Επί ποδός οι Αρχές μετά τις αλλεπάλληλες μεταλλάξεις που εντοπίσθηκαν και στη χώρα μας

Σε αύξηση στους εργαστηριακούς ελέγχους για τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές, προκειμένου να εντοπίζουν σε χρόνο ρεκόρ τις πιο επιθετικές μορφές του κορονοϊού, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr.

Μέχρι σήμερα ο έλεγχος γινόταν δειγματοληπτικά, ενώ πλέον αναμένεται να αυξηθούν τα δείγματα που θα φθάνουν στα εξειδικευμένα εργαστήρια.

Μάλιστα σύμφωνα με πηγές του ethnos.gr για τους εργαστηριακούς ελέγχους στα μεταλλαγμένα στελέχη αναμένεται να ενεργοποιηθεί και το ΕΚΠΑ ώστε να ελέγχονται καθημερινά περισσότερα δείγματα. Πάντως η διαδικασία θεωρείται σήμερα χρονοβόρα αφού για να εξαχθεί το αποτέλεσμα απαιτούνται ακόμη και τρεις ημέρες.

Ο φόβος της διασποράς

Οι υγειονομικές Αρχές φοβούνται πως με τα μεταλλαγμένα στελέχη που κυκλοφορούν ευρέως πια και στην Ελλάδα θα υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά του κορονοϊού και έτσι τα σκληρά μέτρα θα αργήσουν να αρθούν.

Μάλιστα ο φόβος είναι μην οδηγηθούμε και σε άλλο πιο έντονο κύμα της πανδημίας τους επόμενους δύο μήνες. Άλλωστε, οι ειδικοί τρόμαξαν με τον εντοπισμό 174 θετικών μεταλλαγμένων δειγμάτων μέσα σε λίγα 24ωρα. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ μέχρι την Πέμπτη γνωρίζαμε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με τη βρετανική μετάλλαξη είναι 66, ξαφνικά μέσα σε τρεις ημέρες ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 162% και έφτασε τα 174 περιστατικά.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός αυτός των μεταλλαγμένων κρουσμάτων βρέθηκε μετά από τις αναλύσεις που έγιναν σε 200 δείγματα που λήφθηκαν από τις 12 έως τις 27 Ιανουαρίου στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, η κυβέρνηση έχει ήδη προετοιμασθεί ώστε αν ξεκινήσει η ανεξέλεγκτη διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών, να προχωρήσει σε ακόμη πιο σκληρά μέτρα, αλλά ακόμη και σε ένα ολικό lockdown στη χώρα ώστε να ανακόψει ένα πιθανό νέο κύμα της πανδημίας.

Οι τρεις βασικές μεταλλάξεις…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ