ΔΙΠΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΔΡΑΜΙΝΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

 

 

Διπλή επιτυχία για τους Δραμινούς αθλητές Άννα Κορακάκη και Κώστα Δουβαλίδη στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μινσκ της Λευκορωσίας, καθώς το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουνίου 2019 και οι δύο κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο, κατακτώντας μετάλλιο, στα αγωνίσματά τους.

Η αρχή έγινε το Σάββατο 22 Ιουνίου με την Άννα Κορακάκη, η οποία όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, έτσι και στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ, ήταν αυτή που έφερε το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα. Η Δραμινή αθλήτρια μας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ., ύστερα από έναν συγκλονιστικό τελικό απέναντι στην καλή της φίλη Ζοράνα Αρούνοβιτς από τη Σερβία. Η Άννα Κορακάκη προκρίθηκε ως 8η στον τελικό και εκεί έδειξε ότι δίκαια συγκαταλέγεται στις κορυφαίες του κόσμου. Ο τελικός ήταν εντυπωσιακός καθώς σε αυτόν έπαιρναν μέρος οι καλύτερες αθλήτριες της Γηραιάς Ηπείρου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με ψυχραιμία έμεινε εντός του τελικού μέχρι τη στιγμή που κρίθηκε η μάχη για το χρυσό. Στις λεπτομέρειες η Ζοράνα Αρούνοβιτς ήταν καλύτερη και κατέκτησε το χρυσό με 241,2, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Άννα Κορακάκη με 238,9 ενώ τρίτη ήρθε η Αντοανέτα Μπόνεβα (Βουλγαρία) με 218,1. Μόλις ολοκληρώθηκε ο αγώνας, η Άννα και η Ζοράνα αγκαλιάστηκαν και έδειξαν ότι αντίπαλες είναι μόνο τη στιγμή του αγώνα.

Οι επιτυχίες για τον Δραμινό αθλητισμό, στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, στο Μινσκ της Λευκορωσίας, συνεχίστηκαν και την επόμενη ημέρα, την Κυριακή 23 Ιουνίου, καθώς ο Κώστας Δουβαλίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 110μ. με εμπόδια, με επίδοση 13.72. «Δεν ήταν μία καλή κούρσα για μένα. Είχα αρκετά τεχνικά προβλήματα και έκανα ορισμένα λάθη. Είμαι ικανοποιημένος βέβαια από το μετάλλιό μου, όχι όμως και από την επίδοση» υπογράμμισε, σε δηλώσεις, μετά τον αγώνα ο Δραμινός πρωταθλητής.