξιοπρέπειας και περηφάνιας.

Σεβασμός στη Μνήμη των Ποντίων.

Χρέος και Ιερό Καθήκον όλων μας, να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από τη διεθνή κοινότητα.