ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΣ

 

Το Επιμελητήριο Δράμας από την ίδρυσή του συμμετείχε σε αγώνες υπερασπιζόμενο ανέκαθεν με επιχειρήματα την ιστορία της Μακεδονίας.

Ως φορέας επιχειρηματικότητας με έδρα την Δράμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης, έχει προσφέρει πολλές φορές πολύτιμη βοήθεια στην Ελληνική Πολιτεία για την αντιμετώπιση προβλημάτων, τόσο των επιχειρήσεων όσο και σε εθνικά θέματα.

Αυτονόητα δεν ασκεί εξωτερική πολιτική, αλλά προάγει την καλή γειτονία και την ανάπτυξη οικονομικών διεθνών σχέσεων και επιχειρηματικών συνεργασιών. Ταυτόχρονα καταδικάζει απερίφραστα και κάθε ακραία ενέργεια, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Το Επιμελητήριο Δράμας με το παρόν ψήφισμα εκφράζει την βαθύτατη ανησυχία του για την ονοματοδοσία του γειτονικού κράτους, που θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία ή παράγωγά του. Ασφαλώς και είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας με τις όμορες χώρες, οι οποίες όμως οφείλουν να σέβονται την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και να μην έχουν αλυτρωτικές βλέψεις ή ενέργειες σε βάρος του οποιουδήποτε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δράμας εν όψει της διαπραγμάτευσης με απόφαση του δηλώνει ότι: είναι αντίθετο στην άμεση ή έμμεση χρήση του ονόματος της Μακεδονίας και οποιουδήποτε παραγώγου της. Πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να απαλειφθούν όλες οι αλυτρωτικές αναφορές από το Σύνταγμα της γείτονος χώρας & καλεί την Ελληνική πολιτεία να σεβαστεί την βούληση του ελληνικού λαού.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο