ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Α. ΠΑΤΑΚΑΚΗ

 

Ποιοι είναι οι εναλλακτικοί χώροι λειτουργίας των υπηρεσιών της Π.Ε. Δράμας σε περίπτωση κατά την οποία μετά από σεισμό το κτήριο του Διοικητηρίου καταστεί ακατάλληλο για χρήση

 

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη, την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017, ορίστηκε ως πρώτος χώρος καταυλισμού σε περίπτωση σεισμού για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας ο χώρος του πρώην Καπνολογικού Ινστιτούτου Ελλάδος, καθώς «υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές αλλά και μπορούν να αναπτυχτούν και άλλες σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας».

Να σημειωθεί ότι κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, στις 24 Ιουλίου, με θέμα την αντισεισμική προστασία του Νομού, υπό το συντονισμό του κ. Πατακάκη και με την παρουσία, μεταξύ άλλων, του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Κωνσταντίνου Χουβαρδά και του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρήστου Μαμαρίκα, είχε αναφερθεί ότι ο χώρος του Καπνολογικού Ινστιτούτου θα προταθεί ως χώρος καταυλισμού σε περίπτωση σεισμού στη Δράμα. Πλέον, μετά και την έκδοση της σχετικής απόφασης αυτό επισημοποιήθηκε.

Επιπλέον, με άλλη απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Πατακάκη, την ίδια ημέρα, ορίστηκαν και οι εναλλακτικοί χώροι λειτουργίας των υπηρεσιών της Π.Ε. Δράμας σε περίπτωση κατά την οποία μετά από σεισμό το κτήριο του Διοικητηρίου καταστεί ακατάλληλο για χρήση.

Συγκεκριμένα, αν συμβεί σεισμός στη Δράμα και το Διοικητήριο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

  1. Το γραφείο του κ. Αντιπεριφερειάρχη μαζί με τη Δ/νση Διοικητικού – Οικονομικού εγκαθίσταται στο κτήριο του Δασαρχείου Δράμας, επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου 1.
  2. Η Δ/νση Τεχνικών Εργων εγκαθίσταται στα γραφεία και στο χώρο του εργοταξίου της, επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου 2.
  3. Η Δ/νση Συγκοινωνιών (ΚΤΕΟ) παραμένει στον χώρο όπου λειτουργεί σήμερα (περιοχή Μυλοποτάμου).
  4. Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας μαζί με το γραφείο ΠΣΕΑ εγκαθίσταται στο κτήριο του Δασαρχείου επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου 1.
  5. Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας θα εγκατασταθεί στο κτήριο του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας, που βρίσκεται έμπροσθεν του Διοικητηρίου.
  6. Η Δ/νση Ανάπτυξης θα εγκατασταθεί στο κτήριο του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας, που βρίσκεται έμπροσθεν του Διοικητηρίου.
  7. Το τμήμα Πληροφορικής και το τμήμα Υδροοικονομίας εγκαθίσταται στο κτήριο του Δασαρχείου Δράμας, επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου 1.
  8. Το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής θα εγκατασταθεί στον χώρο της ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στη διασταύρωση της Σιδηροδρομικής Γραμμής με την Επαρχιακή Οδό Δράμας Αμφίπολης (πριν τη SOFTEX).
  9. Τέλος το τμήμα Κτηνιατρικής της πιο πάνω Δ/νσης θα εγκατασταθεί στο κτηνιατρείο επί της οδού Αδριανουπόλεως 46.