Οι μαθητές των ΣΤ’, Ε’ και Β’ τάξεων του σχολικού έτους 2016-2017 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Προσοτσάνης έλαβαν μέρος στο 1ο πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα-διαγωνισμό με θέμα: «Ποντιακός ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον», το οποίο συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σερρών και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης διαγωνίστηκαν στην κατηγορία «ιστοσελίδες» και πήραν το 1ο βραβείο. Δασκάλα της τάξης ήταν η Φρόσω Τσιραμπίδου και το ιστολόγιο δημιούργησε ο καθηγητής πληροφορικής Δημήτρης Κάτσαρης.

Ιστολόγιο μαθητών: http://blogs.sch.gr/3dimprosots/

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν και οι μαθητές της Β’ τάξης με δασκάλα τη Στυλιανή Ψωμά. Διαγωνίστηκαν στην κατηγορία «αφίσες» και πήραν το 3ο βραβείο.

Οι μαθητές της Ε’ τάξης διαγωνίστηκαν στις κατηγορίες «εφημερίδες» και «εικαστικό έργο». Στην εφημερίδα που εξέδωσαν με τίτλο «Ο εφημεριδούλης» αναφέρονται σημαντικά στοιχεία για τον ποντιακό ελληνισμό. Δασκάλα τους ήταν η Σταυρούλα Βασιλειάδου.

Η βράβευση των μαθητών του 1ου πανελλήνιου εκπαιδευτικού προγράμματος για τον ποντιακό ελληνισμό πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση προσήλθαν για να παραλάβουν το βραβείο μαζί με τους δασκάλους τους οι μαθητές της Β’ τάξης (φετινή Γ’ τάξη) και οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης, που οι περισσότεροι φοιτούν πλέον στο γυμνάσιο Προσοτσάνης.

Αποτελέσματα διαγωνισμού: http://dipeserron.gr/archives/4062

 

Η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Προσοτσάνης

Φρόσω Χαραλαμπίδου