ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

  • Το Προεδρείο του σώματος θα τιμήσει την Δραμινή Ολυμπιονίκη σε ειδική συνεδρίαση την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, ενώ την ίδια ώρα θα φωταγωγηθούν όλα τα δημοτικά κτήρια και οι αθλητικοί χώροι του Δήμου

 

Με μοναδικό θέμα συζήτησης τη «Βράβευση της Ολυμπιονίκη Άννας Κορακάκη από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας» πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017 (ακολούθησε και νέα συνεδρίαση με πλήθος θεμάτων στην ημερήσια διάταξη, οι λεπτομέρειες της οποίας δημοσιεύονται σε διπλανές στήλες της εφημερίδας). Η συνεδρίαση για τη βράβευση της κ. Κορακάκη πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου και τη συγκέντρωση 12 υπογραφών Δημοτικών Συμβούλων από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης (σύμφωνα με τη νομοθεσία με το 1/3 υπογραφών Δημοτικών Συμβούλων μπορεί να εισαχθεί προς συζήτηση θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο –στη Δράμα με το 33μελές Δημοτικό Συμβούλιο απαιτούνται τουλάχιστον 11 υπογραφές). Αξίζει να σημειωθεί ότι παρών στη συνεδρίαση του σώματος ήταν και ο πατέρας και προπονητής της Δραμινής Ολυμπιονίκη κ. Τάσος Κορακάκης, ο οποίος και τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Εισηγητής του θέματος από πλευράς αντιπολίτευσης ήταν ο επικεφαλής της παράταξης «πόλη+ζωή» κ. Μιχάλης Μλεκάνης, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκαν και οι επικεφαλής των υπόλοιπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κ.κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ («Νέα Εποχή – Νέα Δράμα»), Στέργιος Ηλιόπουλος «Αυτοδιοίκηση Πολιτών») και Αλέξανδρος Τσιαμπούσης («Project Δράμα 2020»). Κοινή πρόταση όλων ήταν να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση και να τιμηθεί η κ. Κορακάκη από το Προεδρείο του σώματος (Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης, Αντιπρόεδρος κ. Λευτέρης Χρυσοχοΐδης και Γραμματέας κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης), σηματοδοτώντας έτσι τη σύμπνοια του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα. Παράλληλα, στις τοποθετήσεις από πλευράς αντιπολίτευσης υπήρξαν αναφορές και στη βελτίωση των συνθηκών προπόνησης της κ. Κορακάκη σε άμεσο επίπεδο, δηλαδή στις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί (σε κτήριο στη ΒΙ.ΠΕ.), αλλά και σε πιο μακροπρόθεσμο επίπεδο με τη δημιουργία ενός κλειστού γυμναστηρίου σκοποβολής το οποίο θα είναι κατάλληλο όχι μόνο για προπονήσεις, αλλά θα μπορεί να φιλοξενεί και αγώνες. Επιπλέον, υπήρξαν αναφορές και σε λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος, τα οποία όμως θα πρέπει να ξεπεραστούν και απαρχή για αυτό θα μπορούσε να ήταν η βράβευση της κ. Κορακάκη από το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής τοποθετήθηκε αρχικά ο Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Δημήτρης Καραμπατζάκης, ο οποίος ανέφερε πως πρόταση της Δημοτικής Αρχής είναι να βραβευθεί από το Δήμο Δράμας σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η κ. Κορακάκη, να δοθεί το όνομά της στο κλειστό γυμναστήριο (φουσκωτό) επί των οδών Φιλίππου και Χελμού και να φωταγωγηθούν όλα τα δημοτικά κτήρια και γήπεδα τη συγκεκριμένη ημέρα. Ως ημερομηνία πραγματοποίησης των εκδηλώσεων βράβευσης προτάθηκε η 1η Νοεμβρίου 2017. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε και ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στις μεγάλες επιτυχίες της Άννας Κορακάκη, δίνοντάς της συγχαρητήρια και πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε ποτέ από την πλευρά του σκοπιμότητα για καμία ενέργεια, ενώ ο ίδιος τιμά και σέβεται την οικογένεια Κορακάκη. Επιπλέον ο κ. Μαμσάκος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνει η βράβευσή της για να χαρούν όλου οι Δραμινοί τις νίκες της Άννας Κορακάκη.

Ακολούθησε διάλογος επί των δύο κατατεθειμένων προτάσεων, με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να αναφέρουν ότι η βράβευση για να πραγματοποιηθεί θα πρέπει να γίνει από το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι από τον Δήμαρχο, λόγω ιδιαίτερων λόγων, υποδηλώνοντας, χωρίς να αναφέρεται ρητά, ότι αυτή είναι η επιθυμία της οικογένειας Κορακάκη. Επίσης, εκφράστηκαν και αντιρρήσεις για την ονοματοδοσία του φουσκωτού γυμναστηρίου, καθώς, όπως ειπώθηκε, δεν είναι το κατάλληλο γυμναστήριο, γιατί δεν συνδέεται με το άθλημα της κ. Κορακάκη.

Το θέμα ουσιαστικά λύθηκε με την παρέμβαση του κ. Τάσου Κορακάκη, ο οποίος ανέφερε ότι επιθυμία της οικογένειας Κορακάκη είναι να μην γίνει βράβευση από το Δήμαρχο. Όσον αφορά την ονοματοδοσία του φουσκωτού ο κ. Κορακάκης επεσήμανε ότι δεν συμφωνεί, αναφέροντας ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή για τον ίδιο και την κόρη – αθλήτρια του είναι η καλυτέρευση των συνθηκών προπόνησης.

Έτσι, το σώμα ομόφωνα αποφάσισε για την πραγματοποίηση της βράβευσης της κ. Κορακάκη από το Προεδρείο του σε ειδική συνεδρίαση την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017.

 

Εργασίες βελτίωσης του χώρου προπονήσεων της Α. Κορακάκη

 

Όσον αφορά τη βελτίωση των συνθηκών προπόνησης της Ολυμπιονίκης Άννας Κορακάκη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 31 Αυγούστου συνάντηση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αργύρη Πατακάκη, με τη συμμετοχή του ιδίου, του εκπροσώπου του Δημάρχου (ο οποίος απουσίαζε σε προγραμματισμένο ταξίδι στην Αθήνα) Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Καραμπατζάκη, των επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Μιχάλη Μλεκάνη, Στέργιου Ηλιόπουλου και Αλέξανδρου Τσιαμπούση και του πατέρα και προπονητή της αθλήτριας κ. Τάσου Κορακάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και από ότι φαίνεται το ποσό των περίπου 5.000 ευρώ που απαιτείται για την άμεση βελτίωση συνθηκών προπόνησης της κ. Κορακάκη θα καλυφθεί από Αντιπεριφέρεια και Δήμο Δράμας. «Πρέπει όλοι μας να στηρίζουμε τις προσπάθειες παιδιών όπως της Άννας και να είμαστε έμπρακτα δίπλα τους όπου μας χρειάζονται και όπως μπορούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατακάκης.