Την προμήθεια της ΕΕ με 75 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους από τη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech του εμβολίου κατά της Covid-19 που έχει αναπτύξει μαζί με την αμερικανική Pfizer, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ουρσουλα Φον ντερ Λάιεν. Όπως ανέφερε σε σχετική ανάρτηση, οι ποσότητες θα φθάσουν στα 600 εκ δόσεις για το 2021.
«Εργαζόμαστε σε συνεργασία με τις φαρμακευτικές για να διασφαλίσουμε ότι τα εμβόλια θα φθάσουν στους Ευρωπαίους», τόνισε.

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech μαζί με την αμερικανική Pfizer ανακοίνωσαν ότι θα επιταχύνουν τις παραδόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οι δύο εταίροι υπολογίζουν «να αυξήσουν τις παραδόσεις από την εβδομάδα της 15ης Φεβρουαρίου» και να χορηγήσουν «την ποσότητα των δόσεων για την οποία έχουμε δεσμευθεί κατά το πρώτο τρίμηνο», καθώς και «μέχρι 75 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση κατά το δεύτερο τρίμηνο» στο πλαίσιο των υπαρχόντων συμβολαίων, εξήγησε ο Ζιρκ Πέτινγκ, οικονομικός διευθυντής σε δήλωσή του που διαβιβάσθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP.

Πηγή ΕΡΤ με πληροφορίες AFP